Kausi pakettiin – haastattelussa päävalmentaja Markus Halme
Edustus MiehetJulkaistu: 10.10.2024 10.37

Kausi pakettiin – haastattelussa päävalmentaja Markus Halme

TPV:n kausi Kakkosessa saatiin päätökseen jo syyskuun puolella. Urheilullisesti voi sanoa, että tavoitteet saavutettiin. Viides sija kovassa lohkossa oli tyydyttävä suoritus. Putoamisesta ei ollut vaaraa ylemmässä loppusarjassa.

- Sijoitukseen on oltava tyytyväinen. Taakse jäi monta jo viime vuonna Kakkosta pelannutta joukkuetta, joten siinä mielessä meillä meni mukavasti, päävalmentaja Markus Halme kuittaa.

Kaudelle antoi oman värinsä Tammelan uudella stadionilla pelaaminen. Halmeen mukaan se antoi joukkueelle paljon, vaikka seuralle ei ratkaisu ollutkaan taloudellisesti toimiva.

- Olivathan ne olosuhteet jotain muuta verrattuna siihen, mitä edellisillä kausilla on nähty. Huippuolosuhteet tälle tasolle ja erittäin hieno kokemus.

Ensi kaudesta ei ole vielä tehty ratkaisuja pelipaikan suhteen.

Joukkueen rakentaminen täksi kaudeksi alkoi jo viime vuoden puolella. Selvää oli, että nousijajoukkue tarvitsi vahvistuksia. Nousun jälkeen ikävä tosiasia oli, että osan pelaajista täytyi tehdä tilaa.

- Meillä oli ajatuksemme, ketä pelaajia haluamme. Muutama toive toteutui ja muutama yllätyskin saatiin lähempänä kauden alkua. Resursseihin nähden saimme koottua oikein hyvän joukkueen. TPV ei ulospäin ole ehkä se kaikkein vetovoimaisin seura, Halme muistuttaa.

Joukkueeseen tuli monia TPV-taustaisia paluumuuttajia. Jokaisella pelaajalla oli oma tarinansa takana. Kokemusta tarvittiin ja sitä saatiinkin. Samalla yritettiin ajaa omia nuoria sisään, mikä oli Halmeen mukaan erityisen tärkeä, muttei helppo homma.

- Olen pääosin tyytyväinen nuorten sisäänmarssiin. Ringissä harjoitteli monia nuorisopelaajiamme. Harmittaa, ettemme pystyneet antaa kaikille nuorille niin paljon peliaikaa kuin olisimme halunneet. Asioita ratkaistiin sitten mm. lainapesteillä. Jos takana ei ole esimerkiksi miesten pelejä Kolmosessa tai A-nuorten SM-pelejä, voi tasonnosto Kakkoseen olla iso nopeasti tehtäväksi.

Toki nuoria menestystarinoitakin mahtui mukaan. Esimerkiksi Vikke-Valtteri Anttilan tekeminen vakuutti valmennuksen kauden edetessä, ja Nokialta siirtynyt Lauri Seppälä pelasi hyvän kauden. Kilpailu pelipaikoista on kuitenkin äärimmäisen kovaa.

- Olen seurannut P20-joukkueen tekemisiä mielissäni. Sieltä on käynyt paljon pelaajia edustuksen harjoitusringissä kauden aikana. Kynnystä P20:n ja edustuksen välillä pitääkin madaltaa, että saadaan pelaajapolkuun oikeanlainen jatkumo edustukseen asti. Nuoret tarvitsevat kokemusta. On erittäin arvokas kokemus nähdä edustusjoukkueen vaatimustaso, Halme paaluttaa.

Valmentajakysymys on ensi kaudeksi vielä auki. Halme on tämän suhteen odottavalla kannalla.

- Tietyt asiat on ratkaistava, jotta uuden joukkueen rakentaminen voi alkaa. Uskon kyllä, että pelaajistossa on kiinnostusta jatkaa joukkueessa, Halme aprikoi.