Tamu-derby lähestyy – artistivieraana Rock Siltanen!
Edustus MiehetJulkaistu: 26.06.2024 13.44

Tamu-derby lähestyy – artistivieraana Rock Siltanen!

Ennakkoliput TPV – Tampere United ti 2.7. klo 18:30 TÄÄLTÄ!

TPV – Tampere United derbyn musiikkivieraaksi saapuu Mikko ”Rock” Siltanen, joka on varmasti tuttu suurimmalle osalle tamperelaisen rockmusiikin ihailijoista. Miehen kokoonpanot ovat toki niittäneet mainetta Pirkanmaan ulkopuolellakin, sillä niihin lukeutuvat muun muassa Räjäyttäjät, Amuri, Talmud Beach, Metsäheikki sekä Jukka Nousiainen & Kumpp.

Ja tietenkin Rock Siltanen Group, joka on julkaissut jo kaksi albumillista mehevää jytää. Bändin hykerryttävästä omaperäisyydestä kertoo se, että biisien aiheet kulkevat Conanin ja Santanan kautta Lahden dopingskandaaliin - uusimpana riemun aiheena Dion pitseriavierailusta kertova siivu. Jalkapallokaan ei jää lauluissa täysin paitsioon, mikä oli luonnollisesti tärkeänä syynä siihen, että mies kutsuttiin Tammelaan.


Mikko kertoo suhteensa jalkapalloon olevan erittäin läheinen. Peliura alkoi 7-vuotiaana JYP-77:ssa ja jatkui myöhemmin JJK:ssa eikä päättynyt vielä juniorivuosiinkaan.

– Pelasin aikuisiällä Kampuksen Dynamossa ja nykyään palloilen Soho Sporting Societyn riveissä.

Jalkapalloon liittyvistä lapsuusmuistoista esille nousevat vuoden varsinkin 1990 MM-kisat.

– Niitä seurattiin aktiivisesti. Ne olivat myös ensimmäiset kisat, jotka muistan, vaikka Meksikon kisojakin tuli kuulemma katsottua.

Rockpiireissä futis on Mikon mukaan monia kiinnostava laji, josta on mukava jauhaa aina kuin mahdollista. Suosiosta kertoo myös se, että vuosittain järjestetään Rockfutiksen SM-turnaus, jonka aloituspotku suoritettiin jo vuonna 1987.

Mikko Siltanen on siis ollut monessa mukana, mutta jalkapallopiireissä hänen tunnetaan varmasti parhaiten vuonna 2019 julkaistusta Uskon Huuhkajiin -hitistä, joka omalta osaltaan siivitti maajoukkueen lentoon kohti EM-kisoja. Mainittakoon vielä, että biisin julkinen ensiesitys kuultiin Tammelan Voiman jälkipeleissä Katubaari Axussa.

– Idea kappaleeseen tuli siitä, että miesten maajoukkueella ei ollut varsinaista kannatusbiisiä ja mielestäni sellainen on syytä olla. Tein biisin ja äänitimme sen yhdessä Tenho Mattilan kanssa. Urheilumusan joukosta löytyy paljon helmiä!

Sama fakta koskee myös Mikko Siltasen kynästä lähteneitä kappaleita, joten tulkaahan paikalle kuuntelemaan. Soittoajat tiistaina 2.7. ovat VIP-tilassa klo 17:15-17:45 ja Pub Kultaisessa Ilveksessä klo 18:00-18:30.

Teksti: Tuukka Termonen