Markus Halme luottavaisena kauteen: ”Meillä on hyvä joukkue, ja pelaamme viihdyttävää futista”
Edustus MiehetJulkaistu: 03.04.2024 10.37

Markus Halme luottavaisena kauteen: ”Meillä on hyvä joukkue, ja pelaamme viihdyttävää futista”

Kuva: Jyri Haapanen

Tampereen Palloveikkojen miesten edustusjoukkue onnistui syksyllä lunastamaan paikan Kakkosesta. Paluu liiton sarjoihin oli helpotus kahden Kolmosen kauden jälkeen. Nousun jälkeen päävalmentaja Ash Civil ilmoitti siirtyvänsä urallaan seuraavaan vaiheeseen. Muu valmennustiimi päätti jatkaa Punakoneessa - päävalmentajaksi valittiin Markus Halme.

Halme on paiskinut valmennustiimiin kuuluvien Toni Rantalan ja Mika Hilanderin kanssa hartiavoimin töitä joukkueen hyväksi. Tiimin täydentävät joukkueenjohtaja Jouni Kaikuranta sekä fyysinen valmentaja Terho Heinola.

Viimeisellä viikolla ennen sarjakauden alkua Halmeesta huokuu luotto joukkueeseen: kaikki ovat laittaneet itsensä täysillä likoon, ja joukkue aikoo näyttää osaamisensa uudella sarjatasolla.

Halme kertoo, että joukkueen kokoaminen sujui melko lailla suunnitelmien mukaan. Pari pelaajaa odottaa vielä paikkaansa joukkueessa, mutta yleisesti ottaen Halme on tyytyväinen ringin laajuuteen ja tasaisuuteen.

- Joukkueen runko viime kaudelta saatiin pidettyä hienosti kasassa, mutta uusien vahvistusten mukaan saamisessa aikaa kului melko paljon. Olisi optimaalista, jos joukkue olisi kasassa jo vuoden alusta lähtien. Harvoin se kuitenkaan käytännössä menee niin. Kuitenkin meillä oli alkuvuonna selkeä kuva siitä, ketä joukkueeseen haluttiin ja ketä olisi tulossa. Meillä on laaja taso, mikä tuottaa valmennukselle myös vaikeuksia, sillä kaikki haluavat tietenkin peliaikaa. Kilpailutilanne näkyy kyllä treeneissäkin hyvänä asenteena.

Treenaamisen suhteen tehtiin selkeä suunnitelma jo loppuvuodesta, ja se on pitänyt kutinsa kauden alkuun asti.

- Aika hyvin alkuperäiset teemat ovat pitäneet ja niitä on saatu vietyä käytäntöön. Viimeisissä peleissä joukkueessa on näkynyt juuri oikeanlainen aggressiivisuus. Kauden aikana pienempien nyanssien läpikäynti vastustajan mukaan on tärkeää – vaikkapa pallottomana pelaaminen ja vastaiskut. Peruspalikat on kuitenkin muurattu joukkueeseen onnistuneesti.

Punakone pelasi lukuisia harjoitusotteluita, joiden antia Halme kertaa tyytyväisenä.

- Olen tyytyväinen harjoituspeleihin. Tosin harmittaa, että Tampere Unitedia vastaan ottelu jäi pelaamatta heidän terveystilanteensa vuoksi. Vastukset olivat sopivia, ja saatiin onnistumisia. Ja nimenomaan treeneissä läpikäydyt asiat näkyivät peleissä.

Halmeen polku valmentajaksi on mennyt perinteisiä latuja, sillä valmentaminen alkoi kiinnostaa jo pelaajauran aikana.

- Kiinnostus heräsi jo viisitoista vuotta sitten, mutta ensimmäisen kerran hyppäsin valmennuspuolelle vasta vuonna 2015 Tamu-K:ssa. Unitedissa ja NoPSissa sain hyvät eväät valmentamiseen – etenkin Mikko Mäkelältä opin paljon. Parin päävalmentajakauden aikana Nokialla pääsin itse kokeilemaan asioita käytännössä. TPV:ssä Ashin kanssa työskentely toi lisää työkaluja harjoitusten vetämiseen ja itse pelin ajatteluun.

Kun joukkueen kanssa vietetään paljon aikaa, on väkisinkin kyse enemmästä kuin pelkästään jalkapallosta. Halme korostaa, että kaikki panostavat joukkueeseen paljon, jolloin joukkueen sisällä olevilla persoonilla on iso merkitys.

- Meillä on tosi hyvähenkinen pukukoppi ja hyvä meininki muutenkin. Joukkue on täynnä hyviä, omanlaisiaan tyyppejä. On tärkeää, että joukkueessa on turvallinen ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja ottaa askeleita eteenpäin. Tämä pätee varsinkin nuoriin pelaajiin.

Sunnuntaina pelataan sarja-avaus Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Halme korostaa, että sarjan ensimmäiset pelit ovat Punakoneelle äärimmäisen tärkeitä.

- Ensimmäisestä viidestä pelistä neljä pelataan Tammelassa, ja vastassa on myös sarjan ennakkosuosikkeja. Alkupuolen ottelut muovaavat koko kautta. Jos saadaan hyvää kannustusta ja hyviä tuloksia, se auttaa jatkossa pitkälle. Me olemme valmiita yllätyksiin.

- Kannattajien odotukset ovat alkaneet nousemaan pelaajauutisten myötä, ja itsellänikin on odotuksia joukkueen suhteen. Pystymme yksittäisissä otteluissa tekemään ihan mitä vaan, oli vastassa kuka tahansa. Meillä on hyvä joukkue, joka pelaa viihdyttävää futista. Toivon, että yleisö viihtyy kanssamme Tammelassa.

Hanki kausikortti tai osta yksittäiset otteluliput kätevästi!

Kausikortilla säästät selvää rahaa yksittäisiin lippuihin verrattuna.

TPV verkkokaupan kautta saat ostettua perinteisen fyysisen kausikortin. Kortin saa lunastettua lipunmyynnistä tai se postitetaan kotiin.

Lippupiste myy TPV:n mobiilikausikortteja. Lippupisteestä saa ostettua ennakkoon ottelulippuja myös yksittäisiin otteluihin.