P12:n pitkäjänteinen työ näkyy kehittymisessä ja pelaajamäärissä
P12Julkaistu: 09.04.2024 21.22

P12:n pitkäjänteinen työ näkyy kehittymisessä ja pelaajamäärissä

TPV:n 2012-syntyneiden ikäluokan vahva tekeminen näkyy komeana kasvuna pelaajamäärissä. Vuosi sitten kausi aloitettiin 33 pelaajalla ja nyt ikäluokan vahvuus on jo 47 pelaajaa. Uusia pelaajia on tullut, ja kaikki viime kaudella mukana olleet ovat jatkaneet.

Ikäluokka jakautuu P12 kilpajoukkueeseen ja haastejoukkue P12 punaiseen. Kilpajoukkueen puolella on 31 pelaajaa ja kesän sarjoihin lähdetään kolmen eri sarjatason peliryhmillä. Joukkueella on sarjapaikat Ykkösessä, Kakkosessa ja Kolmosessa.

Ykköseen pääsivät vain karsinnoissa menestyneet joukkueet. TPV:lle sarjapaikka irtosi voitolla lohkosta, jossa pelasivat myös Ilves-Kissat, Tampere United sekä Ilves P2013.

Talvikaudella joukkue on pelannut edellisvuoden tapaan Helsingin Talviliigaa, jossa tarjolla on ollut kovia pelejä. Kesällä pääturnauksina on seuran oma Särkänniemi Cup sekä heinäkuun lopulla pelattava Pori Cup.

- Etusijalla on silti lasten kehittyminen ja pitkäjänteinen työ. Vaikka kilpailulliset sarjat alkoivat, emme katso liikaa tuloksia, vaan menemme kehittymisen ehdoilla, kertoo joukkueen päävalmentajana jatkava Karim Benlamine.

Harjoittelussa jalkapallon ohella on jatkettu monipuolista juoksuvalmennusta. Uutena kuvioon tulivat hiljattain miesten edustusjoukkueessa pelanneen Po Law'n vetämät fysiiikkaharjoitukset, jotka ovat tuoneet aivan uusia virikkeitä.

- Haemme monipuolista kehitystä: fyysistä, teknistä, taktista ja ennen kaikkea henkistä. Tarkoituksena on lisätä ymmärrystä pelaamisesta ja opettaa harjoittelua, työntekoa ja pitkäjänteisyyttä, Benlamine kuvaa.

- Iso tavoite on myös omatoimiharjoittelun tukeminen ja sen merkityksen kirkastaminen lapsille.


Benlamine itse siirtyi joulukuussa kokonaan jalkapalloammattilaiseksi ja aloitti TPV:n junioripäällikkönä. Hän sai alkuvuodesta myös komean tunnustuksen työstään, kun hänet palkittiinPalloliiton lännen alueen vuoden lasten valmentajana.

Uutena valmentajana ryhmään liittyi Ilveksestä tullut Janne Heinonen. Mikko Salminen ja maalivahtivalmentaja Markus Saavalainen jatkavat valmennusryhmässä.

Kuvat: Jyri Haapanen