TPV - Tampere United  1 - 5

Tampere, Tammelan stadion TN

Mestareita juhlittiin Tammelassa – derbyssä tuli rumasti kuonoon

Kuvat: Jarkko Isto

Yli tuhatpäinen katsojajoukko saapui Tammelaan juhlistamaan TPV:n kolmenkymmenen vuoden takaista Suomen mestaruutta. Paikalle päässeet 1994 joukkueen pelaajat ja taustahenkilöt saivat yleisöltä lämpimät ja arvostavat aplodit.

Juha-Pekka Mäkinen totesi haastattelussa, ettei joukkue ole kokoontunut kovin säännöllisesti, joten yhteinen illanvietto oli tervetullut. Joukkueen ilta sujui stadionin VIP-tiloissa mukavasti.

Itse ottelusta ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Tampere United oli selättänyt Punakone-kammonsa, ja lähti Tampereen yöhön varmasti makealta maistunut 1-5 (0-2) voitto plakkarissaan.

TPV:llä oli mainio tilanne mennä johtoon jo ottelun neljännellä minuutilla. Jatkossa sinipaidat ottivat ottelun komentoonsa. Johtoon Tamu meni 12. minuutilla Janar Georgin maalilla. Muutama minuutti tästä Jani Alaperä sai pallon takatolpalle, josta toimitti puskun maalin perukoille.

Tauolle mentiin 0-2 lukemissa. Toisella puoliajalla kaivattu Punakoneen takaa-ajo jäi piippuun. Montaa minuuttia ei ehditty pelaamaan, kun Leo Autin hirmukuti vei Tamun jo kolmen maalin johtoon. Muutama minuutti tästä Juho Heikkinen ratkaisi pelin lopullisesti.

Reilu vartti ennen loppua United pääsi luvattoman helposti hyökkäykseen. Eero Lambergilla oli helppo työ pistää pallo pömpeliin.

Punakoneen kannattajat saivat kuin saivatkin nähdä lohdutusmaalin ottelun lisäajalla. Lauri Seppälän hiljainen laukaus lipui maaliin. Pian tämän jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi ja Unitedin juhlat saattoivat alkaa.

Yksittäisistä maalitilanteista voisi keksiä vaikka mitä selityksiä, mutta lopputuloksesta ei ole jossiteltavaa – parempi joukkue voitti. Tampere United käytti paikkansa hyväkseen todella tehokkaasti. TPV:n viimeinen kotiottelu ja mestarijoukkueen muistelu houkutteli paikalle ilahduttavasti 1084 katsojaa. Viikon päästä sarjakausi päättyy VJS:n vieraana Vantaalla.

Myöskään päävalmentaja Markus Halme ei selitellyt tappiota sen kummemmin.

- Tamu oli kyllä tehokas. He käyttivät pallonmenetyksiämme hyväkseen ja käänsivät peliä tehokkaasti. Tässä nähtiin jopa uudentyyppistä pelaamista heiltä. Aika ajoin meillä oli tilanne hallinnassa, mutta vastustaja pääsi vain rokottamaan liian helposti. Meillä niska notkahti 0-3 maalin jälkeen, jolloin alkoi pelailu.

Punakoneella kautta on enää vain viikko jäljellä. Halme olisi toivonut parempaa lopetusta kotona.

- Olisin toivonut viimeisestä kotipelistä parempaa tulosta. Yleisö kuitenkin jaksoi kannustaa meitä hienosti, mistä kiitokset. Ottelussa oli yleensäkin hyvä tunnelma. Urheilu on kuitenkin tällaista. Eilen tuntui kurjalta, mutta silti tässä on aina oma viehätyksensä, Halme filosofoi.

(0-2)
12'MaaliGeorg Janar
19'MaaliAlaperä Jani
49'MaaliAutti Leo
55'MaaliHeikkinen Juho
74'MaaliLamberg Eero
92'MaaliSeppälä Lauri