Naisille viime sekunneilla tappio

Naisten toinen osaottelu noususta ykköseen tarjosi draamaa ja suuria tunteita.

Lauantaina pelattu toinen karsinta ottelu pelattiin Pietarsaaressa Fc Unitedin kotikentällä.

Matkaan päästiin lähtemään hyvissä ajoin sillä bussi starttasi jo kello kahdeksan aamulla ja peli alkoi kello 15.00. Päästiinpä siinä tutustumaan
vähän eri ilmansuunnan abc:n ruokalistaan, samaa mössöä tuntuivat tarjoilevan vähän pohjoisemmassakin.
Perille saavuttiin kahta tuntia ennen ottelun alkua. Puitteet oli paikan päällä kunnossa ja paikalle oli saapunut peräti 325 katsojaa mikä lienee tälle tasolle varsin mukava yleisömäärä.
 
Varsin hyytävä tuuli teki ilmasta aika jäätävän kylmää, olimmehan merenranta kaupungissa.
Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueen täydellisellä dominoinnilla ja jo yhdentoista minuutin kohdalla kakkosen maalitykki Wilma Sjöholm siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Vain 3 minuuttia ehti kello raksuttaa eteenpäin niin kotijoukkue teki 2-0 osuman jonka viimeisteli Ronja Forslund. Eka jakso jatkuikin kotijoukkueen täydellisellä hallinnalla. Vähän ennen tauko vihellystä Wilma Sjöholm viimeisteli kotijoukkueelle lukemiksi jo 3-0. Näissä lukemissa lähdettiin tauolle ja peli näytti jo olevan taputeltu.
 
Mikko Lepistön puhe tauolla sekä oivaltavat taktiset muutokset toiselle jaksolle TPV:n pelikuvioihin marsitti aivan eri joukkueen kentälle. Heti toisen jakson alusta alkaen kentällä oli joukkue jonka silmissä oli sellainen palo että kotijoukkueen runsas kotiyleisökin hiljeni. Nyt TPV vei ja United vikisi. Nyt puolestaan TPV dominoi kentän tapahtumia täysin ja 50min kohdalla Jenni Kantanen pääsi kaventamaan lukemiksi 3-1. TPV:n kiri alkoi todenteolla kun kapteeni Niina Huotari puski kulmasta tilanteeksi jo 3-2. Siinä vaiheessa kotijoukkueen peli sekosi entisestään sillä TPV:lle riittäisi tasapeli nousuun.
Tänään valkoisissa pelannut punakone sai kulmapotkun kun pelikellossa oli 82min. Vaihtopenkki repesi huutoon kun Sanna Koskinen puski pallon maalin kulmasta. TPV:llä oli vielä muutama muukin maukas maalinteko tilanne mistä palloa ei kuitenkaan maaliin saatu. Tilanne rupesi näyttämään hyvältä TPV:n osalta. 90min jo kellossa ja odoteltiin koska tuomarin pilli soi ja päästään tuulettamaan nousua. Mutta sitten tapahtui se mikä romutti naisten nousuhaaveet, tänään todella luokattomasti viheltänyt
tuomarikolmikko näki mukamas virheen kun pelikellossa oli jo 90+4 minuuttia ja vasemmalta sivulta läheltä kuudentoista rajaa annettu sivuvapari muutti suuntaa osuttua Kia Backmanin jalkaan ja lipui hiljaa TPV:n maaliin.
 
Hieno nousu kuitenkin punakoneelta 3-0 tappioasemasta tasoihin. Tämmöisissä tärkeissä peleissä pitäisi liitonkin panostaa että tuomarit osaisivat hommansa eikä vain kävisi kuittaamassa vähän ylimääräistä kahisevaa taskuunsa. Jos pelaat koko kauden hyvin ja voitat lohkosi eikö pitäisi jo niillä edellytyksillä nousta ? Kuinka joku pillipiipari voi romuttaa muutamassa sekunnissa 11 kuukauden työn. FC Unitedille vilpittömät onnittelut noususta ja menestystä ykköseen,nämä kaksi karsintapeliä oli kahden hyvän joukkueen vääntöjä loppuun saakka. Tällä kertaa vain toinen hyvästä joukkueesta nousi.
 
Kaiken kaikkiaan naisilta loistava kausi ja nyt ladataan akut täyteen että jaksetaan aloittaa uusi kausi hetken päästä.

Kiitos vielä joukkueen tukijoille kaudesta sekä junnupelaajille jotka ovat naisten matkassa olleet.

TPV NAISET NETTI 2016 

FC-UNITED-TPV  4-3 (3-0)

50min 3-1 Jenni Kantanen

58min 3-2 Niina Huotari

82min 3-3 Sanna Koskinen

vastustajan maalit: 11 , 14 , 45+2 , 90+4

TPV

31 Tinja Haikka

 3 Niina Huotari

 5 Esra Erden (87 min  28 Emmi Muikku )

 6 Tintti Kurtti (46min  9 Jenni Kantanen)

 7 Ella Bäcklund

 8 Essi Vilonen (84min  97 Milja Enqvist )

10 Sanna Koskinen

11 Sini Ruponen (84min 33 Sofia Viitala )

17 Anne-Maarit Tuovinen

19 Veera Huotari

26 Marika Oksanen ( 81min 56 Joanna Saarinen )

 vaihdossa :27 Kiira Kaivola

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.