Naisille selvä voitto RoPSista

Niin oli viimeisen vuoro. Erittäin hyvin sujuneet kauden kotiottelut saivat arvoisensa päätöksen, kun syksyiselle Pyynikille vierailijaksi saapui vahvan kauden pelannut Rops Rovaniemeltä.

Kauden ensimmäisen kohtaamisen Rovaniemeläiset voittivat lukemin 3-0, kuitenkin hieman ottelutapahtumien vastaisesti. Tällä kertaa TPV ei antanut kuitenkaan mitään mahdollisuuksia, vaan otti pelin täysin haltuunsa ollen vielä tehokas omissa paikoissaan.

TPV RoPS

Ensimmäisen viiden minuutin aikana nähtiin kuva koko ottelusta. Kotijoukkueen pitkät pallorallit päätyivät hyökkäyksiin oikealta,keskeltä ja vasemmalta. Kompakti puolustuspeli takasi paljon riistoja keskialueelle ja näin pelin virtaus oli vahvasti kotivoittoinen. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin viidennellä minuutilla. Jälleen hyvin rakennettu hyökkäys, jonka päätteeksi pallo pelattiin vasemmalta oikealle ja Jenni Kantaselle. Jennin näyttävä haasto boksiin pakotti tilanteessa jälkeen jääneen puolustajan repäisemään Jennin kumoon ja pallo tänään erittäin hyvin viheltäneen tuomarin toimesta pilkulle. Rankkaria ampumaan asettui Sanna Koskinen, jonka laukaus painui maaliin lievästä maalivahdin vastustelusta huolimatta.

Ensimmäinen jakso päättyi myös näihin lukemiin. Kauden parhaita kokonaisuuksia nähtiin tällä 45 minuuttisella. Lisämaaleja olisi voinut tulla, kun TPV löysi väylät Rops-puolustuksen eteen. Hieman hitaasti päätetyt hyökkäykset päätyivät kuitenkin maalivahdin käsiin tai päätyrajasta yli. Huippufutis tuulahdusta saatiin, kun mainiosti esiintynyt alakerta laittoi hyvän pelin pelanneiden keskikenttien kanssa palloa liikkeelle. Täydellisesti ajoitetut laitapuolustajien nousut Marttian ja Ruposen toimesta saivat yleisöltä aplodit useampaankin otteeseen. Vierailijan vaarallisimmat paikat syntyivät kulmapotkuista. Nämä tilanteet hoituivat kuitenkin toppareiden Huotari-Lambin, maalivahtina pelanneen Haikan tai jälleen isolla sydämellä puolustaneen Ada Nikkilän toimesta.

Toinen jakso aloitettiin hieman hermostuneesti ja näytti jo siltä, että ottelu toteuttaa tältä kaudelta tuttua kaavaa. Tänään ei ollut kuitenkaan se päivä, kun vastustaja päästetään peliin mukaan. Laadukkailla ratkaisuilla peli otettiin taas haltuun ja Rops:n kova alkurynnistys tehtiin näin aseettomaksi. Ottelun toista maalia saatiin odotella vielä kymmenen minuuttia. 56` minuutilla TPV rakenteli hyökkäystä koko joukkueen voimin. Hyökkäys kariutui puolustukseen, mutta hyvä rakenne takasi jälleen yhden laadukkaan riiston. Emilia Jousimaan kova työ palkittiin, kun Empun raatamisen jälkeen pallo ajautui Ada Nikkilälle. Adan millin tarkka syöttö löysi pystyyn liikkuneen Jenni Kantasen, joka laittoi pallon tyylikkäästi yläkulmaan. Villi tuuletus sai yleisön viimeistään syttymään kunnolla.

Tähän kohtaan suoritimme kasan vaihtoja. Kentälle astelivat astelivat Esra Erden, Rosa Siren, sekä Niina Huotari. Näin laadukas penkki takasi kontrollin pysyvän vahvana, vaikka kotijoukkue hieman laskikin kierroksia ja tyytyi puolustamaan koko joukkueen voimin. Vaarallisia vastahyökkäyksiä kuitenkin nähtiin ja yhden tälläisen päätteeksi nähtiin eräs kauden sykähdyttävimmistä hetkistä. Rops-puolustajan rikkoessa kentän vasemmalla kaistalla pallon taakse asteli jälleen Sanna Koskinen. Ja kun kulkee, niin kulkee. Täysin vastustamaton vapari vei pallon vahvalla kierteellä ristikkoa hipoen takayläkulmaan. Maalia seurannut joukkueen kasautuminen Sannan ympärille lämmitti jokaisen peliä seuranneen, punakone oli liekeissä ja peli 3-0.

Ottelun 73` minuutilla olikin sitten jo aika nostella hattua päästä. Kuin tiaraksi upealle pelilleen oli jälleen Koskisen vuoro ottaa vetovastuu. Kaukaa lähtenyt vapaapotku pomppasi Sofia Viitalan yli. "Soffen" liike aiheutti sen verran vaikeuksia maalivahdille ettei hänkään ylettänyt palloon ja näin Sannan kolmas oli metriä vaille valmis. Niina Huotarin varmistaessa pallon maaliin meno oli ottelu ratkennut. 4-0 ja hattu nousee päästä Koskiselle.

Tämän jälkeen koettiin pieni ulospuhallus. Laadukkaasti toiminut joukkuepuolustus unohtui hetkeksi, kun pelaajat janosivat lisämaaleja. Kavennus tuli upean Rovaniemeläissuorituksen päätteeksi. Aina kovalla tasolla pelaava maajoukkuympyröistä tuttu Leila Haapea napautti pallon yli 20 metristä yläkulmaan. Kova ja tarkka laukaus ei jättänyt mitään mahdollisuuksia vahvasti pelanneelle Haikalle. Peli 4-1

TPV suoritti vielä viimeisen vaihdon, kun vikkelä Salla Kurki tuli kentälle. Vaihdon myötä peli rauhoittui, kun tärkeässä puolustusvaiheessa TPV:llä oli kentällä toinen toistaan nopeampia pelaajia tuoreilla jaloilla vääntämässä. Loppurynnistys toi vastustajalle tasan yhden paikan, jonka Haikka torjui näyttävästi jalalla.

Ottelu pelattiin loppuun vierailijoiden kontrolloidessa palloa, kotijoukkueen taas peliä. Loppulukemat varmistuivat muutaman lisäaikaminuutin päätteeksi ja näin se kotikausi oli paketissa.

Positiiviset fiilikset jäivät tästä. Moni pelaaja pelasi tänään todella korkealla tasolla ja joukkueen eteen töitä tehden. Pitkään loukkaantumisista kärsineet pelaajat Marika Oksanen sekä Esra Erden elävät uutta kevättä kauden parhaalla hetkellä. Niiina Huotari tuo joukkueeseen poissaolonsa jälkeen kaivattua menoa ja meininkiä. Yksi peli on jäljellä ja se pelataan Turussa seuraavana sunnuntaina. TPV:n sijoitus sarjassa on jo varma, mutta tuon ottelun vastustaja Tuwe pelaa vielä isoista asioista. Joukkue on pakkovoiton edessä säilyttääksen sarjapaikkansa. Oudot, mutta mielenkiintoiset lähtökohdat siis.

Paikalle saapunutta yleisöä en voi tarpeeksi raporteissa kiittää. Jotain erityistä siinä on, kun tuulisella Pyynikillä runsaslukuinen yleisö kannustaa pelaajia kohti parempia suorituksia, "punakone"- huutojen säestäessä toimintaa. Kiitos yleisölle, teitte tapahtumasta hienon.

 

Katseet kohti kautta 2018. Mitä tästä voikaan vielä seurata?

 

Ottelun tilastot palloliiton sivuilla: https://www.palloliitto.fi/ottelu/769613

 
 MG 4281 II

 MG 4286 II
 MG 4288 II
 MG 4291 II
 MG 4294 IIPlease publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.