Naisilla tiukka peli Vaasassa

Lähellä se taas oli, nimittäin arvokas vieraspiste. Todellinen haaste heitettiin liiganoususta taistelevalle VIFK:lle, mutta taas hieman oudohkojen tapahtumien jälkeen kotijoukkueena toiminut IFK korjasi pisteet lukemin 1-0.

 

IMG 2501

Ottelu alkoi tasaisissa tunnelmissa. Kotijoukkue yritti juosta vierailijoiden yli, nopeat hyökkäykset ja vahva prässi ei kuitenkaan aiheuttanut paniikkia TPV riveissä. Ensimmäisen ryntäyksen lopahtaessa oli TPV ottanut homman tyylikkäästi haltuun ja rakenteli pitkiä hyökkäyksiä kotijoukkueen ihmetellessä ja iskiessä vastaan. Kummankin joukkueen hyökkäyksien loppuun saattamisessa oli tänään kuitenkin paljon parantamisen varaa ja peli meni hieman puurtamiseksi, hyökkäykset lyhenivät ja vääntöä käytiin keskialueella. Jakson loppupuolella nähtiin pari vierasmaalin yritystä,kun Sofia Viitala nousi boksissa pääpallon voittajaksi sekä Iida Marttian kokeiltua oikean jalan ohjusta. Kummatkin yrityksistä kuitenkin suuntautuivat hienoisesti maalin ohi. Tasainen ensimmäinen jakso päättyi täysin oikeutetusti lukemiin 0-0.

IMG 2502

Toisen jakson alussa kotijoukkue löysi hieman TPV:tä paremman draivin. Huolimattomuusvirheet omassa päässä kostautuivat useaan otteeseen ja VIFK-prässi rupesi innostumaan selvästi. Muutaman tilanteen hyvin esiintynyt alakertamme vielä hoiteli, mutta sitten taas se iso virhe jostain tuli, eikä virhe todellakaan tullut pelaajalle. Boksiin heitetyn pallon puolustus katkoi, mutta paluupallo ajautui VIFK pelaajalle. N.16,5:n metrin päässä maalista käyty kaksinkamppailutilanne päättyi rangaistuspotkuvihellykseen. Tilannetta seurannut perustelu "ainakin se laskeutui boksiin" ei jättäne selittelylle sijaa. Hyvin ammuttu pilkku kulmaan,jonka maalilla tänäänkin laadukkaasti esiintynyt Tinja Haikka meinasi vielä poimia. Peli 1-0.

Maalin jälkeen kummankin joukkueen peli meni hieman hätäilyksi. Kotijoukkueen laskiessa hieman prässiä olisimme saaneet pelin vielä oikein hyvin haltuun, mutta liian kiire tuli tänään tasoituksen hakemisessa. Alivoimaiset hyökkäykset päätyivät staattisissa asemissa oleville pelaajille ja näin ollen VIFK:llä oli turhan helppo työ puolustaa johtoaan. Merkittävin tilanne tuli jakson loppupuolella, kun terävästi irronnut TPV laukaus osui täysin selvästi topparin käteen, rankkarin kriteerit eivät täyttyneet  kuitenkaan tuomarin mielessä,vaikka tilanne aiheutti hämmennystä myös VIFK-leirissä.

Loppukiri jäi tänään kiriä vaille, kun ottelu päättyi korttien, rankkareiden, vaihtojen ja loukkaantumisten jälkeen ajassa 91 minuuttia. Vaikeaa tuota oli sulattaa, mutta tuomarin tiukan kysymyksen " missä määrätään, että tuomarin on annettava lisäaikaa?" -jälkeen tuntui turhalta keskustelua jatkaa. Ottelun lopputulos on varmasti ihan rehti ja ottelutapahtumia kuvaava, joten näillä mennään. Paremmin tänään onnistunut voitti, vaikka tasapeli ei olisi kummankaan leirissä vääryydeltä tuntunut.

Taulukossa ei tämä ottelu suurta liikehdintää aiheuttanut, kun yläpäässä olevat joukkueet pääsääntöisesti voittivat alemman pään edustajat. Sarja jatkuu tasaisena ja kovana.

TPV-naiset jatkavat kovien otteluiden putkea Lamminpäässä ensi lauantaina. Vastustajaksi saapuu jälleen yksi neljästä nousijakandidaatista, kun I.K. Myran saapuu vierailulle. Pysyykö Amerikan vahvistukset kurissa? Lamminpäässä se selviää..

 

IMG 2503

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.