Naisille ohipeli

Lauantaina 29.7. Tapanilan tekonurmella ei herkkuja nähty. Varsin puutteellisilla järjestelyillä varustettu ottelu ei noussut kauden kohokohtiin edes pisteiden valossa kotijoukkueen korjatessa potin lukemin 1-0 (0-0).

90 minuuttia kestänyt perässä juokseminen ei riittänyt vaan MPS otti kotipisteensä täysin ansaitusti.

Ensimmäinen jakso jäi historian kirjoihin huomattavasti toista tasaisempana. MPS hyökkäsi pidempiä hyökkäyksiä, kuin vierailija TPV. Anna Eld väläytti muutamaan otteeseen hyvää laitapakin pelaamista. Jakson paras paikka nähtiin kuitenkin vierasjoukkueen toimesta, kun tänään pahasti jäljessä ollut prässi toimi ja Emilia Jousimaa nappasi riiston hyvässä paikassa. Nopea reagointi ja laadukkaasti toteutettu kuljetus päättyi kuitenkin laukaukseen,joka suuntautui reilusti maalin ohi. Kotijoukkueen parhaat tilanteet tulivat kulmapotkuista, jotka tänään maalivahtina pelannut Tinja Haikka hoiteli tyylillä.  Vierasjoukkue TPV :n pelin ollessa epämääräistä, jakso meni loppuun asti keskialueen taisteluna tai kotijoukkueen hallinnassa. Muutama hyvä tilanne nähtiin myös toisessa päässä,mutta tänään ei ollut meidän päivä.

Toisen jakson alkupuoliskolla suoritimme pari vaihtoa. Ottelusuunnitelma sekosi kuitenkin lopullisesti, kun edes selän taakse vaihtunut myötätuuli ei auttanut meitä tänään lentoon. Prässi ei toiminut joukkueena ja iholle asti kiinni pääseminen oli työn ja tuskan takana. Viimeistään tässä vaiheessa kotijoukkue huomasi vievänsä peliä, kun hyökkäykset alkoivat päätymään hyvin yksinkertaisilla konsteilla puolustuslinjan eteen ja taakse. Alakerta taisteli, mutta lopulta paine oli liikaa. Täysin levällään olleen puolustustilanteen onnistuimme vielä hoitamaan, mutta jälkimmäistä emme. Paluupallosta boksiin nostettu pallo löysi MPS hyökkääjä Jaana Hyttisen ja peli päällä lukemiin 1-0.

Seuraavassa tilanteessa nähtiinkin ottelun hämmentävin hetki. Jos oli olosuhteita hämmästelty koko aika, niin pahin oli vasta edessä. MPS:n hyökätessä nopealla hyökkäyksellä pallo päätyi maaliin asti. Todella napakka,matala laukaus päätyi maaliin asti, mutta pallo kimposi takaisin maalin liikuttamiseen käytettävästä pyörästä. Kiinteärakenteisesta maalista ei pyöriä irti saa ja ei ollut kuulemma ensimmäinen kerta,kun näin tällä kaudella käy. Tuomaria tilanteesta on turha syyttää, avustava oli sijoittunut täysin oikein eikä hänen ollut mahdollista nähdä kaukolaukauksesta tullutta maalia. Huh huh, kaikenlaista.. Suosittelemme muutamaa rautasahalla suoritettua edestakaista liikettä.

Ottelun lopussa yritimme vielä ylipaineistaa vasustajaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Parhaat aihiot syntyivät keltapaitaisten toimesta. Nämä tilanteet kuitenkin tänään asiallisesti esiintynyt alakerta sai siivottua pois. Tunnelman hieman lämmetessä tuomari teki oikean päätöksen ja päätti ottelun. Kotijoukkue MPS:lle arvokas voitto.

Hieman hajuton ja mauton esitys tänään ja aika yllättävään väliin. Upealla voittoputkella olimme nousseet jo hieman nuuhkimaan sarjan ylemmän pään tunnelmia. Viime peleissä nähty raikas peli-ilme loisti tänään poissaolollaan ja hyökkääminen näytti vaivalloiselta ja summan mutikassa toteutetulta. Mistään "takki auki" ilmiöstä ei todellakaan ollut kyse, sillä MPS:n pelaajisto koostuu osittain ihan valtakunnan eliitistä. Tälläistä on urheilu.

Meidän osalta sarja jää nyt ihan lyhyelle tauolle. Mielenkiintoisista asemista jatketaan kohti syksyä taas 19.8. kun Lamminpäähän saapuu vierailulle viime kaudella liigaa pelannut NiceF Porista.

Joukkue käyttää tauon lepäämiseen ja laadukkaaseen harjoitteluun. Pistäkäähän kalenteriin merkintää ja tulkaa kannustamaan TPV voittoon. Loukkaantumisrintamalta on odotettavissa positiivisia uutisia ennen ensi peliä..

Ensi lauantaina pelataan legendaarinen näytösottelu. Tampereen harrasteurheilijat järjestää tapahtuman ja tällä kertaa naisten haasteen heitämme me. Ottelu pelataan 5.8. Nokian Menkalassa. Tapahtumassa esiintyvät myös TPV-juniorit ja odotettavissa on hyvähenkinen kesätapahtuma. Lämpimästi tervetuloa myös Menkalaan.

Linkki ottelun tilastoihin:

https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&769573&N1

Linkki sarjataulukkoon:

https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/2017?&spljp17&N1

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.