Naisille taisteluvoitto

Lauantaina aurinkoisella ja huippukuntoisella Lamminpään nurmella TPV:n naiset kohtasivat vahvaa kautta pelaavan PKKU:n Keski-Uudeltamaalta Tuusulasta. Kummallakin joukkueella on kausi ottanut veronsa ja joitakin poissaoloja oli tänäänkin. Poissaoloista huolimatta kentällä nähtiin ajoittain todella laadukasta pelaamista, taitavia yksilöitä sekä todella tiukkaan pakattua jännitystä.

Ensimmäisen kierroksen kohtaaminen oli jättänyt TPV:lle hieman hampaankoloon, kun johtoasema kääntyi monien vaiheiden jälkeen PKKU:n voitoksi  3-1 (0-0).

Mielenkiintoisen tarinan tähän otteluun kirjoitti ottelun alkuhetket. Todella kovalla latingilla peliin lähtenyt kotijoukkue ei jäänyt arpomaan vaan syöksyi ensimmäiseen tilanteeseen välittömästi ottelun alettua. Parilla syötöllä vauhtiin pääsi Jenni Kantanen joka haastoi hyvin, vapautti jalan ja laukoi. Pienehköstä kulmasta lähtenyt laukaus jäi pyörimään maalin edustalle, josta ensimmäisen jatkoyrityksen jälkeen paikalla oli todella terävänä Rosa-Maria Siren. Kahden vastustajan estelyistä huolimatta "Rosso" siirsi pallon maaliin, Rosson kauden ensimmäisellä TPV johtoon, kun pelikello näytti aikaa 35 sekuntia. 1-0

Ensimmäisen maalin jälkeen peli jatkui kotijoukkueen viemänä. Erikoistilanteista viimeistelyä yrittivät niin Niina Huotari, kuin Sofia Viitalakin. Maalivahdin hyvät torjunnat estivät lisämaalien syntymisen. Ensimmäisen jakson paras paikka tuli kotijoukkueelle, kun Kantanen löysi takaviistosta tänäänkin kovaa työskennelleen Emilia Jousimaan. Empun askelmerkki sekosi kuitenkin viime hetkillä ja pelaajan bravuuripaikalta tälläämä laukaus painui reilusti ohi. Vastustaja PKKU:n parhaat yritykset lähtivät kaukolaukauksista, jotka kuitenkin ensimmäisen ottelunsa Naisten Ykkösessä upeasti pelannut Kiira Kaivola torjui näyttävästi.

Suuri osa jaksosta pyrittiin pelaamaan kummankin joukkueen toimesta ja näin ollen pitkiä syöttöralleja nähtiin puolin ja toisin, lähinnä kuitenkin alakertojen hallitessa palloa. Tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Toiselle jaksolle lähdettäessä pelin luonne muuttui. Vielä ihan jakson alussa TPV pääsi hallitsemaan palloa ja luomaan hyökkäyksiä. Nopeasti oli kuitenkin selvää mihin suuntaan peliä tästä eteenpäin

pelataan. Parin syöttövirheen johdosta PKKU pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan, kunnes otti sen totaalisesti haltuun. Kotijoukkueen hyökkäyksien lyhentyessä, puolustuslinja joutui makaamaan alhaalla ja paine omaan päähän rupesi olemaan todella kova. Erityisesti vastustajan näppärä Dali Meller aiheutti harmaita hiuksia kotijoukkueelle. Tänään kuitenkin puolustuspeli Kiira Kaivolalla höystettynä oli vastustajalle liikaa. Kirjoittajan silmin puolustuslinja Lambin-Huotari Huotari-Ruponen oli suorastaan dominoiva. Monipuolinen Niina Huotari pelasi yhden parhaimmista ellei parhaan pelinsä TPV:väreissä. Oikea-aikaiset liut, purut ilmasta ja kaksinkamppailuvoitot tylsyttivät vastustajan kerrallaan. Tasan yhden kerran vastustaja livahti selän taakse ja tämän tilanteen vuorostaan Kaivola maalillaan hoiteli vahvasti. Upeaa puolustustyötä koko joukkueelta.

Viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana pyöritys omassa päässä vain vahvistui. Vaihdoilla jouduimme tasapainottamaan puolustuspeliä entisestään ja viimeistään tässä vaiheessa katsomosta rupesi kuulumaan kuuluisaa nitropurkin napsumista. Sanna Koskisen vastahyökkäysyritys päätyi boksiin ja täysin selvään rikkeeseen, mutta tuomarin pilli ei jostain syystä soinut. Puolustus oli tänään kuitenkin täyttä rautaa ja vaihdosta kentälle astelleet Tintti Kurtti, Laura Utti, Salla Kurki ja  Emmi Muikku toivat jokainen lisää jalkoja joukkueen eteen. Toisen jakson hankaluutta sekä tietysti vastustajan hyvyyttä kuvastaa se, että hirveästi ei edes vastahyökkäyksille päästy ja jos päästiin niin  terävin terä oli käytetty jo oman maalin varjeluun. Maalilla Kaivola sai venyä vielä pari kertaa torjuntaan kaukolaukauksesta, mutta tämän lähemmäs ei vastustaja maalia päässyt.

Pitkäksi venyneen lisäajan puitteissa teimme vielä viimeisen vaihdon, kun Tuuli Jauhola asteli kentälle. Vastustaja pyöritti vielä tämän jälkeenkin saaden mm.kulmapotkun mutta todella vaarallisia tilanteita ei maalille enää syntynyt. Tuomarin pillin soidessa oli ottelu päättynyt kotijoukkueen riemukkaaseen voittoon lukemin 1-0.

Erityinen peli ainakin Kiira Kaivolalle. Ensimmäinen peli ykkösessä, nollat ja muutama todella hieno torjunta. Maalivahtivalmentajanakin toimivan Tinja Haikan ilme pelin jälkeen oli muikea. Rosso Sirenin ensimmäinen maali oli täysin ansaittu. Korkealla tasolla pelistä toiseen suorittava Rosso tekee paljon töitä voittojen eteen ja tälläiselle pelaajalle soisi maaleja joka pelissä. Myös jo mainittu puolustuslinja on nostettava esiin. Toppareina pelanneet Veera ja Niina Huotari olivat tänään todella hyvällä pelipäällä. Laitapuolustajana loukkaantumisten johdosta pelannut Sini Ruponen suoriutui pelistä virheettömästi. Puolustuksen toisella laidalla operoinut Daniela Mona Lambin oli elementissään ja nautti selvästi pelaamisesta. Todellinen joukkueen voitto tämä tänään oli.

Ennen parin viikon puhallusta pelataan vielä kerran. Ensi lauantaina TPV matkustaa Helsinkiin MPS:n vieraaksi. Kotiottelut jatkuvat 19.8. Lamminpäässä kun vastujaksi asettuu NiceFutis Porista.

Linkki ottelun tilastoihin

https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&769569&N1


Kiira Kaivolan ensiesitys ykkösessä
 MG 2722 ii


 MG 2744 ii


 MG 2757 ii
 MG 2784 ii

 

 MG 2804 ii

  MG 2806 ii


 MG 2814 ii

 MG 2819 ii
 MG 2824 ii

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.