TPV tytöille maajoukkue-edustuksia

TPV:stä maajoukkuekutsun saaneet maalivahti Kiira Kaivola (U18-tytöt) sekä hyökkääjä Jenni Kantanen (U16-tytöt) ovat jälleen edustaneet ikäluokkiensa maajoukkueissa.

 

Jenni Kantanen pelasi täydet minuutit ja esiintyi vahvasti Suomen kaataessa Hollannin rangastuspotkuilla:

 

Alle 16-vuotiaiden (2001) tyttöjen maajoukkue päätti avoimen PM-turnauksen viidenteen sijaan kaadettuaan Hollannin torstaina rangaistuspotkukilpailun jälkeen 3-2. Varsinainen peliaika päättyi 1-1.

Molemmilla jaksonsa

Ottelun molemmat maalit nähtiin heti tauon jälkeen ja ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. Siinä Suomen sankariksi nousi maalivahti Emma Immonen, joka torjui peräjälkeen kolme hollantilaislaukausta.

Suomi aloitti ottelun erittäin vahvasti ja jo viidennellä minuutilla Jenni Kantanen laukoi kaukaa, mutta tolppaan. Maalin saakka palloa kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut ennen taukoa.

Heti tauon jälkeen Suomi tuli jälleen vahvasti ja nyt Kantanen ajoi laidalta vahvasti läpi ja vapautti Emma Varmasen, joka vei Suomen johtoon. Hollanti tuli kuitenkin nopeasti tasoihin. Sivuvapaapotku annettiin takatolpalle ja paikalla oli ensimmäisenä hollantilaispelaaja, joka sai jalkansa väliin ja pallo painui Suomen maaliin.

Tämän jälkeen Hollanti sai vahvan otteen pelistä ja Suomen pelaamisesta katosi paras rytmi. Vasta aivan loppuminuuteilla Suomi sai taas otetta, mutta maalit jäivät 1-1:een ja ratkaisu haettiin rangaistuspotkuilla.

- Toisella jaksolla meillä oli alkua ja loppua lukuun ottamatta huono vaihe. Vaikka olisimme lopussa voineet tehdä voittomaalinkin, niin toisinkin päin olisi voinut mennä. Varmaan aika oikeutettua tämä oli näin, päävalmentaja Marko Saloranta kertoi.

Turnaus kaikkineen tarjosi Suomelle neljä kovaa ottelua.

- Tämä oli todella tärkeä turnaus. Meillä on leiri vielä syksyllä, mutta nämä olivat viimeiset ottelut ennen karsintoja. Nyt täytyy vain unohtaa, että pelaajat unohtavat täällä läpikäydyt asiat mahdollisimman hitaasti. Totta kai me nyt teemme tiivistä yhteistyötä pelaajien seurojen kanssa syksyä kohti.

- Olemme pelanneet tämän joukkueen kanssa nyt ueasmpia Euroopan top10-maita vastaan ja tämä turnaus vahvisti sitä kuvaa, että tämä ikäluokka pystyy pärjäämään Euroopassa, Saloranta tiivisti.

Suomi - Hollanti 3-2 rp. (1-1, 0-0)
44. 1-0 Emma Varmanen
47. 1-1

Suomen laukojat rp-kilpailussa:
+ Vilma Koivisto
+ Tuuli Enkkilä
+ Nana Yang
- Dana Leskinen

Suomen kokoonpano:
1 Emma Immonen (C)
3 Outi Salmijärvi
5 Julia Rytkönen > 63. 4 Kaisa Juvonen
6 Nana Yang (C)
9 Aino Bergqvist > 41. 20 Dana Leskinen
10 Tuuli Enkkilä
11 Jenni Kantanen
16 Heta Olmala > 41. 15 Vilma Koivisto
17 Katariina Kosola > 63. 8 Oona Siren
18 Emma Varmanen 
19 Alisa Hokkanen > 48. 13 Emmi Siren
 
Vaihtopelaajat:
12 Anna Koivunen
2 Joanna Tynnilä
7 Marie Mäkinen
14 Aino Vuorinen
 
 
Kiira Kaivola avauksessa U18-tyttöjen maaottelussa Azerbaizhania vastaan:   
 
Alle 18-vuotiaiden (2000) tyttöjen maajoukkue kohtaa perjantaina UEFA Development -turnauksen päätösottelussaan Azerbaidzhanin.

Kaksi voittoa alla

Suomi on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan ottanut selvät voitot turnauksen emäntämaa Virosta (6-0) sekä Maltasta (4-0). Azerbaidzhan puolestaan hävisi avausottelun Maltalle, mutta voitti keskiviikkona Viron 4-1.
 
Päävalmentaja Marianne Miettinen on nimennyt avauskokoonpanon Männiku staadionilla Tallinnassa kello 12.00 alkavaan otteluun.
 
Suomen avaus:
1 Kiira Kaivola TPV
2 Eerika Hämäläinen PU-62
3 Kiira Lehtonen TPS
5 Sanni Ojanen Ilves (C)
7 Elli-Noora Kainulainen PK-35
8 Ruusa Portaankorva ONS
9 Roosa Tuominen Ilves
10 Monica Hagström GBK
15 Julia Haikonen PU-62
16 Tuuli Siponen HJK
18 Ronja Isokääntä TiPS
 
Vaihdossa:
12 Linnea Kouva ONS 
4 Amalia Härkönen TPS
6 Leena Mankki  JyPK
11 Helmi Kiljunen PK-35
13 Nelly Lehtilä TPS
14 Eveliina Kotro Ilves
17 Saana Hartikainen Pallokissat
19 Siiri Koivula VIFK
20 Vilma Oksanen PK-35
 
Lähde Suomen palloliitto: 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.