Naiset voittoon Pyynikillä

Onhan tuota avausvoittoa jo metsästetty. Monta kertaa joukkue on ollut jo niin lähellä, on ollut menetettyjä johtoasemia, nousuja tasoihin ja täysin hallinnassa olleita pelejä, joissa hallinta ei ollut konkretisoitunut maaleiksi. Tänään oli taas uuden sivun aika tässä tarinassa.

Kesän toistaiseksi lämpimintä pelipäivää saapui vieraaksemme Pyynikille viettämään TIPS. Tikkurilan Palloseura tippui täksi kaudeksi Naisten liigasta ja onkin tämän jälkeen uudistanut joukkuetta rajusti, mutta laadukkaasti. Vierailijoilla on tällä kaudella kasattu joukkue lähinnä omista junioreista. Ihan mistä tahansa junnuista ei suinkaan ole kyse, monien arvoiden mukaan kyseessä on tämän valtakunnan paras B-ikäisten joukkue vahvistettuna muutamalla naispelaajalla. Miesten puolella ero voisi tuntua radikaalilta, mutta naisfutiksessa ero on häilyvämpi sillä naisjalkapallossa noustaan aikuisten sarjoihin aiemmin. Vertailukohdaksi kerrottakoon, että myös TPV:llä oli tänään avauksessaan kolme B-nuorta. TIPS osoittautuikin laadukkaaksi joukkueeksi, jonka sarjasijoitus ennen ottelua on hyvinkin perusteltua. Sarjassa toisena majailevat Tikkurilalaiset ovat lähteneet sarjaan tosissaan.

Ottelu käynnistyi selkeässä TPV:n hallinnassa. Pientä taktista säätöä tehneen kotijoukkueen prässi oli väkevää eikä vierailija meinannut päästä puolen kentän yli ensimmäisen kymmenen minuutin
aikana. Toisaalta, jo tyypilliseen tapaan myöskään kotijoukkue ei onnistunut käyttämään painostusjaksoa hyväkseen. Viimeistely ja sitä edeltävät juoksut olivat pehmeitä ja näin ollen maali jäi syntymättä. Hiljalleen TIPS alkoi saamaan kontrollia tapahtumista. TPV:n pienet virheet eskaloituivat ongelmiksi omassa päässä, kun nopea ja päättäväinen vastustaja sai peliä tuotua laidoilta ylös.


Ottelun ensimmäinen jännityksen hetki koettiin, kun kotijoukkueen löysästä puolustamisesta sekä vastustajan terävyydestä johtuen pallo pelattiin kotijoukkueen selustaan. Jälleen tänään hyvin pelannut Rosa Sirén oli pakotettu rikkomaan ja tänään ottelun tuominnut Petteri Pulkkinen osoitti pilkkua. Eipä tuosta mutinoita jäänyt.. Seuraavassa hetkessä oli maalivahti Tinja Haikan vuoro loistaa. Alakulmaan suuntautunut rankkari jäi varmasti ja näyttävästi Haikan torjuntaan. Vaikka potku jäi hieman voimattomaksi, niin varmuus ja tyyli,jolla Haikka pallon napsi teki siitä maailmanluokan torjumisen tyylinäytteen. Hyvä Tinja. 

 MG 0637 ii

Ensimmäinen jakso pelattiin loppuun tasaisena. Hallinta oli vierailijoilla, mutta vaarallisimmat paikat kotijoukkueella. Vuorotellen TIPS-maalilla vierailivat niin Essi Vilonen, kuin tänään hieman flunssassa pelannut Jenni Kantanen. Maalia ei syntynyt kumpaankaan päähän ja näin ollen tauolle siirryttiin kihelmöivissä 0-0 lukemissa.

 MG 0645 II

TOINEN JAKSO - MUUTOKSIA

Hieman poikkeuksellisesti kotijoukkue suoritti toisen jakson alkaessa kaksi vaihtoa. Kentältä poistui lievän loukkaantumisen kokenut toppari Laura Utti sekä Kantanen. Peliin mukaan astui Tintti Kurtti sekä Amma Tuovinen. Muutoksella haluttiin tukkia vierailijoiden laitapeli. Tämä yhdistettynä pelaajien valtavaan voitontahtoon tuli näyttämään suuntaa toiselle jaksolle.

TPV - pelaajat tuntuivat rauhoittuneen ja voittamiseen vaadittava maltti oli nyt kovaa luokkaa. Syvälle omalle alueelle vetäytynyt kotijoukkue kontrolloi peliä ilman palloa ja iski terävästi vastaan. Vierailijoiden vaarallisimmat tilanteet syntyivät kaukolaukauksista sekä erikoistilanteista. Maalivahti Haikka sai venyä kertaalleen huipputorjuntaan.

 MG 0660 II

Kolmen pelin viikkoa pelaava kotijoukkue ei ollut vielä sanonut viimeistä sanaansa.  Kentälle vaihdetut Daniela Mona Lambin sekä Marika Oksanen toivat sen yhden vaihdosta tarvittavan pykälän tänään peliin. Valtavan työmäärän keskikentällä painaneiden Emilia Jousimaan sekä Sanna Koskisen paine helpotti hieman, kun tuoreet jalat olivat valmiita tänään auttamaan koko joukkuetta. Pallo pysyi vierailijoiden hallussa, mutta avaamisen laatu tippui vaihtojen myötä
radikaalisti. Tänään varmasti katkonut puolustuslinja otti pallon toisensa jälkeen ja peliä pelattiin enimmäkseen keskialueella.

 MG 0704 II

Ottelun 82' minuutilla oli kotijoukkueen viimeisen vaihdon aika. Hieman aiemmin iskun päähän saaneen Emilia Jousimaan peli päättyi ja kentälle tilalle asteli viime pelit korkealla tasolla pelannut Sofia Viitala. Reilu minuutti vaihdosta olikin sitten räpsähdyksen aika. Peliään hieman pakon edessä säätänyt Tintti Kurtti taisteli pallon päädystä peliin. Peliväline ajautui takaviistoon Sanna Koskiselle, jonka keskitys löysi boksista kaikkensa antaneen Ada Nikkilän. Boksipelaajien kruunaamaton kuningatar ei erehtynyt. Hieman kaukaa lähtenyt ensimmäinen yritys jäi pelattavaksi maalivahdin käsistä ja Ada itse seurasi oman paluupallonsa verkon perille. Kotijoukkue riemukkaaseen johtoon, kun pelikello näytti aikaa 83'. 1-0

 MG 0665 II

Ottelun lopun kaava selvisi hyvin nopeasti. Kovalla työmoraalilla varustettuna, mutta paljon töitä tehneenä kotijoukkue jäi jyrän alle. Viimeisen kymmenen minuutin aikana niin Sirén, kuin kumpikin Huotari kerkesi pallon tielle ratkaisevilla hetkillä. Kellon näyttäessä 90min. oli vastustaja lähimpänä maalintekoa. Oikealta boksista lähtenyt matala laukaus viuhui muutaman sentin tolpan ohi. Tämän jälkeen TPV sai vastahyökkäyksen, josta TIPS ei enää noussut. Reilu kahden minuutin lisäaika oli päättynyt ja tuomari vihelsi pelin päättyneeksi. Tästä vähämaalisesta trilleristä
kotijoukkueelle kauden avausvoitto lukemin 1-0 (0-0)

 MG 0713 II

NONE OF US, IS AS GOOD AS ALL OF US

Kerettiinhän sitä jo hakemaan. Paljon kertoo lajin haastavuudesta se, että peli joka on ollut meille ehkä se vaikein, on peli josta avausvoitto kaivettiin. Nopean vastustajan hyökkäykset olivat
tänään jatkuvasti vaarallisia, mutta varsinkin toisen jakson vahva puolustaminen riitti tänään voittoon. Joukkueelle tämä on kasvattava ja opettavainen kokemus, sillä nyt kaikki 22 jalkaa teki
yhdessä töitä myös omaan päähän. Sydämen ja mielen voitto tästä tuli ja siinä on paljon mukaan otettavaa myös jatkoon. Mukavaa olisi ollut haastaa vastustaja myös taidossa tänään, kun Pyynikillä peliä seurasi ennätysyleisö. Uskon kuitenkin,että viimeiseen sekuntiin asti jatkunut jännitysnäytelmä jätti hyvät vibat myös katsojille. Taistelevaa ja sydämellä pelaavaa jengiä on aina mukavaa seurata.  Kiitos vielä yleisölle tuesta!

Seuraavaksi on edessä muutto. Viimeinkin nurmikentät alkavat vihertämään ja näin ollen seuraava ottelu pelataan Lamminpäässä.
Rovaniemen vierailun jälkeen vieraaksi saapuu TuWe Suomen Turuust. 17.6. pelattava ottelu alkaa klo.17. Tervetuloa paikalle kirjoittamaan taas uusi sivu tätä tarinaa.

Ottelun tilastot palloliiton sivuilta:

https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&769536&N1 [1]

Suomalaisen runoilijan sanoin: nyt lähti,nytkähti

Links:
------
[1] https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&769536&N1

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.