YKKÖSEN KOTIAVAUKSESSA TASAPELI

Naisten kotiavaukseen keväiselle Pyynikille vastustajaksi asettui eräs Suomalaisen naisfutiksen legendoista, kun MPS Helsingin Malmilta saapui keltamustissaan Ykkösen toisen kierroksen otteluun.

MPS-paitaa ovat omilla peliurillaan kantaneet enemmän ja vähemmän oikeastaan kaikki suuret naisfutisnimet, kuten Anne Mäkinen ja Laura Österberg Kalmari. Nyt MPS tavoittelee uutta nousua ja onkin kasannut tälle kaudelle nimivahvan joukkueen, pelaajalistalta löytyy useita viime vuosina hyvällä menestyksellä Liigaa pelanneita pelureita. Tuliaisiksi Tampereelle saimme tänään kaikki neljä vuodenaikaa. Kuten viime viikon ottelussa, myös tänään nähtiin pelin aikana niin sadetta eri olomuodoissaan, kuin  auringonpaistetta ja kevään tuulia. 

IMG 9750 II 
Tänään punaisessa kotiasussa esiintynyt TPV päätti lähteä ennakkoluulottomasti haastamaan erinäisissä kaavailuissa sarjan ennakkosuosikkeihin nostettua vierailijaa. Hyvin latautunut kotijoukkue tulikin peliin asiallisella otteella ja onnistui jo ensi minuuteilla luomaan pari paikan tynkää MPS-maalille. Puolustuspelin parannuttua edellisviikosta alkoi vaikuttamaan siltä, että kotijoukkue taistelee tänään voitosta ihan tosissaan. Vierailijoiden hyökkäykset kuivuivat kokoon hyvän puolustamisen johdosta, mutta vaaralliset tilanteet hyökkäyssuuntaan tyrehtyivät nekin hieman huolimattomiin ratkaisuihin. Peli tasaantui jakson puolivälin lähestyessä ja myös MPS alkoi saamaan juonen päästä kiinni. Muutama keskikentällä tapahtunut virhe johti teräviin vastahyökkäyksiin ja niistä seuranneisiin kulmapotkuihin. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut erikoistilanteissaan vielä tässä kohtaa. 
IMG 9756 II 
Ensimmäisen jakson viimeisen kympin alkaessa MPS käynnisti oman hyökkäyksensä oikealle laidalle. Kotijoukkueen merkkauspelissä tapahtuneen virheen myötä MPS sai luotua tilanteen keskelle, josta tänään erittäin terävästi viimeistellyt Jaana Hyttinen napautti pallon tyylikkäästi alakulmaan. Hieman maali pääsi yllättämään, kun oikeastaan kummatkin joukkueet olivat hieman laskeneet jo kierroksia alun rynnistyksen jälkeen. Pallo keskelle ja 0-1.  MPS sai maalista lisävirtaa ja otti pelin hallinnan itselleen. Jakson lopulla TPV joutui rikkomaan keskialueella. Vaarattoman oloisesta paikasta lähtenyt vapari putosi todella hyvään paikkaan ja maaliahne Hyttinen pääsi puskemaan pallon varmasti verkon perukoille. Kommunikointivirhe kotijoukkueelta, mutta vastustaja saa tästä maalista ison kunnianosoituksen, tyylikäs maali. 42 minuuttia pelattu ja 0-2. 
IMG 9775 II 
Tauolta kentälle palasi päättäväinen TPV ja olikin aistittavissa, että tämä ei vielä ollut tässä. Kylmä suihku tuli kuitenkin niin urheilutermein, kuin kirjaimellisesti heti toisen jakson alkuun. Jälleen kerran erikoistilanteen seurauksena maalilla valppaimpana oli Jaana Hyttinen, jonka laadukas viimeistely vei vierailijat jo kolmen maalin johtoon. 
 
Tämän jälkeen kuitenkin tapahtui jotain. TPV sai nostettua pelinsä tasoa ja erityisesti laidoilla pelanneet Tintti Kurtti sekä Essi Vilonen alkoivat löytämään etenemismahdollisuuksia kentällä. MPS kuitenkin puolusti tilanteet loppuun asti ja selvisi kotijoukkueen kulmapotkuilla. Ottelua oli pelattu 66 minuuttia, kun  TPV suoritti tuplavaihdon lisätäkseen hyökkäysvoimaa entisestään. Kentälle astuivat Sofia Viitala sekä ensimmäisen kerran virallisessa ottelussa TPV:tä edustanut Ada Nikkilä. Hyökkäyspeliin tulikin lisää voimaa ja TPV:n hyökkäykset alkoivat vyörymään kohti keltaisten maalia. 70` minuutilla teimme toisen tuplavaihdon ja kentälle astuivat Rosa-Maria Siren sekä Sanna Koskinen. Vaihdot toivat tänään todella paljon lisää virtaa kotijoukkueelle ja ottelun kuva oli tästä eteenpäin selvä. Kotijoukkue vyörytti tilanteen toisen perään vierailijoiden maalille. Tuuri ei ollut kuitenkaan vielä ansaittu, pallo ei pomppinut sisään, vaikka kulmien jälkeen käytiin maaliviivalla useampaankin kertaan. Pelikellon näyttäessä 81min. oli kotijoukkueen ensimmäisen maalin aika. Jälleen kerran monipuolisesti tänään pelannut Niina Huotari siirsi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta, peli 1-3
IMG 9778 II 
Tämän jälkeen kentälle vaihdettu duo Viitala&Nikkilä alkoi ottamaan roolia. Vain kaksi minuuttia edellisestä sai TPV vapaapotkun täsmälleen samasta paikasta, josta MPS oli aikaisemmin maalin tehnyt. Täydellisen pallon linjan taakse lähetti Veera Huotari Ada Nikkilän liukuessa pallon takakulmaan. Pelikello näytti aikaa 83` ja lukemat taululla 2-3. 
 
Kuten urheilussa niin usein käy, oli loppukiriä tekevän takaa-ajajan vyöry tälläkin kertaa vastustamaton. Paine siirtyi MPS aloituksen jälkeen nopeasti takaisin oikealle puolelle kenttää ja tänään loistavan ottelun pelannut Amma Tuovinen kävi yhdessä Jenni Kantasen kanssa voittamassa kovan kulmaväännön. Tuovisen keskitys tavoitti maalin edestä Sofia Viitalan, jonka upea jatko siirsi pallon suoraan Ada Nikkilälle tyhjälle takatolpalle. Ada ei näistä erehdy, hallittu sijoitus ja lukemat 3-3. Kolme maalia neljään minuuttiin on käsittämättömän kova suoritus uudelta joukkueelta. Ottelun loppuhetkillä Siren loi vielä yksinään paikan, mutta viuhuva laukaus painui parikymmentä senttiä ohi etutolpan. Lisäaikaa ei tänään jääty liiaksi hieromaan ja näin ollen ottelu päätettiin tasatulokseen 3-3 (0-2) 
IMG 9848 II 
Ylpeä pitää jengistä olla. Vaikka tänään ei suurimpia hienouksia nähty, niin onhan tämä viihdearvoltaan parasta mitä urheilu tarjoaa. Pyynikin pyhättö, kaksi taistelevaa joukkuetta ja taivaalta tulee kaikkea mitä kuvitella saattaa. Joukkueet vastasivat huutoon ja tarjosivat draamantäytteisen näytelmän hieman alle satapäiselle yleisölle. Hieno joukkue jatkaa rakentumistaan ja draaman ymmärryksen ollessa tällä tasolla tulemme aivan varmasti näkemään jatkossakin huikeita otteluita. 
IMG 9885 II 
Yleisölle, vastustajalle ja tuomareille kiitos onnistuneesta tapahtumasta, Pienin askelin kehitymme kohti määränpäätä. Katsomosta lähtenyt ääni ja spontaani riemu kantaa meitä pitkälle. 
 
Seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina Porissa. Pyynikille palaamme vielä kerran ennen siirtymistä Lamminpäähän. 6.5.2017 kotipelissä vastaan asettuu kauden todella hyvin aloittanut VIFK Vaasasta.
 
Tilastot palloliiton sivuilta:
 
 
 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.