ASKELMERKIT ASETETTU

Naisten ykkönen alkoi osaltamme Tuusulassa jo monta kautta Ykköstä pelanneen PKKU:n vieraana.

 

Ottelu käynnistyi osaltamme hermostuneesti ja sekavasti. Osuutensa tässä oli vastustajan vimmalla ja kokemuksella. Koko ensimmäinen jakso pelattiin pääasiassa kovana keskialueen taistona, kun oikein kumpikaan joukkue ei onnistunut rauhoittamaan peliä. Jakson ainoat paikat kuitenkin TPV:lle, puolikkaat läpiajot ja kauempaa lähteneet laukaukset eivät kuitenkaan tuoneet tulosta. Vastustajan aihiot kuivuivat kasaan liian pitkiin murtoihin tai meidän hyvin katkoneeseen puolustuslinjaan. Tauolle siis lukemissa 0-0.

Tauon aikana paremmat mehut joi tänään vierasjoukkue. Pelin tempo nousi selvästi ja vieraiden prässi alkoi purra. Jo jakson toisella minuutilla näki TPV:n avausmaali Ykkösessä päivänvalon. Emilia Jousimaa nappasi keskialueella katkon ja jatkoi pallon vastaan tulleelle Esra Erdenille. Esran läpisyöttö osui täydellisesti Nina Huotarin linjalle ja Nipa siirsi pallon tyylikkäästi kärsällä verkkoon. Jonkin sortin historiaa tämäkin. 

Ottelu jatkui vahvasti TPV:n komennossa ja pallonhallinnan parannuttua myös maalipaikkoja rupesi aukeamaan. Viitisen minuuttia maalin jälkeen TPV sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteessa pallo kimposi PKKU:n pelaajan käteen, vihellys ja pallo pilkulle. Tällä kertaa kuitenkin oli vastustajan maalivahdin vuoro vetää pidempi korsi. Näin ollen peliä jatkettiin vieraiden maalin johdossa. Kesken vieraiden painostuksen oli kotijoukkueen vuoro yrittää jälleen yhdellä nopealla hyökkäyksellä. Pienen huolimattomuuden seurauksena PKKU:n pystyyn liikkunut pelaaja karkasi linjan taakse. Tilanteessa tullut hyvin pieni kontakti riitti kaatamaan hyökkääjän ja näin ollen palloa vietiin taas pilkulle, tällä kertaa toiseen päähän. Pallon taakse asteli joukkueen kapteeni Anna-Kaisa Hannuksela, jonka laukaus painui maaliin maalivahtina pelanneen Tinja Haikan käsien kautta. Peli 1-1

Ottelua jatkettiin jo tutuksi tulleissa merkeissä myös vaihtojen jälkeen. Vierasjoukkue loi muutaman paikan, mutta pääasiassa peliä pelattiin keskialueen taisteluna. Ottelua oli pelattu n.80min., kun vierasjoukkue teki virheen. PKKU onnistui prässiansassa ja pakotti TPV:n syöttöön omalle maalivahdille. Hieman epäonnistuneen syötön luki täydellisesti kotijoukkueen Jonna Front, jolla oli tämän jälkeen helppo työ siirtää pallo maalin perukoille. 2-1

TPV:n virheestä lähti myös heti tätä seurannut kotijoukkueen kolmas maali. Pallo otti kimmokkeen TPV:n puolustajasta ja kaarsi täydellisesti yli Haikan. Pallo keskelle ja 3-1

Kun viimeisten minuuttien raju painostus ei tuonut vierasjoukkueelle kavennusmaalia oli loppulukemat selvillä, pisteet Tuusulaan. 

Kotiin lähdetään toinen silmä auringosta sokaistuneena, toinen lumisokeudesta kärsivänä. Varsin oudoissa olosuhteissa pelattu peli jättää TPV:lle paljon parannettavaa, mutta myös erittäin paljon hyvää tulevaan. Nyt tiedämme missä mennään ja hieman katkeransuloisesta mausta on usein noussut upeita juttuja. Aika pashaa, mutta ei nyt sentään mämmiä. Kertut toivottaa kaikille kannattajille hyvää Pääsiäistä. Vaikka kismittää, niin hyvään suuntaan mennään.

Seuraavaksi pelataan kotona. Lauantaina 22.4. klo.12.30 pyynikille vastaan astelee sarjan ennakkosuosikki MPS Malmilta.

IMG 0965

 

Tilastot palloliiton sivuilla:

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.