TPV kohtaa liigan IFK Mariehamnin

Ennakko TPV IFK Mariehamn

 

Lauantainen jalkapallon Suomen Cupin ottelu tuo Pirkkahalliin TPV:n vieraaksi Veikkausliigan rutinoituneen IFK Mariehamnin. Joukkue on pelannut Veikkausliigassa kaudesta 2005 alkaen ja voittanut Veikkausliigan kaudella 2016. Vuonna 2015 joukkue voitti Suomen Cupin.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen kutsuu ottelua Daavid vastaan Goljat. Muidenkin tosiasioiden, kuin IFK Mariehamnin kymmenkertaisen budjetin vuoksi.

TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen pitää selviönä, ettei IFK Mariehamnille kelpaa mikään muu kuin voitto. Myös IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg myöntää, että joukkue tietysti nähdään suosikkina. Maarianhaminalaiset ovat pelanneet Veikkausliigassa kaudesta 2005 alkaen ja voittaneet Suomen mestaruuden kaudella 2016. Vuonna 2015 joukkue voitti Suomen Cupin.

- Vaikka erot Veikkausliigan ja Ykkösen välillä ovat selvät niin tiedämme myös, että jos liigajoukkueella on huono päivä, Ykkösen joukkue voittaa. Meillä on iso kunnioitus TPV:tä kohtaan, koska joukkue pelasi karsintaottelut hyvin, sanoo Lundberg.

Ylisen mukaan TPV:n pitää pystyä puolustamaan tunnollisesti koko joukkueena ja saada aikaiseksi kiireen tuntua vastustajalle.

- Lisäksi meidän on kyettävä pitämään palloa itsellämme, jotta emme joudu koko ajan juoksemaan vastustajan ja pallon perässä. Lauantaina Pirkkahallissa kohtaavat Daavid ja Goljat ja me lähdemme haastajana peliin. Yleisön merkitys on Punakoneelle suuri ja me tarvitsemmekin 12 pelaajan yleisöstä, huomauttaa Ylinen.

IFK Mariehamn sijoittui Suomen Cupin Veikkausliigan A-lohkossa neljänneksi ja pääsi näin 16 parhaan joukkoon. Joukkueen seitsemästä maalista Robin Sid ja Hampus Lönn tekivät kaksi maalia kumpikin ja yhden maalin miehiä ovat Simon Silverholt, Aristote Mboma ja Dylan Murnane. Joukkueen ottelut cupin karsintalohkossa päättyivät seuraavasti: FC Inter-IFK Mariehamn 2-1, HJK-IFK Mariehamn 2-2, IFK Mariehamn-FC Lahti 1-0, FC Honka-IFK Mariehamn 0-0, IFK Mariehamn-HIFK 3-0.

TPV pelasi itsensä 16 parhaan joukkoon voittamalla oman karsintalohkonsa tasapistein FC KTP:n kanssa. Neljästä pelaamastaan ottelusta TPV voitti kaksi ja hävisi sekä pelasi tasan kerran.

Suomen Cupin ottelu TPV-IFK Mariehamn pelataan la 16.3. klo 16 Pirkkahallissa. Lipunmyynti aukeaa klo 15.30.

Pääsyliput:

Aikuiset kymmenen euroa ja alennusryhmät seitsemän euroa. Alennusryhmiin kuuluvat eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet sekä 10-17 -vuotiaat. Alennusryhmiin oikeuttava todistus esitettävä lippua/korttia hankkiessa sekä otteluissa lipuntarkistuksen yhteydessä.

TPV:n junioreille ja joukkueiden toimihenkilöille sisäänpääsy on maksuton seura-asussa. Ovella on turvatarkastus.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi