”On selvää, että meidät nähdään suosikkeina”

IFK Marieham ennakko 11

 

Lauantainen Suomen Cupin ottelu TPV-IFK Mariehamn tarjoaa vain yhden ennakkosuosikin. IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundbergin sanoin ”on selvää, että meidät nähdään suosikkeina”.

- Vaikka erot Veikkausliigan ja Ykkösen välillä ovat selvät niin tiedämme myös, että jos liigajoukkueella on huono päivä, niin Ykkösen joukkue voittaa. Meillä on iso kunnioitus TPV:tä kohtaan, koska joukkue pelasi karsintaottelut hyvin, sanoo Lundberg.

IFK Mariehamn sijoittui Suomen Cupin Veikkausliigan A-lohkossa neljänneksi ja pääsi näin 16 parhaan joukkoon. Joukkueen seitsemästä maalista Robin Sid ja Hampus Lönn tekivät kaksi maalia kumpikin ja yhden maalin miehiä ovat Simon Silverholt, Aristote Mboma ja Dylan Murnane. Joukkueen ottelut cupin karsintalohkossa päättyivät seuraavasti: FC Inter-IFK Mariehamn 2-1, HJK-IFK Mariehamn 2-2, IFK Mariehamn-FC Lahti 1-0, FC Honka-IFK Mariehamn 0-0, IFK Mariehamn-HIFK 3-0.

Päävalmentaja Peter Lundbergin huomauttaa, että eroja liigan ja Ykkösen välillä on tietysti mutta kysymys ei ole yhdestä tai kahdesta suuresta tekijästä vaan ennen kaikkea erot syntyvät monien tekijöiden summana.

- Uskon enemminkin siihen, että liigassa ja liigajoukkueilla kaikki on hieman korkeammalla tasolla Ykköseen verrattuna. Erot näkyvät muun muassa vauhdissa, tekniikassa ja pelaajien fysiikassa. Mutta tiedämme myös, että jos liigajoukkueella on huono päivä, Ykkösen joukkue voittaa liigajoukkueen, Lundberg sanoo.

Tampereelle IFK Mariehamn tulee lähes suoraan Turkin leiriltään. Lundberg on tyytyväinen talven harjoituksiin.

- Olemme harjoitelleet joukkueena ja kaikki on sujunut hyvin. Joukkueen terveystilanne on hyvä, joskin nyt näyttää siltä, että kaksi pelaajaamme joutuu jättämään TPV-ottelun väliin.

Huhtikuussa alkavaan Veikkausliigaan ei Lundbergin mukaan ole asetettu yksityiskohtaista tulostavoitetta.

- Me keskitymme pelaamaan kaiken aikaa hyvin ja pyrimme kehittymään jatkuvasti.Uskon, että niin me kuin kaikki muutkin joukkueet pyrimme olemaan vähintään seitsemän parhaan joukossa, toteaa Lundberg.

IFK Mariehamn turvautuu osakeantiin

Maanantaina IFK Mariehamn julkaisi sekä kotisivuillaan että sosiaalisessa mediassa uutisen osakeannin järjestämisestä. 26. maaliskuuta IFK Mariehamn laskee myyntiin maksimissaan 25 000 osaketta. Kunkin osakkeen arvo on 50 euroa, joten kysymys on 1,25 miljoonan euron osakeannista.

Seuralla on 700 osakkeenomistajaa, joilla on yhteensä 18 441 osaketta. IFK Mariehamnin mukaan mistään kriisistä ei ole kysymys ja seura selviytyy tästä vuodesta, vaikka europeleihin ei päästäisikään. Tosin tällöin ensi kaudelle kuluja jouduttaneen supistamaan, mikä tarkoittaa muun muassa palkkakustannusten alentamista.

IFK Mariehamn on pelannut Veikkausliigassa kaudesta 2005 alkaen ja voittanut Suomen mestaruuden kaudella 2016. Vuonna 2015 joukkue voitti Suomen Cupin.

Suomen Cupin ottelu TPV-IFK Marienhamn pelataan la 16.3. klo 16 Pirkkahallissa.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi