Tappio tuli, Hakimille historiallinen ottelu

Kansi TPS TPV

 

Suomen cupin ottelu TPS-TPV päättyi 2-0 (1-0), eikä ottelu jää mieleen ainutlaatuisena tapahtumana TPV:n historiassa. Sitä se kuitenkin oli vasta 17-vuotiaalle Hakim Belbachir, joka teki loppuviikosta sopimuksen TPV:n miesten edustukseen ja jo perjantaina pääsi kentälle.

- Arvosanaksi annan itselleni 7,5. Ihan hyvä peli minun ensimmäiseksi peliksi, mutta parannettavaa jäi paljon, Belbachir totesi.

TPS:n ja TPV:n kohtaaminen käynnisti Suomen Cupin myös Ykkösen joukkueiden osalta. Lohkon kolme muuta joukkuetta ovat AC Kajaani, KTP sekä EIF.

TPS lähti otteluun selvänä ja luonnollisena ennakkosuosikkina. Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi Ykköseen tippunut joukkue on ykkössuosikki voittamaan Ykkönen ja nousemaan takaisin Veikkausliigaan. Kentällä tätä ei kuitenkaan ensimmäisellä puoliskolla havainnut, eikä Punakone suostunut alistumaan siihen kohtaloon, jonka TPS oli tamperelaisille määrännyt.

Ensimmäinen 45-minuuttinen oli tasaista tilanteiden vaihtelua kummassakin päässä. Ollakseen ottelu, joka pelattiin tammikuun lopussa, ei kummankaan joukkueen tarvitse hävetä suoritustaan. Tauolle lähdettiin TPS:n niin sanotun pukukoppimaalin turvin vain hiukan ennen erotuomarin taukovihellystä.

Turkulaisten kokemus Veikkausliigasta nousi toisella puoliskolla esiin. Turkulaiset eivät juurikaan enempää hallinneet, mutta liigarutiinin tuoman edun turvin se lisäsi vauhtia ja siirsi tapahtumat inansa TPV:n kenttäpuoliskolle. Ensimmäisen jakson viimesekuntien maalin lisäksi turkulaiset tekivät voiton varmistaneen maalin ajassa 68.30. Cupin sääntöjen mukaiset viisi vaihtoa toivat peliin kaiken aikaa uutta virtaa ja näin ottelu pysyi vuodenaikaan nähden hyvänä ja viihdyttävänä.

”Hiukan jännitti, kun nimeni huudettiin”

Hyppäys A-junioreista ja Kolmosen otteluista Suomen Cupiin on suuri, mutta Hakim Belbachirin päätä ei huimannut. Ero Ykkösen ja Kakkosen otteluiden välillä kävi Belbachirille selväksi jo vaihtopenkillä istuessa. Tilannekovuus ja pelin nopeus tuovat otteluihin aivan erilaisen kiireen kuin Kakkosessa.

- Hiukan jännitti siinä vaiheessa, kun nimeni huudettiin mutta mielestäni pääsin kaikesta huolimatta hyvin mukaan peliin. Ensimmäisestä virallisesta ottelustani edustuksessa jäi hyvät fiilikset.

- Ottelu opetti heti kerrasta, että minun on tehtävä kaikki asiat nopeammin. Junnuotteluissa ole tottunut siihen, että aikaa on paljon ja voin kääntyä rauhassa, mutta tässäkin pelissä pallo piti laittaa nopeasti liikkeelle ja itsekin liikkua nopeasti. Jo vaihtopenkiltä kentän vierestä huomasin sen, kuinka kovaa ja nopeasti pelaajat tulevat tilanteisiin, Belbachir huomautti.

”He tulivat Veikkausliigasta, me tulimme Kakkosesta”

Päävalmentajan Anssi Ylinen päällimmäisin ajatus ottelun jälkeen oli joukkueiden välinen tasoero.

- He tulivat Veikkausliigasta, me tulimme Kakkosesta. Pelitempossa TPS oli hivenen edellä ja meille puolestaan tuli kiire, joka vaikeutti meidän pelaamistamme. Samaan hengenvetoon sanon sen, että me olemme oppijoita ja taatusti saamme sitä TPS:n hyvin pientä etumatkaa kiinni koko ajan, Ylinen totesi.

Ylisen näkemys tulevasta on kristallinkirkas: joukkueen pitää parantaa tekemistään, jotta Ykkösen otteluiden vauhdissa voi pysyä mukana.

- Meidän on pidettävä itse tempo kovempana, jotta vastustajan aika ja tila pienenevät. TPS on ihan varmasti Ykkösen parhaita ellei paras joukkue, joten lopputuloksesta ei ole syytä olla häpeissään.

TPV:n cup-ottelut jatkuvat ensi lauantaina, kun Pirkkahalliin saapuu AC Kajaani. Ottelu alkaa klo 17.

Katso ottelukooste ja valmentajien haastattelut Ruutu+ -kanavalta: .be">.be

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

A TPS TPV joukkuekuva

TPS TPV 2 TPS TPV 32

TPS TPV 29TPS TPV 25TPS TPV 4

TPS TPV 27

TPS TPV 8

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.