Talviderby tuo Hakan Pirkkahalliin

TPV Haka ennakko

 

Miesten edustuksen talvikauden harjoitusotteluiden sarja huipentuu lauantaina pelattavaan Pirkanmaan Talviderbyyn. Pirkkahallissa klo 16.30 alkavassa ottelussa vastaan tulee FC Haka, suomalaisen jalkapalloilun elävä legenda.

- Haka on aivan taatusti ensi kaudella Ykkösen kärkijoukkueita ja sen pelaajilla on paljon kokemusta Ykkösessä pelaamisesta. Talviderbyssä meitä vastaan tulee hyvä joukkue, jota vastaan pelaaminen on hienoa, sanoo päävalmentaja Anssi Ylinen.

Neljän harjoitusottelun sarja päättyy lauantaina, kun FC Haka saapuu Pirkkahalliin Pirkanmaan Talviderbyyn. Try out -jakso meni TPV:ltä suunnitellulla tavalla eli hyvin, mutta parin viimeisen viikon aikana kuumesairaus on ollut epätoivottu vieras joukkueessa. Kaikki eivät ole päässeet jokaiseen harjoitukseen ja otteluihin; onpa muutama pelaaja ollut koko alkuvuoden pois Pirkkahallista.

- Tämä on haaste, mutta näitä nyt vain sattuu aina silloin tällöin. Lauantainakaan kaikki eivät vielä ole pelikunnossa, mutta onneksi epidemia iski nyt tammikuussa eikä kesällä kesken sarjakautta, sanoo päävalmentaja Anssi Ylinen.

Neljän harjoitusottelun sarjassa ensimmäisessä ottelussa pelattiin ”sekajaoilla” TPV A-TPV B. Toisessa ottelussa vastassa oli NoPS ja kolmannessa Veikkausliigan Ilves. Sarja huipentuu siis lauantaina Pirkanmaan Derbyssä FC Hakaa vastaan. Ylinen on tyytyväinen ottelujen antiin, joskin Ilvestä vastaan jalkeille saatiin vain 14 pelaajaa, joista yhdeksän pelasi vasta ensimmäisen ottelunsa.

- Pelissä ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä. Kävimme ottelua läpi jo tauolla ja sen jälkeen harjoituksissa sekä videopalavereissa. Tästä se vähitellen lähtee menemään; pikkuaskelin mutta määrätietoisesti.

- Haka on aivan taatusti ensi kaudella Ykkösen kärkijoukkueita ja sen pelaajilla on paljon kokemusta Ykkösessä pelaamisesta. Talviderbyssä meitä vastaan tulee hyvä joukkue, jota vastaan pelaaminen on hienoa. Heti vuoden alkuun saamme oikean derbyhengen päälle ennen ensimmäistä Suomen Cupin ottelua, Ylinen sanoo.

Ylinen kieltäytyy miettimästä vielä tässä vaiheessa TPS:n kohtaamista ensimmäisessä cupin ottelussa. Hakaa vastaan kyse ei ole ”harjoitusottelua suuremmasta kohtaamisesta”; sen sijaan kylläkin ottelusta, jossa harjoitellaan selkeän teeman mukaisesti. Ottelun erityisluonnetta on toisaalta lisäämässä se, että pelaajat tuntevat toisiaan, osa on ollut myös joukkuekavereita.

Ensimmäisen kerran TPV:n nykyinen tilanne suomalaisella jalkapallokartalla päivitetään perjantaina 25.1. Suomen Cupin ottelussa TPS:ää vastaan Turussa. Kolme muuta ottelua ovat TPV-AC Kajaani la 2.2. klo 17 Pirkkahallissa, EIF-TPV la 9.2. klo 15 Raaseporin Keskuskentällä ja TPV-FC KTP la 23.2. klo 17 Pirkkahallissa.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

 

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.