Tuomas Lähdesmäki liittyi joukkueeseen

Tuomas Lahdesmaki 10

 

TPV:n miesten edustus sai tuoreimman sopimuksen myötä tuntuvasti kokemusta ja taitoa. 22-vuotias Tuomas Lähdesmäki on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 71 Ykkösen ottelua Hakan joukkueessa. Viime kaudella hän pelasi 20 Ykkösen ja neljä Suomen Cupin ottelua tehden kolme maalia.

- Minulla on todella hyvät fiilikset. En ole vielä päässyt haluamalleni tasolle ja saanut riittävästi vastuuta, mutta nyt olen saanut uuden mahdollisuuden TPV:ssä. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki ja näyttämisen halu, sanoo Lähdesmäki.

Haka sai vuoden 2015 tammikuussa A-juniorin SJK:sta Seinäjoelta. Edelliskauden Tuomas Lähdesmäki oli mukana Veikkausliigaa pelanneessa SJK:ssa, mutta jäänyt vailla peliaikaa. Sitä hän lähti hakemaan Valkeakosken Hakasta. Samalla hän astui elämään, jossa nuorukaisen oli huolehdittava itse itsestään. Valkeakoskella koitti itsenäistymisen aika.

Jo ensimmäisellä kaudella Lähdesmäki oli kentällä 17 Hakan ottelussa ja pelasi samalla muutaman A-juniorien ottelun. Seuraavalla kaudella Ykkösen ottelumäärä pysyi 15:ssa ja kaudella 2017 Ykkösen otteluja kertyi 19. Tällä kaudella Lähdesmäki pelasi 20 Ykkösen ja neljä Suomen Cupin ottelua. Maaotteluja hänellä on kaikissa nuorten ikäluokissa.

TPV sai siis melkoisesti kokemusta, vaikka Lähdesmäellä on ikää on vasta 22 vuotta. Hakassa pelikavereina olivat nyt TPV:n kapteenina toimiva Jari Nikkilä ja valmentaja Mikko Innanen.

- Kakkonen on ihan eri sarja kuin Ykkönen. Meidän on tehtävä työtä menestyäksemme ja uskon kokemuksestani olevan apua. Meitä vastaan tulee paljon kokeneita Ykkösen pelaajia, jotka tietävät mitä Ykkösessä vaaditaan ja mitä on odotettavissa, Lähdesmäki sanoo.

Joka päivä laadukasta työtä

Lähdesmäki tietää, että kaiken tekemisen on oltava 100-prosenttista ja tason oltava korkealla.

- Vaadin itseltäni paljon, mutta vaadin samaa myös joukkuekavereiltani. Jos emme halua olla pelkkä tähdenlento, niin meidän on tehtävä joka päivä laadukasta työtä. Minun tavoitteeni on selkeä eli pysymme Ykkösessä, Lähdesmäki sanoo.

Lähdesmäki odottaa itseltään paljon alkaneella harjoituskaudella, mutta ennen kaikkea ensi kesän sarjakaudelta.

- Olen pelannut monta Ykkösen ottelua, mutta en ole päässyt haluamalleni tasolle ja saanut riittävästi vastuuta. Olen nyt vedenjakajalla eli ensi kaudella minun on pakko onnistua, jos haluan pelata Ykköstä korkeammalla tasolla. Otteluiden jämäminuutit eivät tyydytä minua enää.

Lähdesmäki tietää hyvin marssijärjestyksen. Ensin on lunastettava paikka TPV:n aloituskokoonpanossa ja otteluissa pelattava luottamuksen arvoisesti. Itseään Lähdesmäki luonnehtii periksiantamattomaksi pelaajaksi, joka jättää kentälle ottelun jälkeen kaiken. Hän pitää itseään ”suhteellisen taitavana pallon kanssa ja juoksuvoimainen”. Lähdesmäki huomauttaa juoksevansa mielellään kentällä, joskaan jalkapallomaailman nopeimpia kavereita hän ei ole.

Päävalmentaja Anssi Ylisen mukaan Lähdesmäki on vahva pallon kuljettaja, joka omaa hyvän pelikäsityksen. Lisäksi hän on aggressiivinen prässääjä

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

TTT ToiBoys
24.05.2019

Ostamalla teatterilippuja tuet juniorityötä

in Seuratiedotteet
TPV EIF 22
22.05.2019

TPV sai tärkeän avausvoiton

in Edustus uutiset
Ennakko 1 TPV EIF
21.05.2019

TPV hakee avausvoittoa keskiviikkona

in Edustus uutiset
TPV Oulu 1
17.05.2019

TPV ei onnistunut maalinteossa

in Edustus uutiset
Mika Aaltonen ja Juha Pekka Makinen
17.05.2019

Vuoden 1994 mestarit saapuvat Tammelaan

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET
     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.