Kaikki eivät mahtuneet try outille

A Anssi Ylinen

 

Try out -jakso kääntyy toiselle viikolle ja takana on harjoittelun lisäksi myös ensimmäinen harjoitusottelu. Mukana on ollut 25 pelaajaa ja jatkossa heitä tulee lisää niin, että kaiken kaikkiaan 34 pelaajaa saapuu näyttämään osaamistaan. Noin 20 pelaajaa valmentajat jättivät kutsumatta.

- TPV:n try out kiinnosti ja jouduinkin sanomaan monelle pelaajalle, että enää ei mahdu. Jokainen mukaan kutsuttu on älyttömän sitoutunut ja he haluavat päästä pelaamaan tässä joukkueessa, sanoo päävalmentaja Anssi Ylinen.

Luonnollisesti pelaaja, joka haluaa päästää jalkapallourallaan eteen- ja ylöspäin, kiinnostuu Ykköseen nousseesta joukkueesta. Päävalmentaja Anssi Ylisen mukaan kiinnostuksessa try out -jaksoon ja osaamisen näyttämisessä on kyse muustakin.

- Kiinnostus TPV:tä kohtaan on voimistunut viimevuosina. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta ja tätä olen kuullut tutuilta ja tuntemattomilta sekä muiden seurojen pelaajilta, Ylinen sanoo.

Jokainen pelaaja on mukana viimeiseen harjoituspeliin asti. Ylinen sanoo haluavansa katsoa pelaajien osaamista loppuun asti, kun joku valmentaja ilmoittaa jo kolmen harjoituksen jälkeen, ettei jollakin pelaajalla ole asiaa joukkueeseen. Lauantaina 16.12. on viimeinen harjoituspeli Ilves/2:ta vastaan ja tämä ottelu päättää TPV:n try outin. Jo sopimuksen allekirjoittaneet pelaajat eivät pelaa harjoitusotteluissa, vaan valmennusjohto haluaa näyttömahdollisuuden sopimuksettomille pelaajille.

- Haluan tutustua uusiin pelaajiin hyvin ja keskustella heidän kanssa. Ihmiset ovat erilaisia ja ryhmäytyminen vie jollakin pelaajalla enemmän aikaa kuin toisella pelaajalla. Ihmiset ovat erilaisia ja pelaajat suhtautuvat tällaiseen näyttötapahtumaan toisistaan poikkeavalla tavalla. Joku voi jännittää alussa mutta muutaman harjoituksen jälkeen hän vapautuu, Ylinen sanoo.

Ylinen tuntee suurimman osan pelaajista joko aikuisten tai nuorten joukkueista, joten hän tietää, että ensi kauden joukkueesta on pakko jättää pois monia hyviä pelaajia. Ylisen tapa rakentaa joukkuettaan perustuu näkemykseen tietystä pelaajamäärästä kullekin pelipaikalle.

- Tällainen toimintatapa on minun tapani miettiä joukkueen rakentamista. Emme elä yltäkylläisyydessä niin, että voisimme aina vaihtaa pelaajan toisen tilalle, vaan pelaajien on kehityttävä, Ylinen sanoo.

Valmentajalle tällainen try out on Ylisen mukaan mukavaa aikaa, kun hän pääsee valitsemaan mieleisensä joukkueen. Pelaajille näyttöjen antaminen on kuin työpaikkahaastattelussa olemista eli pitää pystyä vakuuttamaan ”pöydän toisella puolella” olevat omista kyvyistään. Sen ohella, että Ylinen näkee harjoituksissa ja harjoitusotteluissa pelaajien tekemisen, hän myös keskustelee heidän kanssaan ja pyrkii ottamaan selvää pelaajista henkilöinä sekä heidän tulevaisuuden suunnitelmista.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.