Kapteeni aloittaa uuden projektin

Jari Nikkila 1 13

 

Veikkausliigan ja Ykkösen kokemusta omaava Jari Nikkilä palasi alkuvuodesta 2016 rakkaaseen seuraan pelaamaan; tosiasiallisesti mies aloitti kolmannen TPV-uransa. Tuosta hetkestä alkaen Nikkilä on jahdannut nousua Ykköseen.

- Saavutin tavoitteeni reilu kuukausi sitten, mutta tunnelmat ovat yhä erittäin hienot. Ensi viikolla aloitan ja koko joukkue aloittaa uuden projektin, sillä sohvalle ei voi jäädä lepäämään muistelemaan vanhoja, Jari Nikkilä sanoo.

Tällä kaudella kapteenina toiminut Jari Nikkilä on pelimääriensä ja liiga- sekä Ykkösen kausien perusteella erittäin kokenut pelaaja. Mies ei aliarvioi kokemuksen merkitystä tilanteessa, jossa joukkue saattaa olla Ykkösen kokemattomin. Nikkilän mielestä kokemusta ei lasketa vain ikänumeroina tai siinä, oletko alle vai yli 30-vuotias. Yllätyksiä ensi kauden ottelujen osalta ei siis ole odotettavissa.

- Olen seurannut tiiviisti Veikkausliigaa ja Ykköstä, jonka taso on tippunut minun edellisestä kaudestani 2015. Silloin Ykkösessä oli neljä-viisi liigakelpoista joukkuetta, tällä kaudella enää korkeintaan kolme. Meillä on kaikki mahdollisuudet iskeä ja meillä on siihen paikka, sanoo Nikkilä.

Uuden projektin käynnistyminen tarkoittaa muun muassa alkua lopullisen tavoitteen toteuttamiseksi eli pelaamista liigassa TPV:n kanssa. Yhtenä merkittävänä seikkana Nikkilä pitää edustuksen taakse saatuja muutamaa kovan luokan tekijää, joiden ammattimainen toiminta osaltaan tuo uskoa hyvää kauteen.

- Ei ole järkeä tyytyä vain pelaamaan Ykköstä, vaan meillä on oltava tavoitteena liiganousu, Nikkilä sanoo.

Peli nopeutuu, tila pienenee

Nousu Ykköseen on yhden sarjaportaan ero. Ei siis kovin kummoinenkaan. Henkisessä mielessä ja kentällä otteluissa ero onkin sitten ihan jotain muuta kuin se kuuluisa ”veteen piirretty viiva”.

- Pelaajalle, joka ei ole aiemmin pelannut Kakkosta ylemmällä sarjatasolla, on askel todella iso. Kakkosen lohkovoittajat pystyvät pelaamaan Ykkösessä, mutta tiettyjä tosiasioita on otettava huomioon. Ensi kaudella kaikki tapahtuu otteluissa aiempaa nopeammin ja pallon kanssa pystyy olemaan entistä vähemmän aikaa, joten pelaajan on kyettävä tekemään päätöksiä nopeasti, sanoo Nikkilä kokemuksensa nojalla.

Nikkilä tietää, että harjoitusmäärää nostamalla eroa pystyy kirimään kiinni. Mies tietää myös sen, että aiempaan verrattuna yksilökeskeinen talviharjoittelu korostuu. Muutama vahvistus nostaa kuin itsestään harjoittelun tasoa.

Pelaajasopimuksen myös tehnyt Ardian Kovaqi toivoo viime kauden joukkueen rungon säilyvän. Täsmävahvistuksien myötä mies on vakuuttunut TPV:n menestyvän Ykkösessäkin.

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi