Tommin unelma on lähellä toteutua

TPV GBK 1

Kaudesta 2012 alkaen Tommi Smeets on TPV:n edustuksen pelaajana tavoitellut nousua Ykköseen. Nyt se on lähempänä kuin koskaan aiemmin, kun nousun kannalta ratkaiseva ottelu MYPA:a pelataan lauantaina Tammelan stadionilla.

- Tuntuu todelta hienolta. Olen pitkään pelannut ja aina ole haaveillut mahdollisuudesta päästä tappelemaan siitä Ykkösen paikasta. Olemme tehneet paljon töitä tämän eteen ja takana on pitkä kausi, joten toivottavasti palkinto odottaa meitä lauantaina, Smeets sanoo.

Numerolla 5 pelaava Tommi Smeets nousi TPV:n miesten edustusjoukkueen harjoitusrinkiin vuonna 2011 eli 17-vuotiaana ja pelasi kauden viimeisessä ottelussa tultuaan vaihdosta kentälle. Kaudesta 2012 alkaen Smeets on ollut joukkueen runkopelaajia. Kausina 2015, 2016 ja 2017 hän pelasi kaikissa otteluissa täydet minuutit.

- Minä olen tällainen TPV:n junnuputken läpi kulkenut pelaaja, sanoi Smeets elokuun alussa tpv.fi:n haastattelussa.

Smeetsin mukaan nousukarsinnan ottelut ovat ainutlaatuisia tapahtumia, joita moni ei pääse koskaan pelaamaan ja kokemaan. Ensimmäisessä karsintaottelussa Myllykoskella oli ekstralataus ja niin Smeets kuin koko odottaa innolla pääsyä ensi lauantain pelaamaan noususta. Ensimmäinen karsintaottelu olisi ollut voitettavissa ja Smeets huomauttaakin, että ”aina on parannettavaa”.

- Ensimmäiseen kohtaamiseemme verrattuna meidän on Tammelassa oltava valmiita heti alkuvihellysestä lähtien. Myllykoskella olimme alussa unessa ja ehkä hiukan jännitimmekin, joten emme saaneet peliä rullaamaan välittömästi alusta alkaen.

Puoliajalla kopissa joukkue puhui muun muassa siitä, että paljon parempaan pelaamiseen on mahdollisuudet.

- Kyllähän sen sitten toisella puoliajalla näkikin. Otimme pelin haltuumme ja sen jälkeen näyttikin jo tosi hyvältä. Jopa harmitti, ettei sitä voittoa saatu mukaan. Jos etukäteen olisi kysytty, että otatteko tasapelin vieraissa, niin moni olisi varmaan ajatellut, että ”mikä ettei. Hyvä tuloshan se olisi”. Pelin jälkeen tasapeli jäi hiukan harmittamaan, koska meillä oli paikkoja tehdä toinenkin ja jopa kolmaskin maali, Smeets sanoo.

Tasapelistä huolimatta Smeets pitää joukkueen lähtöasemia hyvinä toiseen ja ratkaisevaan otteluun.

- Meillä on tehnyt se tärkeä vierasmaali, mutta kaikki on vielä auki. Meidän on tosin tehtävä täysi työ sen eteen, että otamme paikan ensi kaudeksi Ykköseen mutta hyvin luottavaisena oman tekemisemme voimaan lähdemme otteluun, Smeets sanoo.

TPV-MYPA lauantaina 13.10. klo 15 Tammelan stadion

Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.