TPV:lle arvokas tasapeli lauantaina

MYPA TPV 1

 

Tomi Ylinen saattoi tehdä arvokkaaksi osoittautuneen vierasmaalin lauantaina MYPA:a vastaan. 1-1 -tulos antaa TPV:lle hyvän pohjan lähteä kotiotteluun lauantaina 13.10. Myllykosken outo alusta muuttuu tuttuun nurmikkoon, pahimmat jännitykset jäivät kentälle ja joukkueella on aikaa hioa kuvioita.

- Tämä on hyvä tulos. Peliä on puolet jäljellä ja vierasmaali tehtynä, joten tästä on hyvä lähteä kotiotteluun Tammelaan, Ylinen sanoi ottelun jälkeen.

TPV:n miesten edustus tippui Kakkoseen kauden 2010 päätteeksi. Kaudesta 2011 lähtien nousua on yritetty vaihtelevalla joskin epäonnistuneella menestyksellä. Ensimmäinen osaottelu vieraissa MYPA:a vastaan antaa hyvät mahdollisuudet päättää tämä kausi nousujuhliin. Ottelu oli isossa kuvassa juuri niin tasainen, mitä tulos 1-1 osoittaa. Kummallakin joukkueella oli omat etsikkoaikansa ja omat mahdollisuutensa kuitata otteluvoitto itselleen. TPV:n päävalmentaja Anssi Ylisen näkemyksen mukaan TPV ei pelannut mitenkään loistavasti, mutta ei toisaalta ”mokannutkaan”.

- Ensimmäisellä jaksolla olimme paikoin altavastaajina, mutta toisella puoliajalla olimme vastustajaa vahvempia. Kuten ennen peliä mietinkin, niin kumirouhe oli meille outo. Pallo pomppi aika tavalla ja se vaikutti meidän peliimme ja toinen asia tietysti oli se, että MYPA pelasi hyvin, Ylinen sanoi.

Päävalmentajan mielestä joukkueen asemat toiseen osaotteluun lähdettäessä ja nousua ajatellen eivät ainakaan huonontuneet. Tyytyväinen Ylinen on pelaajien kykyyn parantaa omaa peliään toisella jaksolla. Kokenut valmentaja osaa arvostaa sitä, että pelaajat pystyvät ottelun aikana parantamaan omaa peliään.

- Ottelussa ei tullut vastaan mitään kielteisiä yllätyksiä. Meille on etua siitä, että toinen ottelu pelataan Tammelassa mutta etua on etenkin siitä, että MYPA:n on pakko tehdä maali Tammelan stadionilla. Jos se ei tee, niin me olemme vahvoilla, Ylinen huomautti.

”Peliä on puolet pelaamatta”

Peliä oli pelattu 28 minuuttia, kun Tomi Ylinen sai TPV:n pelaajat, vaihtopenkin ja kannattajat hurmioon tekemällä 0-1 -johtomaaliin. Maali saattaa osoittautua nousun kannalta hyvin tärkeäksi vierasmaalisäännön vuoksi. MYPA:n pitää nousua ajatellen tehdä vähintään yksi maali ja toivoa, etteivät tamperelaiset tee Tammelan stadionilla ainuttakaan maalia. Tällä ajattelulla edessä olisi jatko-ottelu. Ylisen mukaan 1-1 -tilanne antaa hyvän pohjan lähteä ensi lauantain kotiotteluun.

- Peliä on puolet eli 90 minuuttia jäljellä. Viimeisen kolmen kauden aikana olemme olleet kotikentällä hyviä ja kun Myllykoskella pelasimme meille oudolla alustalla, niin Tammelassa nurmialusta on meille tuttu, Ylinen sanoi.

Maaliaan Ylinen kutsuu ”myyräntappajaksi”. Pallo kimposi Yliselle puolustajan jaloista, eikä maalivahdilla ollut senkään vertaa mahdollisuutta torjua palloa, kuin on mahdollisuus saada lotossa neljä ja lisänumero.

- Maali on harvinaista herkkua minulle, mutta loppupeleissä sillä ei ole mitään merkitystä, kuka maalit tekee. Jalkapallo on joukkueurheilua, jossa yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään, Ylinen sanoi.

Ylisen mielestä ensimmäinen puolisko jätti parantamiseen varaa, joten viikolla harjoituksissa otteluvideota on syytä katsella tarkkaan. Ylinen myönsi joukkueen lievästi jännittäneen ensimmäistä ottelua, mutta tasatuloksen myötä kotiotteluun on helpompi lähteä.

Yleisömäärä 1 500 ihmistä ei jätä TPV:lle kuin yhden mahdollisuuden: Tammelaan on saatava paljon enemmän katselijoita kuin Myllykoskella oli.

Kotiottelu pelataan lauantaina 13.10 Tammelan stadionilla. Ottelu alkaa klo 15.

TPV:n kokoonpano

2 Juho Saarinen
3 Ardian Kovaqi
5 Tommi Smeets
6 Jari Nikkilä (C)
7 Topi Järvi
8 Mohamed Koroma
11 Paavo Näykki
13 Giorgi Ositashvili
14 Eetu Räisänen
22 Tuomas Karjanlahti
41 Mika Ahonnen

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

MYPA TPV 2

MYPA TPV 3

MYPA TPV 4

MYPA TPV 8

MYPA TPV 9

MYPA TPV 10

MYPA TPV 13

MYPA TPV 7

MYPA TPV 12

MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
Tommi Smeets 1.10.209
01.10.2019

Tommi Smeets: tiukka tilanne on voimavara

in Edustus uutiset
TPV Kajaani 1 28
28.09.2019

Näykin knalli ei tuonut iloa TPV:lle

in Edustus uutiset
Ennakko TPV AC Kajaani 27
27.09.2019

Tammelassa on panosta molemmilla joukkueilla

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.