Lauantaina alkaa nousun metsästys

Nousukarsintataustaa 2

Lauantaina 6.10. miesten edustus aloittaa kaksiosaisen ottelusarjan, jota voidaan kutsua jopa historialliseksi. TPV kohtaa ensin vieraissa A-lohkon voittaneen MYPA:n ja 13.10. kotiottelussa Tammelan stadionilla. Otteluparin voittaja nousee ensi kaudeksi Ykköseen.

Historiakirjoihin TPV:n saavutus nousee siksi, että Ykkösestä 2010 tippunut joukkue ei sen jälkeen ole noussut takaisin Ykköseen. Nyt siihen on mahdollisuus.

Tommi Smeets on hakenut kaudesta 2011 alkaen nousua Ykköseen. Kaudella 2011 TPV sijoitus oli yhdeksäs, seuraavalla kaudella kuudes ja vuonna 2013 toinen, mutta paikka nousukarsintoihin jäi haaveeksi. Kausilla 2014 ja 2015 TPV:n sijoitus oli neljäs, kaudella 2016 jälleen toinen ja viime kaudella viides. Ykkösestä putoamisen jälkeen huonoimman pistemäärä (36) joukkue keräsi viime kaudella.

TPV:n vastustajan MYPA:n edeltäjä oli Myllykosken Pallo -47. Sen miesten edustusjoukkue pelasi Suomen korkeimmalla sarjatasolla 24 kautta (1975, 1992–2014) ja saavutti yhden Suomen mestaruuden ja kolme Suomen Cupin voittoa.

MYPA:lle ei myönnetty Veikkausliiga-lisenssiä kaudeksi 2015 talousvaikeuksien vuoksi. Seura luopui myös saamistaan mahdollisuuksista pelata alemmilla sarjatasoilla ja seuran hallitus päätti helmikuussa 2015 hakea yhdistyksen konkurssiin. Juniori- ja harrastejoukkueiden toimintaa jatkoi vuonna 2015 perustettu MYPA juniorit. MYPA Juniorit ja Inkeroisten Purha sopivat yhteistyöstä vuonna 2016, jolloin Inkeroisten Purhan sarjapaikka jalkapallon Kolmosessa siirtyi MYPA junioreille kaudelle 2017.

Purha oli sarjapaikan siirrossa aloitteellinen. Seurat olivat tehneet yhteistyötä Kolmosen edustusjoukkueen kanssa. Ensimmäiset pelaajasopimukset tehtiin vuoden 2016 lopulla, tällöin aloitettiin myös harjoittelu tulevaa kautta varten. MYPA voitti Kolmosen mestaruuden kaudella 2017 ja teki paluun Palloliiton sarjoihin nousemalla Kakkoseen täksi kaudeksi. Seuran kotistadion on Myllykosken taajamassa sijaitseva Saviniemen jalkapallostadion ja tunnusvärit punainen sekä valkoinen.

TPV:n tämän kauden tilastot osoittavat 22 ottelusta 16 voittoa, kolmea tasapeliä ja kolmea häviötä. Maaliluvut 47-19 kertovat läpi kauden hyvin onnistuneesta koko joukkueen puolustuspelaamisesta. MYPA puolestaan voitti kauden aikana 12 ottelu, pelasi neljästi tasan ja hävisi kuusi ottelua. Maalisuhde on 52-42 antaa tietysti joitakin aseita TPV valmennusjohdon ja pelaajien käsiin. MYPA sai 40 pistettä, kun lohkokakkonen JäPS:n pistemäärä on 38 sekä kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneiden JIPPO:n ja MiPK:n 37.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Nousukarsintatausta 2.10. 1

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.