”Parasta Topia ei ole vielä nähty”

Topi Jarvi 1

 

Kolme viikkoa sitten miesten edustukseen liittynyt Topi Järvi sanoo, ettei parasta Topia ole vielä nähty. Järvi on pelannut kaikissa kolmessa pelissä, mutta ei ole tyytyväinen tekemiseensä.

- Voitimme kaikki kolme ottelua, mutta joukkueen voitosta huolimatta haluan aina pelata hyvin. Omasta pelaamisestani on jäänyt hiukan karvas maku, Järvi sanoo Tammelan torin kahvilassa.

25-vuotias Lempäälässä syntynyt Topi Järvi on ikäisekseen ehtinyt pelata useassa seurassa. Lempäälän Kisasta kaikki alkoi kuusivuotiaana, jatkui Valkeakosken Hakan ja Ilveksen junioreissa, kunnes Järvi siirtyi taas Hakaan. Ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa Järvi pelasi lokakuussa 2011. Tähän mennessä Järvi on pelannut 21 Veikkausliigan ottelua Hakaa edustaen. Kausilla 2013 ja 2014 hän pelasi myös PS-44:ssä ja Härmässä. 

Kaudeksi 2015 Järvi siirtyi Kakkosessa pelaavaan joutsenolaiseeen Kultsuun, jossa syntyi 15 maalia 23 ottelussa. Hänet valittiin Itälohkon parhaaksi pelaajaksi. 2016 ja 2017 oli jälleen Hakan vuoro, mutta peliajan jäätyä vähäiseksi Järvi pelasi kauden 2017 lopussa seitsemän ottelua OTP:ssä. Noissa ottelussa Järvi oli kentällä täydet minuutit ja teki kuusi maalia. Täksi kaudeksi hän teki sopimuksen Ykkösessä pelaavan AC Oulun kanssa, mutta otteluja kertyi vain seitsemän ja niissä kaksi maalia.

Hakan liigajoukkueesta entisiä pelikavereita ovat Jari Nikkilä, Juho Saarinen ja valmentaja Mikko Innanen. Ardian Kovaqi ja Giorgi Ositashvili ovat pelanneet puolestaan Kultsussa.

Järvi luonnollisesti tiesi TPV:n ja kun kolme viikkoa yhteiseloa on takana, pystyy Järvi sanomaan, ettei taulukko valehtele. Lohkon toisena oleva TPV pelaa Järven mukaan juuri niin hyvää ja laadukasta jalkapalloa kuin lohkokakkoselta on lupa odottaakin.

- Meillä on koossa hyvä ja tasainen joukkue, jossa kilpailu pelipaikoista on kovaa. Jos viime ottelussa pelasitkin, et voi olla peliajasta varma seuraavassa ottelussa. Oma pelipaikkani on totutusti aina ollut kovan kilpailun alla, Järvi sanoo.

Loukkaantumisen jälkeen tuntuma palaamassa

Pahan loukkaantumisen myötä Järvi joutui Oulussa kuuden viikon sairaslomalle.

- Pelituntuma oli kadoksissa, mutta nyt näyttää jo paremmalta ja kauden loppua kohti pelaamiseeni ilman muuta paranee. Parasta Topia ei ole vielä nähty. Mitä enemmän harjoituksia on takana, sitä paremmin yhteispeli muiden kanssa sujuu ja löydämme toisemme. Harjoituksissa hiotaan yhteistä tekemistä, Järvi sanoo.

Järven pelattujen minuuttien määrä on noussut ottelu ottelulta. Ensimmäisessä ottelussaan hän pelasi 33 minuuttia (JBK:ta vastaan), toisessa 44 (Hercules) ja kolmannessa eli Tampereen derbyssä TamU:a vastaan 79 minuuttia.

Järvellä on siis kokemusta kaikista kolmesta ylimmästä sarjasta. Kakkosesta puhuttaessa Järven mukaan Itä-Suomessa ja Pohjois-Suomessa on joukkueissa ehkä prosentuaalisesti enemmän ulkomaisia pelaajia kuin esimerkiksi Tampereen seudun joukkueissa. Muita eroja Kakkosen eri lohkojen välillä ei Järvi löydä.

- Tampereen seudulla ja Pirkanmaalla joukkueiden laatu yleisesti ottaen on korkeampi ja pelaamisen taso parempi, koska täällä on luonnostaan enemmän jalkapalloseuroja ja tätä kautta laajempi pelaajamassa, sanoo Järvi.

Omasta tulevaisuudestaan Järvi ei osaa sanoa vielä mitään. Loppukausi menee TPV:ssä, mutta jatkosta ei ole tietoa.

- Katson, että tuleeko kauden jälkeen mielenkiintoisia tarjouksia, Järvi huomauttaa.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Topi Jarvi 2

 

MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
Tommi Smeets 1.10.209
01.10.2019

Tommi Smeets: tiukka tilanne on voimavara

in Edustus uutiset
TPV Kajaani 1 28
28.09.2019

Näykin knalli ei tuonut iloa TPV:lle

in Edustus uutiset
Ennakko TPV AC Kajaani 27
27.09.2019

Tammelassa on panosta molemmilla joukkueilla

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.