Teemu Syrjänen on TPV-tuote

Teemu 1

 

25-vuotias Teemu Syrjänen sanoo olevansa TPV:n tuote. Lause on helppo uskoa ja mitä suurimmassa määrin totta. Viisivuotiaana TPV Härmälän joukkueeseen mukaan mennyt Syrjänen ei ole sen jälkeen pelannut minkään muun seuran puolesta.

Kaudesta 2016 lähtien miesten edustukseen kuuluneen Syrjäsen peliaika on jäänyt vähäiseksi. Mies ei kuitenkaan aio luovuttaa, vaan motivaatiota riittää edelleen tavoittelemaan pelipaikkaa puolustajana.

TPV Härmälä sai 20 vuotta sitten uuden pelaajan, josta vuosien varrella on kehittynyt oikea seuraikoni. 25-vuotiaana Teemu Syrjänen pukee harjoituksiin ja otteluihin edelleen punaista sekä laittaa jalkoihinsa vihreät sukat. Syrjänen on TPV-tuote, kuten hän itseään kutsuu. 14-vuotiaaksi hän pelasi myös lentopalloa Rantaperkiön Iskussa.

- Asuimme Härmälän kentän vieressä ja olin Härmälän päiväkodissa. Syyt liittyä TPV Härmälään ovat varmaan tässä. Luonnollisesti ala-asteelle menin Härmälän kouluun. Lapsuusajan pelaajakavereista ei taida kukaan enää olla mukana, Syrjänen sanoo.

Kaikki TPV:n juniori-ikäluokat läpikäynyt Syrjänen muistaa valmentajista erityisesti monivuotisen valmentajasa Jussi Heimon, joka on jo useamman kauden kuuluttanut miesten edustuksen otteluissa. Heimo oli Syrjäsen mukaan hyvin vaativa valmentaja, jonka näkemykset ja toiminta kehittivät pelaajia.

- TPV:n juniorivalmennus oli jo Jussin ollessa minun valmentaja hyvällä tasolla. Nyt tuntuu siltä, että seuran junioreita valmentavien ihmisten taidollinen osaaminen on edelleen kehittynyt ja mennyt kaiken aikaa parempaan suuntaan, Syrjänen sanoo.

Syrjänen sanoo, ettei ollut mikään ”jalkapalloilun lapsitähti”.

- B-junioreissa huomasin kunnolla kehittyneeni. Kehitettävää löytyy aina ja joka osa-alueesta, mutta olen tunnollinen harjoittelija ja haluan tehdä aina parhaani. Pelinlukutaito on parhaita ominaisuuksiani ja tekniikka on mielestäni kohtuullisen hyvä. Vastaavasti kehitettävää löytyy etenkin oikean syöttösuunnan havainnoimisessa, mikä puolustajalle on tärkeä ominaisuus, Syrjänen sanoo.

Pelaamattomuus ei ole syönyt motivaatiota

Syrjänen siirtyi A-junioreista TPV:n miesten kakkosjoukkueeseen pelaamaan Kolmosta ja sitä kautta ensin mukaan edustuksen harjoituksiin ja kaudella 2016 edustusjoukkueen pelaajarinkiin. Näinä kolmena kautena peliaika edustuksessa on kuitenkin jäänyt vaatimattomaksi. Tällä kaudella hän on pelannut yhden ottelun.

Syrjänen ei 25-vuotiaana ole kuitenkaan luovuttanut, eikä arkaile puhua tuntemuksistaan. Häntä kuvaillaan tunnolliseksi harjoittelijaksi, joka on aina edustuksen harjoituksissa. Pelipaikasta on kilpailemassa muitakin hyviä pelaajia.

- Luonnollisesti haluan päästä pelaamaan, koska pelaamista varten minä harjoittelenkin. Vaikka toisin voisi helposti luulla, niin motivaationi ei ole kadonnut tai heikentynyt vaan teen parhaani, jotta saan peliaikaa ja lunastan valmentajan luottamuksen. Teen kaiken niin hyvin kuin pystyn ja toisten asia on sitten päättää, olenko ansainnut paikan pelaavassa kokoonpanossa ja jopa aloituksessa.

Kolmosta pelaavassa kakkosjoukkueessa peliaikaa ja vastuuta on tullut sitäkin enemmän. Syrjäsen omin sanoin hän on pelannut kakkosjoukkueessa todella paljon, mutta harjoittelu tapahtuu edustusjoukkueessa.

Insinööriksi joulukuussa

Syrjänen valmistuu joulukuussa Tampereen ammattikorkeakoulusta rakennusinsinööriksi. Muutaman tentin ohella puuttuu enää opinnäytetyö. Aihe on lopullista päätöstä vaille, mutta Syrjänen on pitänyt tärkeänä tehdä opinnäytetyö, jolla on oikeasti konkreettista merkitystä.

- Olen keskustellut erilaisista aiheista. En halua tehdä opinnäytetyötä vain siksi, että se on pakko tehdä, jos haluan valmistua insinööriksi. Aiheen on annettava minulle jotain sellaista, jota mahdollisesti pystyn hyödyntämään työelämässä.

Syrjästä on kyselty pelaamaan muissa Kolmosen joukkueissa, mutta vaihtohaluja ei ole ollut. Opiskelujen vuoksi Tampereelta muutto ei ole tullut kysymykseen. Tämän ohella eräs toinenkaan asia ei ole tule kysymykseen ja on jopa ajatuksena mahdoton.

- Minä en halua vaihtaa TamU:n paitaan, vaikka joukkue Kakkosessa pelaakin. Olen niin TPV:n kasvatti, että ajatus naapuriseurassa pelaamisesta tuntuu vieraalta, Syrjänen sanoo.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

 

Teemu 2

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.