Fanitkin kysyvät, milloin Mika Ahonen palaa

Mika Ahonen 1 Kopio

 

25-vuotias hyökkääjä Mika Ahonen on toinen joukkueen tamperelaispelaajista, jotka pelasivat ensimmäiset TPV-pelinsä vasta miesten edustusjoukkueessa. Kaudesta 2014 TPV:tä edustaneen hymyherkän pelaajan kasvattiseura on PP-70, mutta pelejä on kertynyt myös TKT:n kaupunginosajoukkueissa ja Ilveksen A-junioreissa.
 
Tätä kautta ovat varjostaneet viime talvena tapahtuneet loukkaantumiset, joiden Ahonen toivoo vihdoin jääneen taakse. Pelaaja kun viihtyy kentällä, ei katsomossa.
 
Mika Ahonen on pelannut kaudesta 2014 lähtien vähintään kymmenen ottelua TPV:n edustuksessa. Tällä kaudella otteluita on vasta kaksi, mutta kierroksia sarjassa takana jo kaksitoista. Viime kaudella Ahonen liittyi joukkueeseen vasta heinäkuussa ja maaleja syntyi neljä, mutta vuonna 2016 peräti yhdeksän. 
 
Mitä muuta Ahonen voisi "kiittää" vähäisestä ottelumäärästä kuin loukkaantumisia. Niitä on hyökkääjän uralla ollut enemmän kuin inhimillisesti ajateltuna olisi tarpeen.
 
- Viime talven harjoituskaudella ensin nilkat menivät ympäri ja sitten takareiteen tuli repeämä. Tuorein loukkaantuminen on noidannuoli. Viime talvi meni koko lailla "sairastuvalla", Ahonen sanoo.
 
Noidannuoli viivästytti parantumista ja ottelukuntoon pääsemistä entisestään, mutta nyt Ahonen sanoo olevansa pelikunnossa. Kokenut pelaaja tietää, ettei kokoonpanoon nouseminen uudelleen ole kuitenkaan pelkästään uskonasia eikä asia, josta päätetään puheiden perusteella. Kotiotteluissa videointia tehnyt Ahonen haluaa päästä harjoituksissa näyttämään taas taitonsa. Niin kivaa kuin videointi onkin, ei katsomossa Ahosen mukaan kuitenkaan saa aikaiseksi samaa tunnelmaa kuin kentällä.
 
- Olen tehnyt niitä oheisharjoitteita, joihin olen kykenyt. Tiedän, että minun on ansaittava paikkani pelaavassa kokoonpanossa ja koska meillä on hyvä kilpailutilanne, niin helppoa se ei tietystikään ole. Onnistumisia tarvitaan ja kun niitä syntyy, niin siitä se sitten taas lähtee. Kun pääsen harjoittelemaan täysitehoisesti joukkueen kanssa, tapahtuu edistystä koko ajan, Ahonen sanoo.
 
Loukkaantumiset ottavat koville
 
Ahonen ei kiertele tippaakaan sanoessaan tunnelman olevan ajoittain alakuloinen jatkuvien loukkaantumisten vuoksi. Mies ei pidä mahdottomana ajatusta, että jalkapalloilu tällä tasolla voisi jäädä.
 
- Pääkoppa joutuu koville, kun koko ajan olen loukkaantuneena. Toivottavasti pääsen nyt loppukaudesta vielä hyvään tikkiin ilman seuraavaa loukkaantumista, Ahonen sanoo.
 
Ahosen ja monen muunkin pääkoppa on käynyt ylikierroksilla TPV:n kuuden ensimmäisen ottelun jälkeen. Katsomosta Ahosen silmin katsottuna peli on näyttäytynyt sekavana ja sellaiselta, jossa ei tunneta sanaa "kenttätasapaino". Ahonen ei kuitenkaan ole menettänyt eikä edes menettämässä uskoaan.
 
- Toivottavasti sarjassa olevan tauon jälkeen alkavat harjoitukset auttavat solmun aukaisemisessa ja palaamisessa alkukauden tielle. Kausi lähti käyntiin ylävireisesti, mutta enemmän minua on yllättänyt tämä nopea romahdus. Onneksi kautta on vielä paljon jäljellä, eikä mitään ole ratkaistu, Ahonen sanoo.
 
Vastustajan haastaminen on tuttua
 
Mika Ahonen tiedetään taitavaksi pelaajaksi, joka ei kaihda haastaa vastustajan pelaajaa. Tätä ominaisuutta Ahonen kuvailee toisin sanakääntein.
 
- Minulla on hyvä pelikäsitys ja olen myös yllätyksellinen pelaaja. Toisin sanoen en aina tee sitä helpointa ja siihen tilanteeseen monien mielestä loogisinta ratkaisua. Heikkona osa-alueena pidän vasenta jalkaa, joka on jäänyt oikeastaan tukijalaksi. Kyllähän minä sen tiedän totta kai, että kaksijalkaisuus on etu.
 
Omassa haastattelussaan Paavo Näykki haastoi Mika Ahosen golfotteluun. Ahonen haastaa puolestaan yhdessä Näykin kanssa padeliin kapteenin Jari Nikkilän ja valmentaja Mikko Innasen. Ensin on tosin käytävä golfkentällä voitamassa Näykki. Padel on mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Pallo saa pelissä kimmota sekä kentän että seinien kautta, joten erilaisia lyöntimahdollisuuksia on runsaasti. 
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
 
Mika Ahonen 2
 
 
19.01.2020

Harjoitusottelusta 0-4 voitto

in Edustus uutiset
Joonas Rantala 9.1.20
09.01.2020

Joonas Rantala jatkaa TPV:ssä

in Edustus uutiset
Antti Kuusinen 8.1.20
08.01.2020

Kuusinen ja Mättö tekivät sopimukset

in Edustus uutiset
Verneri Uimonen 21.12.19
21.12.2019

Verneri Uimonen tuo kokemusta ja malttia

in Edustus uutiset
Erkka Helminen 1 20.12.19
20.12.2019

66 Ykkösen ottelun Erkka Helminen TPV:hen

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.