Petsun poika laittaa laidallaan tuulemaan

Eino Veikko Ek 1

 

Petsun pojan Eino-Veikko Ekin pelaaminen ei jätä ketään kylmäksi. Energinen kestävyysihme on vähitellen siirtynyt puolustajan tontilta laitalinkiksi, jota hyvin usein näkee jopa kulmalipun tuntumassa antamassa keskityksiä.
 
-  Testien valossa minä olen poikkeuksellisen kestävä. Tämä on ehdoton vahvuuteni, jota pyrin hyödyntämään, Ek sanoo.
 
Seurasiirrot ovat arkipäivää suomalaisessakin jalkapalloilussa, mutta harvemmin siirtoja syystä tai toisesta tapahtuu saman kaupungin parhaiden joukkueiden välillä. Ilveksessä juniori-ikäluokat pelannut ja kaksi kautta seuran edustusjoukkueessakin mukana ollut Eino-Veikko Ek katsoi syksyllä 2015 ajan olevan kypsä "maiseman" vaihtoon. Kolmatta kauttaan TPV:n miesten edustuksessa pelaava Ek ei ole päätöstään katunut.
 
Ek naurahtaa, että meteli seuran vaihtamisesta olisi taatusti ollut suurempi, jos se olisi tapahtunut juniorivuosina. TPV:ssä lahjakas ja juniorivuosinaan joukkueidensa kantaviin voimiin kuuluva EK otettiin avosylin vastaan.
 
- Kauden 2014 olin A-juniorina Ykkösessä pelaavan Ilveksen harjoituksissa, mutta sopimusta minulla ei ollut. Kun seuraavalla kaudella en saanut liigassa peliaikaa, niin olin valmis hakemaan vauhtia pelaajauralleni muualta. Ilveksen uuden valmentajan Jarkko Wissin kanssa keskustelin syksyllä 2015 tulevaisuudestani ja hän suositteli hakemaan peliminuutteja Kakkosesta, 23-vuotias Ek sanoo.
 
Petsamon eli Petsun poika aloitti jalkapallon harrastamisen seitsemän vanhana ja kävi kaikki Ilveksen juniorijoukkueet läpi. Kotikenttänä oli aivan kodin vieressä oleva kuuluisa, mutta sittemmin suurimmalta osaltaan tien alle jäänyt Petsun hiekkakenttä ja joukkueena Kalevan kaupunginosan joukkue. Tuolla kentällä Ek käy vieläkin hiomassa taitojaan.
 
Juoksukoneella riittää jalkoja
 
TPV:n kotisivuilla Ekin pelipaikaksi mainitaan puolustaja. Sitä paikkaa hän ei tällä kaudella ole kuitenkaan liiemmin pelannut. Joukkueen kestävyysihme ja juoksuvoimainen mies, jolla jalkoja näyttää riittävän on nähty laitalinkkinä.
 
- Ensimmäisellä kaudella pelasin puolustajana, mutta tällä kaudella toistaiseksi pelipaikkani on ollut laitalinkki. Tämä paikka ei ole tuottanut minulle ongelmia, sillä pystyn pelaamaan käytännössä jokaisella paikalla kentällä ja päävalmentaja Anssi Ylinen voi luottaa siihen, että hoidan homman, Ek sanoo.
 
Ek pelaa mielellään laitalinkkinä ja osallistuu mielellään myös hyökkäyksiin. Tästä on nähty esimerkkejä jokaisessa ottelussa, kun Ek on kulmalipun tuntumasta jaellut keskityksiä. Kauden kahdeksasta pelistä on arkistoihin jäänyt myös yksi maali. Osasyy haluun osallistua hyökkäyksiin on juoksuvoimassa, jonka mies määrittelee "kohtalaiseksi".
 
- Jos Mohamed Koroma on joukkueen nopein pelaaja, niin testien valossa minä olen poikkeuksellisen kestävä. Tämä on ehdoton vahvuuteni, jotan luonnollisesti haluan hyödyntää. Joukkuetaktiikassa on pyritty ottamaan huomioon minun juoksemiseni.
 
Vasen laitapuolustaja Giorgi Ositashvili on myös tunnettu nousuistaan ja yhteistyö Ekin kanssa paranee ottelu ottelulta. Ositashvilin noussut, joissa hän on puolustajaksi taitava ja jatkuva pelote vastustajajoukkueelle tekee sen, että Ek jää paikkaamaan häntä.
 
Ensimmäinen TPV-kausi vuonna 2016 oli peliajallisesti Ekille hyvä. Silloin sarjassa kirjattiin miehelle 15 peliä, joissa monessa hän pelasi täyden ajan. Viime kausi, vaikka EK nähtiin lähes jokaisessa ottelu, ei miestä kuitenkaan täysin tyydyttänyt.
 
- Tällä kaudella on taas mennyt paremmin. Talvella päätin, että haluan näyttää kuuluvani avaukseen pelistä toiseen ja olevani valmennusjohdon luottamuksen arvoinen, Ek sanoo.
 
Joukkue on tällä kaudella tasainen
 
TPV:n joukkue on täynnä nuoria ja nälkäisiä miehiä. Ek muiden pelaajien tapaan sanoo haaveilevansa pelaamisesta ylemmissä sarjoissa. 23-vuotiaalle motivoituneelle pelaajalle Kakkonen ei edusta jalkapalloilijan onnelaa. TPV:n hyvät tulokset olisivat osaltaan tekemässä haaveista totta.
 
- Joukkue on tällä kaudella osoittanut olevansa tasaisempi aiempiin kausiin verrattuna. Joukkueen yhteinen tekeminen on korostunut ja tämä ajatus näkyy niin puolustamisena kuin hyökkäämisenäkin. Meille on tehty vähiten maaleja ja maalitilastossa on monen pelaajan nimi, Ek sanoo.
 
Ek pitää hyvänä sitä, että peräti kymmenen pelaajaa on tehnyt vähintään yhden maalin. Joukkue ei näin ollen ole yksittäisen pelaajan varassa, kuten ehkä moni muu joukkue.
 
- Pelatut ottelut osoittavat, että kuka tahansa meistä pystyy tekemään maalin. Tämä luonnollisesti tuottaa vastustajille ongelmia, koska ei ole yhtä tai kahta pelaajaa, joita vastustaja vartioisi erityisen tarkasti. Meistä jokainen osaa tehdä maalin, Ek sanoo.
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
Eino Veikko Ek 3
 
 
 
 
Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.