"Minulla on aina mukavaa lähteä harjoituksiin"

Eric Bullock 1

 

TPV:n miesten edustuksen tunnusluku voisi olla hyvin 1996. Tuo luku tarkoittaa syntymävuotta peräti kahdeksalle pelaajalle, joista yksi on hyökkääjä Eric Bullock. Ei olekaan ihme, että kun nuorukainen tuli ensimmäistä kertaa harjoituksiin, oli vastassa monta tuttua pelaajaa. Myös heitä, jotka ovat syntyneet vuonna 1995.

 
12-vuotiaana jalkapallon ja jääkiekon välillä valinnan tehnyt Bullock ei ole lajipäätöstään katunut. TPV:n nousu Ykköseen olisi "siisti juttu".
 
Pyynikin näkötornin munkkikahvilan pöydässä istuva, numerolla 9 pelaava hyökkääjä on saanut kaiketi kyllästymiseen asti kuulla kysymyksen mahdollisesta sukulaisuudesta kuuluisan yhdysvaltalaisen naisnäyttelijän kanssa. Sukulaisuutta ei ole eli kysymys ei ole tädistä, serkusta tai pikkuserkusta. Nämä kaksi kuitenkin kohtaavat myöhemmin sunnuntai- iltana elokuvateatterissa, jonne Eric Bullock on menossa katsomaan Sandra Bullockin tähdittämää naisversiota Ocean's 8.
 
Yhdysvalloissa syntynyt Bullock muutti kolmivuotiaana Suomeen ja on Suomen kansalainen.  Monen muun TPV:n pelaajan tapaan hänkin tutustui jalkapallon maailmaan hyvin nuorena, mutta toisin kuin moni muu, jalkapallosta tuli ainoa laji vasta 12-vuotiaana.
 
- Harrastin lapsena myös tanssia, painia, yleisurheilua ja jääkiekkoa. Tein valinnan jääkiekon ja jalkapallon välillä, koska ajankäyttö ei mahdollistanut kahden lajin harjoittelemista ja toisaalta yksinhuoltajaäidille kahden lajin maksut olivat liian suuret. En ole päivääkään katunut valintaani, Bullock sanoo.
 
Valkeakosken Nappulaliigassa pelipaikka oli muutamassa ottelussa myös maalitolppien välissä, mutta maalien tekemisestä pitänyt poika ei pitkään maalivahtina viihtynyt. Hakan juniorijoukkueissa loppuun asti eli A-junioreihin pelannut Bullock tuli tunnetuksi maalitekotaitonsa ohella myös nopeudestaan, josta hän edelleen kiittää yleisurheiluharjoituksia.
 
- Olen nopea, mutta räjähtävä nopeus on heikentynyt. Räjähtävyyttä minun on saatava ehdottomasti lisää, sillä en ole tyytyväinen nykyiseen tasooni. Pelaajan ei tarvitse olla niinkään pikajuoksijamaisen nopean kuin omata hyvä räjähtävä nopeus, jolla pääsee vastustajasta ohi ja irti.
 
Ura sai suunnan TPV:ssä
 
Jalkapalloilijan uran yksi merkittävä vaihe osuu armeija-aikaan. Valkeakosken Haka ei ollut tarjonnut sopimusta, joten kysymys "mitä haluan tehdä uralleni?" toi vastauksen muutosta Helsinkiin tyttöystävän perässä. Viime kaudella Kolmosessa kertyi otteluja HPS:n eli Helsingin Palloseuran joukkueessa, joskin kausi oli rikkonainen loukkaantumisen vuoksi.
 
Kesällä muuttokuorma kuitenkin lähti vastakkaiseen suuntaan eli takaisin Tampereelle. Helsingin ajasta jäi hyvät muistot, mutta elämä ei pääkaupungissa tarjonnut nuorelle miehelle toivottua sisältöä, vaan kaipuu tuttuun ympäristöön oli ja pysyi. 
 
- Viime vuoden loppukauden pelasin Hakan farmiseurassa PS-44:ssä, jossa olin pelannut myös edelliskaudella. Yksi syy muuttooni oli työpaikan saaminen Tampereelta ja kun sain peliaikaa PS-44:ssä, niin löysin uudelleen kipinän jalkapalloa kohtaan ja halun kehittyä. Koska Kolmonen ei minulle riittänyt, otin yhteyttä TPV:n päävalmentaja Anssi Yliseen ja kun testiottelut menivät hyvin sain sopimuksen, Bullock sanoo.
 
Harjoituksissa odotti ryhmä enemmän tai vähemmän tuttuja kavereita. Vuonna 1996 syntynyt Bullock on yksi kahdeksasta tuon vuosikerran pelaajasta, lisäksi vuosina 1995 tai 1997 syntyneitä on TPV:ssä kuusi pelaajaa. Bullock laskee pelanneensa jokaisen kanssa samassa joukkueeessa tai kohdanneensa heidät vastustajina. Tuttu oli myös Paavo Näykki.
 
- Pelasin PS-44:n kanssa TPV:tä vastaan. Paavo tuli nilkoille ja loukkaannuin tuossa tilanteessa. Hiukan kuittailin, kun tapasimme harjoituksissa, naurahtaa Bullock.
 
Maaleja saisi olla enemmän kuin yksi
 
Eric Bullock kutsuu pelaajien ja valmentajien muodostamaa ryhmää hienoksi.
 
- Joukkuehenki on hyvä ja minulla on aina mukavaa lähteä Kauppiin harjoituksiin. Olisi todella siistiä pelata joskus liigassa, mutta vielä siistimpää olisi nousta TPV:n kanssa Ykköseen tämän kauden päätteeksi.
 
Kausi ei ole sujunut Bullockin suunnitelmien mukaan, sillä ennen kauden alkua hän asetti tavoitteekseen 15 maalia. Nyt takana on kymmenen ottelua ja yksi maali. Se ei luonnollisestikaan hyökkääjäksi syntynyttä nuorukaista tyydytä, mutta hän lohduttautuu toteamalla "asian korjaantuvan riittävällä määrällä hattutemppuja".
 
- Meillä on ollut tilanteita ja hallitsemme palloa ottelusta toiseen, mutta olemme viimeistelleet huonolla prosentilla. Hyökkääjän olisi oltava itsekäs, mutta minä olen ajatellut enemmän joukkueen etua kuin omaa maalimäärääni. Ehkä sitten olen liian usein antanut sen viimeisen syötön, kun olisi pitänyt yrittää itse maalin tekemistä, Bullock sanoo.
 
Samaan hengenvetoon Bullock pitää joukkueen kannalta hyvänä sitä, että maalintekijöitä löytyy laajalta rintamalta, eikä joukkue ole vain muutaman pelaajan varassa. Joukkueena hyökkääminen näkyy maalintekijöiden määrässä ja joukkueena puolustaminen puolestaan päästettyjen maalien vähäisyydessä.
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
Eric Bullock 2
 
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #19 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.