TPV palasi Tammelassa voittojen tielle

LRG DSC00462

 

Paluu voittojen tielle tapahtui lauantaina 7.7. klo 16.52. Miesten Kakkosen C-lohkon ottelu TPV-KuFu98 oli päättynyt maalein 2-0 (1-0) ja tuon voiton arvo saattaa olla merkityksellisempi kuin Tammelassa pystyi ajattelemaan.

- Meiltä todella tärkeä onnistuminen ja voiton myötä saimme itseluottamusta roppakaupalla lisää, sanoi puolustaja Adrian Kovaqi.
 
Kuudessa ensimmäisessä kauden ottelussaan voitosta voittoon matkannut TPV sukelsi tämän jälkeen neljässä seuraavassa ottelussa, joista sarjatataulukkoon kertyi vain kaksi pistettä. Palloa pidettiin tiukasti itsellä, mutta sen tärkeimmän eli maalien tekemisen hoiti vastustaja. Lauantaina Tammelan stadionilla jälkimmäisen sarjapuoliskon "avauksessa"  TPV jatkoi läpi ottelun tuttua pallonhallintaa ja pelin ohjasten pitämistä itsellään, mutta...
 
Maalit merkittiinkin TPV:lle ja täysin ansaitusti. KuFu98 jätettiin nollille ja kenttätapahtumien perusteella täysin ansaitusti. Vaikka maaleja olisi voinut jossittelun periaatteella tulla enemmänkin, oli pelin ilme ja ja pelaajien tekeminen toista kuin muutamassa edellisessä ottelussa. Ensimmäinen vaarallinen tilanne rakentui hyvin nopeasti Eino-Veikko Ekin toimesta, mutta hyvin suunnattu voimakas laukaus osui KuFun puolustajan jalkaan.
 
Jatkoa seurasi tasaisesti ja paine kuopiolaisten maalilla oli jatkuvaa. Muun muassa 22. minuutilla Waltteri Riihimäki ampui kohti vasenta nurkkaa, mutta maalivahti Miika Töyräs pystyi heittäytymällä saamaan oikean kätensä pallon eteen. Riihimäki pääsi pari muutakin kertaa  maalintekopaikalle, kunnes hänen tilalleen 64. minuutilla tuli Paavo Näykki.
 
Tamperelaisten ensimmäinen maali ajassa 25 minuuttia oli kapteeni Jari Nikkilän taidonnäyte. Hillitty, harkitty ja tarkka sijoitus rangaistuspotkussa ohi maalivahdin toi TPV monta pykälää lähemmäksi tärkeitä kolmea pistettä. Sarjan kärkipaikalla ollut KuFu joutui tappioasemassa nostamaan puolustustaan ylöspäin ja satsaamaan hyökkäyksiin, mutta vain sillä seurauksella, että väsymys otti myöhemmin voiton kuopiolaisista. Kuopiolaistern täydellinen väsyminen näkyi ottelun jälkeen, kun pelaajat makasivat Tammelan nurmella aivan kuin olisivat pelanneet puolen tunnin lisäajan 30 asteen helteessä.
 
Toinen puolisko oli ensimmäinen kaltainen. TPV rakensi kerta toisensa jälkeen hyökkäyksiä ja lopullisesti ratkaisi pelin 2-0 -osumalla kymmenen minuuttia ennen pelin päättymistä. Hetkeä aiemmin kentälle Eetu Kolun tilalle tullut Jesse Oksanen eteni oikealla laidalla ja keskitti täydellisesti "vitosen viivalla" olleelle Näykille.
 
Voitto teki hyvää itseluottamukselle
 
Nikkilä palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana. Alempana keskikenttämiehenä pelannut kapteeni rakensi hyvin hyökkäyksiä ja oli muutaman kerran itsekin niitä päättämässä. TPV:n todellinen vauhtikone Eino-Veikko Ek pelasi vasempana laitalinkkinä, mutta mies nähtiin muutaman kerran myös hyökkääjän paikalla antamassa keskityksiä. Hetken kuluttua Ek olikin puolustajan roolissa.
 
Pitkään loukkaantumisesta kuntoutunut oikea puolustaja Juho Saarinen palasi kauden kolmanteen otteluunsa ihan kuin ei olisi koskaan pois ollutkaan. Mies toi henkeä, taistelutahtoa ja taitoa mukanaan. Varmoja otteita jälleen kerran esittänyt puolustaja Ardian Kovaqi oli yllättävää kyllä hiukan pettynyt omaan peliinsä. Siitäkin huolimatta, että 190-senttinen pakki oli tehdä puskumaalin, mutta maalivahti onnistui maaliviivalta koppaamaan pallon. VAR olisi ehkä nähnyt tilanteen toisin.
 
- Syötöt olisivat saaneet mennä paremmin omille, mutta joukkueena pelasimme hyvin ja tuloksellisesti. Tässä pelissä olimme yhtenäinen ja tiivis joukkue, joka pystyi vaikealla hetkellä tekemään odotusten mukaisesti. Meiltä todella tärkeä onnistuminen ja voiton myötä saimme itseluottamusta roppakaupalla lisää, Kovaqi sanoi.
 
Päävalmentaja Anssi Ylisen luottamus joukkueeseensa ei kadonnut missään vaiheessa vaikeinakaan hetkinä. Kun pallonhallinnan ohella joukkue teki sen tärkeimmän eli voittoon tarvittavat maalit, oli valmentajan helppo todeta TPV:n olleen selvästi parempi joukkue.
 
- Me pelasimme hyvän pelin, puolustimme kurinalaisesti ja loimme maalintekopaikkoja selvästi vastustajaa enemmän. Jälleen kerran onnistunut joukkueena puolustaminen oli tehokasta ja voitimme selkeästi mies miestä -vastaan tilanteet, Ylinen sanoi.
 
Päävalmentaja sai todeta joukkueensa toteuttaneen hänen peräänkuuluttamaa ja painottamaa suoraviivaista pelaamista. Palloa liikuteltiin nopeammin ja enemmän hyökkäyssuunnassa, kuin muutamassa edellisessä ottelussa. Ylisen laatima taktiikka onnistui myös puolustuksen ajoittaisissa vetäytymisissä totuttua alemmaksi.
 
TPV:n kokoonpano
2 Saarinen Juho
3 Kovaqi Ardian
4 Ek Eino-Veikko
6 Nikkilä Jari
10 Riihimäki Waltteri--> 11 Näykki Paavo 64 min 
13 Ositashvili Giorgi--> 23 Rantala Joonas 85 min 
14 Räisänen Eetu
20 Kolu Eetu--> 17 Oksanen Jesse 73 min. 
22 Karjanlahti Tuomas
25 Mattila Juho
56 Ylinen Tomi
 
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Henri Kilpinen
LRG DSC00445
 
LRG DSC00623
 
LRG DSC00416
IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.