Päävalmentaja kaipaa nopeampaa peliä

Anssi Ylinen 1 6

 

Lauantaina klo 15 Tammelan stadionilla pyörähtää TPV:n osalta miesten Kakkosen toinen puolisko käyntiin. Vastustajaksi saapuu sarjan kärkijoukkue KuFu98. Tarkkaan ottaen yhtä ottelua muita vähemmän pelanneet tamperelaiset lähtevät sarjan toiselle puoliskolle viidenneltä tilalta ja vain kolme pistettä johtokaksikon perässä.
 
Päävalmentaja Anssi Ylinen toivoo näkevänsä jälkimmäisen puoliskon peleissä entistä suoraviivaisempaa ja nopeampaa pallollista etenemistä kohti vastustajan maalia.
 
Kuusi ensimmäistä ottelua täysillä pisteillä, sen jälkeen neljästä seuraavasta ottelusta kaksi pistettä. Päävalmentaja Anssi Ylinen ja muu valmennusjohto eivät kuitenkaan ole panikoituneet tai heittäneet pyyhettä kehään. Ylinen muistuttaa, että kaudesta on puolet vielä pelaamatta, mikä TPV:n kohdalla tarkoittaa 12 ottelua. Kuuden ensimmäisen pelin jälkeen ei ole tapahtunut mitään dramaattista, huomauttaa Ylinen.
 
Viime vuonna TPV sai 36 pistettä 11 voitolla ja kolmella tasapelillä. Joukkueen maalisuhde oli 45-40. Tällä hetkellä TPV:n numerot ovat 20 pistettä (kuusi voittoa sekä kaksi tasapeliä ja häviötä). Maalisuhde on 18-8.
 
Ylinen on toki analysoinut joukkueen tekemisiä ja näistä analyyseistä nousee esille kaksi selvää totuutta: sarjan paras puolustuspelaaminen ja samalla liian hidas pallon siirtäminen vastustajan maalia kohti. Vastustaja on onnistunut tekemään vain kahdeksan maalia, TPV on onnistunut maalinteossa yhteensä 18 kertaa. Lohkon kärkipaikkoja tasapistein pitävät GBK ja KuFu98 ovat kumpikin "päästäneet" 13 maalia.
 
- Minä olen iloisesti yllättynyt pistemäärästämme. Alkukaudesta pelasimme suoraviivaisemmin, mutta viimeisissä peleissä pallon siirtely ja maalipaikkojen luominen ovat tapahtuneet liian hitaasti. Me pidämme edelleen palloa hyvin hallinnassa ja hallitsemme kenttätapahtumia, mutta ottelujen voittamiseen tarvitaan maaleja, Ylinen sanoo.
 
Puolustus ja fysiikka iloaiheita
 
Ylinen iloitsee hyvin toimivasta puolustamisesta, joka oli viime talven harjoituskauden yksi päähuomioinnin kohteista. Myös pelaajien fysiikka on kestänyt, eikä yhdessäkään pelissä ole tapahtunut väsymistä. 
 
- Selkeä kehittämiskohde on jo jonkun aikaa ollut maalinteko eli tehokkaampi maalipaikkojen hyödyntäminen. Peliä on saatava nopeutettua eli pallo on saatava hyökkäyksissä entistä nopeammin vastustajan maalille. Meillä on ollut liikaa syöttöjä sekä sivusuunnassa ja alaspäin, Ylinen sanoo.
 
Kuten puolustaja Juho Saarinen haastattelussaan 4.7. totesi, on Närpes Kraftia lukuunottamatta kaikki joukkueet ainakin ottelun verran tutumpia. TPV:lle pohjoinen lohko ei ole ollut tuttu, joten myöskään vastustajat eivät sitä ole olleet.
 
Tämän jutun haastattelu katkaisi Ylisen kahden tunnin videoseurannan lauantain vastustajasta KuFu98:sta. Liikaa painoa ei kokenut päävalmentaja kuitenkaan anna vastustajan tuntemiselle.
 
-Toki tiedämme vastustajista enemmän omankin kokemuksemme perusteella, mutta totuus on kuitenkin, että liikaa ei saa tuijottaa vastustajaan. Meidän on pelattava omaa peliämme, Ylinen sanoo.
 
Kuopiolainen KuFu98 tekee tiivistä ja voisi sanoa päivittäistä yhteistyötä liigassa pelaavan KuPs:n kanssa. Monet pelaajista osallistuvat liigajoukkueen harjoituksiin, valmentaja on KuPs:n palkkalistoilla ja osa pelaajista on myös pelannut tällä kaudella liigaa. Palloliiton sääntöjen mukaan karenssiaika on seitsemän vuorokautta kahden sarjatason välillä. 
 
Ensimmäisen kohtaamisen toukokuussa Kuopiossa TPV voitti 2-0. Ottelu Tammelan stadionilla alkaa klo 15-
 
 
TPV:n kokoonpano
 
1 Miika Kalliomäki, 2 Juho Saarinen, 3 Ardian Kovaqi, 4 Eino-Veikko Ek, 6 Jari Nikkilä, 10 Waltteri Riihimäki, 11 Paavo Näykki, 13 Giorgi Ositashvili, 14 Eetu Räisänen, 17 Jesse Oksanen, 20 Eetu Kolu, 22 Tuomas Karjanlahti, 23 Joonas Rantala, 25 Juhoa Mattila, 26 Valtteri Salomaa, 28 Iiro Karimäki, 56 Tomi Ylinen, 
 
Liput
Aikuiset 10 €
Alennusryhmät 7 € *
Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi
Kaikki TPV juniorit jäsenkortilla ilmaiseksi 
 
Kausikortti
Aikuiset 100 €
Alennusryhmät 70 € *
Kaikki TPV juniorit jäsenkortilla ilmaiseksi 
 
Ennakkomobiililiput
Aikuiset 10 € 
Alennusryhmät 7 € *
Kaikki TPV juniorit jäsenkortilla ilmaiseksi 
*Alennusryhmiin kuuluvat eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet sekä 10 - 17 -vuotiaat. Alennusryhmiin oikeuttava todistus esitettävä lippua/korttia hankkiessa sekä otteluissa lipuntarkistuksen yhteydessä.
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
Aihekuva 4 6
 
Aihekuva 3 6
Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
14.11.2019

Seuran syyskokous 28.11.

in Seuratiedotteet
52849503 2244053835857581 2598982932416692224 o
30.10.2019

SPT-jalkapallon 2. SM-turnaus lauantaina 9.11.

in Seuratiedotteet
Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.