TPV:tä odottaa todellinen testi Kokkolassa

Ennakko GBK TPV 30

Miesten edustuksen päävalmentaja Anssi Ylinen sanoo joukkuetta odottavan sunnuntaina Kokkolassa todellinen testi. Lohkossa kolmantena oleva GBK on tehnyt toistaiseksi sarjassa eniten maaleja eli 23, lohkokakkonen  TPV puolestaan on päästänyt vähiten eli vain viisi. GBK:lla on ottelu enemmän pelattuna, kuten on myös ykköspaikkaa hallussaan pitävällä 21 pisteen Herculeksella. TPV:llä ja GBK:lla on 20 pistettä.
 
- Ottelu on vieraspeli ja vastassa lohkon ehdoton kärkijoukkue. GBK on kokenut ja hyvin valmennettu, jonka peli parantunut koko ajan, Ylinen sanoo.
 
Gamlakarleby Bollklubb on vuonna 1924 perustettu kokkolalainen jalkapalloseura, joka on viimeisten vuosien aikana pelannut Kakkosessa. Joukkue pelasi Ykkösessä viimeksi kaudella 2007.
 
GBK:n 23 maalista on kaksikko David Carlsson-Arjan Goljahanpoor tehnyt peräti 16. TPV:n maalilukema on 18, mutta maalimäärä jakaantuu kokkolalaisia tasaisemmin. TPV:n "Ykköstykkinä" on Eetu Räisänen neljällä maalillaan. 
 
Ruotsalainen, 35-vuotias Carlsson on  pelannut pitkään Suomessa. Kaudet 2003-2008 hän edusti IFK Mariehamnia ja lainapelaajana kaudella 2006 HJK:ta. Ruotsin vuosien jälkeen mies palasi vuonna 2013 Suomeen, nyt Kokkolaan. GBK:n kauden jälkeen hän pelasi kaksi kautta Pietarsaaren Jarossa, kunnes tuli toisen kerran GBK:n joukkueeseen kaudeksi 2016. 23-vuotias Goljahanpoor on syntynyt Irakissa, mutta on nyt Suomen kansalainen. Perhe muutti Suomeen vuonna 1999.
 
GBK:n kotisivujen mukaan sunnuntain ottelu on joukkueiden yhdestoista kohtaaminen. GBK on hallinnut kotipelejä: 3-1-1, TPV puolestaan Tampereella pelattuja otteluja: 4-0-1. Maaliero on TPV:n eduksi 18-17. 4-0 on GBK:n suurin voitto, suurin tappio on 1-4.