tule yhteistykumppaniksi 1200

Mohamed Koroma on kentän ikiliikkuja

Mohamed Koroma 1 Kopio

Mohamed Koroma saapui Suomeen 15 vuotta sitten pelaamaan alle 17-vuotiaiden MM-lopputurnauksessa. Pelien jälkeen kolmetoista Sierra Leonen pelaajaa haki turvapaikkaa; oleskelulupa myönnettiin myöhemmin kymmenelle pelaajalle, joista Koroma oli yksi.
 
Vuosien aikana TPV:n yhdeksi runkopelaajista kasvanut Koroma kiittää päävalmentaja Anssi Ylistä siitä, että hän yrittää edelleen kehittää kokenutta pelaajaa.
 
Jalkapallon alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin vuonna 2003 Suomessa. Ottelukaupunkeina olivat Helsinki, Lahti, Tampere ja Turku. Turnauksen jälkeen kolmetoista Sierra Leonen pelaajaa haki Suomesta turvapaikkaa. Oleskelulupa myönnettiin myöhemmin kymmenelle alaikäiselle pelaajalle, joista Mohamed Koroma oli yksi.
 
Joukkueen nuorimmaisena eli 15-vuotiaana Koroma ei kuitenkaan ollut vanhempien pelaajien varjossa. Päin vastoin hän pelasi kahdessa ottelussa täydet minuutit ja ensimmäisessä ottelussa tuli vaihdosta kentälle.
 
- Olin pelannut harjoitusotteluissa paljon, joten peliajan saaminen ei ollut minulle yllätys. Sen sijaan se oli yllätys, että ensimmäisessä ottelussa Espanjaa vastaan en ollutkaan aloituksessa, Koroma muistelee 15 vuoden takaisia tunnelmiaan.
 
Kolme maalia tällä kaudella tehnyt Koroma (30) on tuttu tamperelaisille. Sierra Leonen kansalaisuuden omaava hyökkääjänä viihtyvä 177-senttinen Koroma on kuin iloinen ja tehokas pyörremyrsky, joka parhaimmillaan tuntuu olevan yhtä aikaa joka puolella vastustajan kenttäpuoliskoa. Energisyys on tullut miehen tavaramerkiksi.
 
- Minun pelityyliini kuuluu liikkua joka puolella, mutta valmentajan ohjeita minun on tietysti noudatettava, Koroma sanoo.
 
Taitava, pallovarma ja jaloistaan nopea Koroma on pelannut siis pitkään Suomessa. Hän oli nostamassa TPV:tä Ykköseen kaudella 2006 ja edusti seuraa Ykkösessä kausina 2007-2008, jonka jälkeen hän siirtyi talveksi Slovakian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneeseen MFK Topvar Topolcanyyn. Kaudella 2009 Koroma pelasi Kakkosta PP-70:ssä. Kaudeksi 2010 hän siirtyi pääsarjatasolle Hakaan, jossa hän pelasi myös seuraavan kauden. Yhteensä Koroma edusti Hakaa 33 liigaottelussa. Kaudeksi 2012 hän siirtyi Ykkösen FC Hämeenlinnaan, josta tie vei yhden kauden jälkeen takaisin Tampereelle.
 
Jalkapallon pelaamisen hän aloitti seitsemän vanhana Sierra Leonen rannoilla, kuten hän itse on sanonut.
 
Paljon maaleja, vaan ei pelikieltoja
 
174 ottelussa Koroma on tehnyt 60 maalia, hankkinut kaksi punaista ja 31 keltaista korttia. Maalin hän on tehnyt keskiarvoltaan lähes joka kolmannessa ottelussa, mutta hankkinut itselleen pelikiellon vain joka 87. ottelu.
 
- Jo nuorena Sierra Leonessa totuin pelaamaan kovaa minua isompia ja vanhempia vastaan. Silti yritän aina olla kentällä fiksu, pitää tunteeni kurissa ja välttää pelaamista väärin. Joskus, kun peli ei suju toivomallani tavalla, tulee valitettava hermostuminen mutta enemmän keltaisia kortteja on tullut suunsoitosta tuomarille kuin sääntöjen vastaisesta pelaamisesta, sanoo Koroma.
 
Koroma on maalintekijä ilman tilastojakin. Eikä hän sitä kielläkään.
 
- Jos syntyy hyvä paikka yrittää maalia, niin yritän enkä syötä. Silti ajattelen aina myös joukkuetta ja taatusti syötän, jos on paikka syöttää ennemmin kuin yrittää itse tehdä maalia.  Hyökkääjä kun olen, niin maalien tekeminen on hienoa, mutta pitää olla järkevä ja ajatella joukkuetta eikä aina vain itseään, Koroma sanoo.
 
Ikä on vain numero, ei este kehittymiselle
 
30-vuotias Koroma pitää ikää vain numerona, ei esteenä jatkuvalle kehittymiselle. Paljon nähnyt mies antaa ison kiitoksen TPV:n päävalmentaja Anssi Yliselle .
 
- Anssi yrittää edelleen kehittää minua ja tehdä minusta parempaa pelaajaa. Samalla tavalla hän toimii kaikkien pelaajien kanssa ja haluaa antaa nuorille mahdollisuuden pelaamiseen. Tämä on hienoa toimintaa valmentajalta ja Anssin tapainen hyvä valmentaja pystyy kasvattamaan pelaajista parempia pelaajia mutta myös parempia ihmisiä, Koroma sanoo.
 
Koroma ei ole varma, "maistuuko" liiga enää. Jos mahdollisuus pelaamiseen liigassa on, niin ilman muuta halua kokeiluun on. Koroma muistuttaa, ettei 30-vuotias ole vielä vanha, vaan edessä on vuosia jalkapalloilijana. 
 
Joukkueen pelaaminen on ollut Koromallekin ison hymyn ja mielihyvän aihe. Koroman mukaan jokainen pelaaja haluaa olla iloinen ja hyvällä tuulella, mikä näkyy muun muassa hyvänä tunnelmana ja harjoittelun nauttimisesta.
 
- Jokainen pelaaja voisi olla aloituksessa. Tämä on hyvä ja hieno joukkue, jossa kaikki tukevat toisia ja siksi minä lähden aina hyvillä mielin harjoituksiin ja nautin kaikesta tekemisestä, Koroma sanoo. 
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
Mohamed Koroma 4
 
 
 
20.05.2020

Kevätkokous to 4.6.20 klo 18:00

in Seuratiedotteet
16.04.2020

TPV kaupassa uusia tuotteita

in Seuratiedotteet
06.04.2020

Tiedote Korona-tilanteen vaikutuksesta Futisklubiin

in Futisklubi uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #7 JESSE OKSANEN   
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.