Jalkapallo kuulunut aina Jesse Oksasen elämään

Jesse Oksanen 1

 
Haastattelu on juuri päättymässä ja on aika miettiä valokuvausta. Tampereen keskustan kahvilan pöydän toisella puolella istuva nuorukainen katsoo hiukan hämillään minua, mutta kysyy sitten suoraan, että enkö aio ottaa esille hänen saamaansa punaista korttia. 
 
Aivan niin, se punainen kortti. Tuo maaginen, erotuomarin taskusta esiin tullut kortti ja siitä seurannut ulosajo sekä yhden ottelun pelikielto selvästi vaivaavat edelleen mieltä.
 
Jesse Oksanen joutui poistumaan kentältä 9.6. ottelussa SJK/2:ta vastaan, kun ottelua oli pelattu 87 minuuttia. Oksanen unohti saaneensa ensimmäisen keltaisen kortin 12 minuuttia aikaisemmin. Edellisen kerran nyt 22-vuotiaalle Oksaselle näytettiin punaista korttia B-juniorina eli useita vuosia sitten.
 
- Minulla meni tilanteessa hermot tuomarin näytettyä keltaista korttia, mutta eihän näin saa tehdä. Tunteet käyvät joskus kuumina, mutta ei se ole selitys omalle käyttäytymiselleni. Olen pahoitellut virhettäni koko joukkueelle, mutta silti olen edelleen pahoillani hermostumisestani.  Minun käyttäytymiseni vuoksi joukkueen loppukiri varmaankin tyssäsi, Oksanen sanoo vakavana.
 
Vaahtosammuttajan kokoisena Valkeakosken Nappulaliigassa aloittanut ja sen jälkeen kaikki ikäluokat Hakassa läpikäynyt Oksanen ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Hakassa kaudella 2015. 
 
- Harjoittelin Hakan kanssa, mutta pelasin PS-44:ssä Kolmosta. Kauden jälkeen mietin paljon, missä ja millä tasolla haluan pelata. Totesin, että Kolmonen ei ole minun sarjatasoni, vaan haluan pyrkiä ja pelata ylempänä. Päätin yrittää TPV:ssä jo siksikin, että joukkueessa oli monia tuttuja ja Nikkilän Jarin kanssa olin ollut Hakassa, Oksanen sanoo.
 
Nappikset laitettiin jalkaan jo kolmivuotiaana
 
Tällä tiellä nuorukainen on nyt kolmatta kauttaan. Ensimmäisellä kaudellaan Oksanen oli vielä varusmiehenä ja loukkaantuneena, mutta silti otteluita kertyi jo 11. Viime kaudella laitahyökkääjä pelasi 21 Kakkosen ottelussa eli yhtä vaille kaikissa ja sekä kahdessa  Suomen cupin ottelussa. 
 
- Pelimääräni on kasvanut kaiken aikaa. Tulkitsen asian niin, että valmennusjohto luottaa minuun, koskapa olen saanut pelata paljon. Ottelurangaistusta lukuunottamatta olen pelannut tällä kaudella kaikissa otteluissa. Tätä varten jokainen harjoittelee, että saa mahdollisuuden näyttää osaamisensa ja päästä pelaamaan, Oksanen sanoo.
 
Oksanen laittoi tai oikeastaan hänelle laitettiin ensimmäiset nappulakengät jalkaan kolmivuotiaana. Isä pelasi Hakan SM-sarjajoukkueessa ja äiti oli tottunut siihen, että jalkapallo on osa perhettä. Ei siis liene ihme, että Jesse-pojasta tuli jalkapalloilija.
 
- Jalkapallo on meidän perheessämme aina ollut isossa roolissa. Isä on opettanut minua pienestä pitäen ja olen saanut yksityisopetusta, äitini puolestaan on ollut tärkeä minulle monella tavalla Nappulaliigan otteluista alkaen, Oksanen sanoo.
 
Oksanen tietää kehittyneensä pelaajana, mutta paljon on edessä "kyntämätöntä sarkaa". Mieltä ovat lämmittäneet joukkuetoverien sanat "sä oot kehittynyt". Tällaiset tunnustukset joukkueen muilta pelaajilta lisäävät harjoittelumotivaatiota ja parhaansa tekemistä. Oksanen pitää pluspuolina itsessään nopeutta ja uskallusta haastaa vastustaja; ominaisuus tuo peliin vastustajan kannalta vaarallisuutta. Parannettavaa nuorukainen löytää voimasta ja liiallisen hätäilyn muuttumista rauhallisuudeksi tilanteissa, joissa pitäisi tehdä maali.
 
Junioreissa hyökkääjäna ja niin sanotulla 10-paikalla pelanneena Oksaselle on kehittynyt laadukas laukaisu. TPV:ssä paikaksi on vakiintunut laitalinkki, jonka roolin nuorukainen on ominut.
 
- Pidän itseäni nopeana ja ahneena nousemaan hyökkäyksiin. Tämä pelitapani näyttää sopivan joukkueen taktiikkaan.
 
Asennemuutos on toteutunut
 
TPV:n voitettujen ottelujen määrä verrattuna vain yhteen häviöön ja tasapeliin kertovat Oksaselle paljon. Esimerkiksi sen, että talven päätös tehdä perusteellinen asennemuutos  on toteutunut. Tuolloin joukkue päätti, että nyt riittää eli kaudella 2018 ei omiin mene lähellekään samaa maalimäärä kuin kaudella 2017.
 
Oksanen komppaa päävalmentaja Anssi Ylistä: yhdellä päästetyllä maalilla voi vielä voittaa, mutta ei kahdella tai ainakin voittamisen tekee vähintäänkin vaikeaksi.
 
- Nykyisestä asenteestamme ei tingitä. Muidenkin kuin puolustuslinjan on puolustettava ja tehdä näin osansa. Toisaalta pidän siitä ajattelusta, että joku siitä huolimatta kärkkyy hyökkäykseen lähtemistä, jos tilanne yhtäkkiä avautuukin meille. Meidän pelimme on nyt tasapainossa toisin kuin viime kaudella, Oksanen sanoo.
 
TPV on kirjauttanut kahdeksassa ottelussaan 16 maalia (14 tehtyä, kaksi vastustajien omaa maalia). Oksasen mukaan on ilahduttavaa, että maalintekijöitä on peräti yhdeksän. Mohammed Koroma ja Eetu Räisänen ovat kumpikin tehneet kolme maalia ja Paavo Näykki kaksi. Yhden maalin miehiä ovat Eric Bullock, Eino-Veikko Ek, Jesse Oksanen, Giorgi Ositashvili, Joonas Rantala ja Tomi Ylinen.
 
Oksasen asenne ei olisi kohdillaan, jos hän ei 22-vuotiaana haluaisi pelata Kakkosta ylempänä. Kuten muutkin joukkueen pelaajat, niin Oksasellekin mieluisin ylemmän sarjan joukkue olisi TPV.
 
- Jokainen kehittyy eri aikaan. Minä olen vasta 22-vuotias eli vielä nuori ja minulla on aikaa saavuttaa tavoitteeni ja unelmani, Oksanen sanoo.
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi

Jesse Oksanen 7 parempi
 
04.12.2019

BearIT ja TPV laajentavat yhteistyötään

in Seuratiedotteet
28.11.2019

Tervetuloa juhlavuosi 2020 !

in Seuratiedotteet
TPV Kajaani 4 28
26.11.2019

Miesten kakkosen lohkojako vahvistettu

in Edustus uutiset
Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.