TPV nousi tasapeliin Lamminpäässä

TPV VIFK 2

 Jos jalkapallossa tunnettaisiin työvoitto, olisi TPV saanut perjantaina Lamminpään kentällä täydet kolme pistettä. Koska kyseessä on edelleen maalintekolaji, joutuivat isännät tyytymään 1-1 -tulokseen VIFK:ta vastaan.

Ottelun ensimmäiset hetket eivät luvanneet TPV:lle hyvää. Alkuasetelmiin nähden tuntui ensimmäisen 10 minuutin aikana siltä, että vaasalaiset johtavat sarjaa ja TPV on kahdeksantena. Kun TPV ensimmäinen kunnon hyökkäs tuli Mohammed Koroman toimesta ja seuraava maalipaikka ottelun hahmoksi isolla H-kirjaimella itsensä pelanneen Giorgi Ositashvilin hurjasta vedosta, tuntui kuin tulvaportit olisivat auenneet. Kentällä nähtiin tämän jälkeen vain yksi hyökkäävä joukkue VIFK:n joutuessa tavan takaa puolustusasemiin.
 
Pelin henki oli se, että kotiyleisö vain odotti isäntäjoukkueen ensimmäistä maalia ja sen jälkeen johtomaalia. Ensimmäisellä jaksolla oikealla laidassa tutun pirteästi juossut ja palloista taistellut Koroma oli pariin otteeseen maalintekopaikassa. Toisella jaksolla Koroma ei ihan vaipunut unohduksen suohon, mutta muuttui kuitenkin suhteellisen näkymättömäksi.
 
234 katselijan toiveisiin ei tässä ottelussa vastattu. Vaikka tamperelaiset pitivät palloa itsellään mielin ja määrin sekä rakensivat tilanteita VIFK:n voimakkaasta kasvauksesta huolimatta, jäi se ratkaiseva syöttö tai tarkka laukaisu tekemättä. TPV:n maalintekotilanteet olivat liian usein näennäisiä ja jälleen kerran isoilla kirjaimilla voitiin kirjoittaa sana maalintekourheilu. Jalkapallossakaan työvoittoja ei tunneta, eikä siitä pisteitä jaeta. 
 
TPV ei riittävästi päässyt tilanteisiin, josta josta maalinteko on mahdollista ja järkevää. Suurin osa maaleista tehdään rangaistusalueen sisältä keskeltä. Näin ei VIFK:ta vastaan tapahtunut. TPV:n ainoaksi jäänyt maali tuli joka tapauksessaoppikirjamaisen ihanteellisesta kohdasta ja etäisyydeltä.
 
Siinä, missä ensimmäisellä jaksolla TPV rakensi hyökkäyksiään oikealta hyvin usein juuri Koroman toimesta, tuli toisella jaksolla voimallisesti esiin vasen laitapuolustaja Giorgi Ositashvili, jonka yhteistyö Eino-Veikko Ekin kanssa paranee ottelu ottelulta. Ositashvilin noussut, joissa hän on puolustajaksi taitava ja jatkuva pelote vastustajajoukkueelle, eivät jääneet yhteen tai kahteen kertaan. Georgialaisen noustessa jäi Ek nytkin hyvin paikkaamaan häntä.
 
Kapteeni jäi kaipaamaan laukauksia
 
Kuten niin usein, niin tässäkin ottelussa johtomaalin teki altavastaaja yhdestä harvoiksi osoittautuneista hyökkäyksistään. Pelikello pysähtyi aikaan 53 minuuttia Henry Loukon viimeistellessä VIFK:lle tärkeän maalin.
 
TPV:n maali toisen 59. minuutilla oli kaksikkoa Ositashvili-Ek parhaimmillaan. Hyökkäysalueella tilanne käynnistyi Ositashvilin jatkaessa mestarillisesti pallon päällään vasemmalle Ekille. Hän ei jäänyt laittamaan vastustajia pakettiin, vaan syötti välittömästi pallon takaisin Ositashvilille, joka ampui pallon suoraan syötöstä vaasalaisten maaliin.
 
Kapteeni Jari Nikkilä jäi kaipaamaan joukkueelta laukauksia. Nikkilän mukaan TPV:n on kyettävä ampumaan kohti vastustajan maalia perjantaista paljon enemmän. NIkkilä piti kuitenkin erinomaisena asiana sitä, että joukkue nousi tappioasemasta tasapeliin.
 
- Tänään näytti silti, että mielellään siirrettiin vastuuta toiselle. 16 metrin tuntumaan pääsimme hyvin, mutta se viimeinen onnistunut syöttö laukauksesta puhumattakaan jäi uupumaan. Me emme löytäneet oikeata kohdetta viimeisellä kolmanneksella, Nikkilä sanoi.
 
Puhuttu ja kiitelty koko joukkueen puolustuspelaaminen oli rautaa perjantainakin. Kaikki kunnia vaasalaisten harvoille hyökkäyksille, mutta tekopaikoille hekään eivät päässeet.  Ek ja Ositashvilin ohella läpi ottelun hyvin pelasivat Nikkilä, Ardian Kovaqi ja Juho Mattila.
 
TPV teki ensimmäisen vaihdon puoliajalla Eric Bullockin jäätyä pois ja tilalle tuli Paavo Näykki. Vaihdolla haettiin lisää terävyyttä ja onnistumisia hyökkäyspäässä. 71 minuun kohdalla Tomi Ylinen vaihdettiin Valtteri Salomaahan ja kolmas vaihto 78. minuutilla toi paljon töitä tehneen Ekin tilalle Joonas Rantalan.
 
TPV aloituskokoonpano
 
3 Ardian Kovaqi, 4 Eino-Veikko Ek, 6 Jari Nikkilä, 8 Mohamed Koroma, 9 Eric Bullock, 13 Giorgi Oitashvili, 14 Eetu Räisänen, 22 Tuomas Karjanlahti, 25 Juho Mattila, 28 Iiro Karimäki, 56 Tomi Ylinen. 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki
TPV VIFK 1
 
 TPV VIFK 3
Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
14.11.2019

Seuran syyskokous 28.11.

in Seuratiedotteet
52849503 2244053835857581 2598982932416692224 o
30.10.2019

SPT-jalkapallon 2. SM-turnaus lauantaina 9.11.

in Seuratiedotteet
Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.