Argentiina ja Brasilia ovat suosikkeja

IMG 20180614 223526

Miesten edustuksen perinteinen jalkapalloveikkaus pyörähti MM-kilpailujen avausottelun myötä käyntiin. Jos on uskominen joukkuetta, niin maailmanmestari löytyy kaksikosta Argentiina-Brasilia. Arvokkaan FIFA World Cup -pokaalin saajaksi on veikattu myös Belgiaa, Englantia, Ranskaa ja Saksaa. 
 
Edustuksen MM-kisaveikkaus ei rajoitu vain maailmanmestarin nimen tietämiseen tai jossain tapauksissa arvaamiseen. Kyseessä on itse asiassa melkoisen vaativa veikkaus.
 
- Ensin piti 1 X 2 -systeemillä merkitä jokainen ottelu. Toisessa vaiheessa oli kirjoitettava 16 jatkoon selvinneen joukkueen nimi, kolmannessa osiossa kahdeksan parhaan, neljännessä välieräjoukkueet ja viidennessä finaalijoukkueet, sanoo kapteeni Jari Nikkilä.
 
Ei tällä hyvä. Oma kohtansa löytyy myös luonnollisesti maailmanmestarin nimelle ja maalikuninkaan nimelle. Samanlaista matemaattista tarkkuutta on noudatettu myös potin jakamisessa. Maalikuninkuuden osalta mahdollisuuksista nähdään vain Leo Messi ja Neymar da Silva Santos Júnior eli Neymar. Yhden äänen sai Antoine Griezmann.
  
- Voittaja saa oman prosenttiosuuden, kakkonen pienemmän mutta kolmannellekin jää hiukan, Nikkilä sanoo. 
 
TPV:n kotisivuilla julkaisemme MM-kisaveikkauksen kolmen parhaan nimet. MM-finaali pelataan 15.7.
 
 Voittajapokaali vaihtui vuonna 1970
 
Maailmanmestarille luovutettava World Cup -pokaali on ollut käytössä vuoden 1974 kisoista lähtien, mitä ennen arvokkaan pokaalin nimi Jules Rimet -pokaali. Rimet oli Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtajana vuosina 1921–1954.
 
World Cupin on suunnitellut italialainen taiteilija Silvio Gazzaniga. Siinä on kuvattu kaksi ihmishahmoa kannattelemassa maapalloa harteillaan. Pokaali on 36 senttimetriä korkea, painaa 6,175 kilogrammaa ja se on tehty 18 karaatin kullasta. Jalustassa on kaksi kerrosta malakiittia. Pokaalin pohjaan on kaiverrettu voittajajoukkueiden nimet.
 
Vuoden 1970 MM-kisoissa Meksikossa Brasilian jalkapallomaajoukkue voitti kolmannen maailmanmestaruutensa ja sai pokaalin tämän johdosta itselleen. Vuonna 1983 pokaali varastettiin Rio de Janeirosta ja se on yhä kateissa. Monet uskovat, että pokaali sulatettiin myytäväksi kultana. Brasilian jalkapalloliitto on valmistuttanut pokaalista itselleen kopion.
 
Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi
 
04.12.2019

BearIT ja TPV laajentavat yhteistyötään

in Seuratiedotteet
28.11.2019

Tervetuloa juhlavuosi 2020 !

in Seuratiedotteet
TPV Kajaani 4 28
26.11.2019

Miesten kakkosen lohkojako vahvistettu

in Edustus uutiset
Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.