Edustuksen nuorimmalla suuri into päästä kentälle

Valtteri Salomaa 1

Miesten edustuksen nuorimmalla pelaajalla on ikää 21 vuotta. Valtteri Salomaa nostettiin vuosi sitten A-junioreista edustuksen harjoitusvahvuuteen ja sopimus uusittiin täksi kaudeksi. Keskikenttäpelaajalla on tältä kaudelta takanaan yksi edustuksen ottelu, viime kaudella Salomaa pelasi viisi ottelua.
 
- Into on mitä suurin päästä kentälle näyttämään osaamistani, sanoo Valtteri Salomaa.
 
Siitä on 17 vuotta, kun vaahtosammuttajan kokoinen vesseli laittoi nappulakengät jalkaan, puki pelipaidan päälleen ja tuli osaksi nokialaisen NoPs:n toimintaa. Valtteri Salomaa pelasi Nokialla kuusi vuotta, kunnes 10-vuotiaana oli aika ottaa suunnaksi Tampere ja TPV:n harjoitukset.
 
- Ensimmäisessä joukkueessani muut lapset olivat vuotta minua vanhempia. Vaikka edustuksen otteluja ei vielä kovin monta takana olekaan, niin TPV:n eri-ikäisten juniorijoukkueissa olen pelannut useita satoja otteluja, Salomaa sanoo.
 
Ensimmäisen kerran Salomaa nostettiin edustusjoukkueeseen kaksi vuotta sitten. A-juniori kävi harjoituksissa näytillä ja sen jälkeen hän harjoitteli edustuksen mukana.
 
Viime kausi käynnistyi A-juniorien joukkueessa, mutta kauden aikana joukkueeksi vakiintui miesten edustus. Saldoksi kertyi kaksi ottelua, yksi maali ja yksi keltainen kortti. Tällä kaudella avausottelussa kuopiolaista KuFu:a vastaa Salomaa pelasi viimeiset 12 minuuttia.
 
- Into on mitä suurin päästä kentälle näyttämään osaamistani. Haluan katsoa, onko minusta jo tässä vaiheessa Kakkosen pelaajaksi. Minun on kehitettävä fyysisiä ominaisuuksiani, kuten esimerkiksi parannettava terävyyttäni ja saatava jalat toimimaan nopeammin. Pallon kanssa tulen toimeen, Salomaa sanoo.
 
Kolmosen neljässä ottelussa kaksi maalia
 
Salomaa on kasvanut TPV:n jalkapalloperheessä ja jalkapalloperheeseen. 
 
- Vaikea tästä seurasta on lähteä ja siksi mielelläni pelaisinkin jatkossa edustuksessa. Onneksi seuralla on Kolmosessa pelaava kakkosjoukkue, joka tarjoaa mahdollisuuden hankkia peliminuutteja ja pelituntumaa. 
 
Salomaa on tällä kaudella pelannut neljä Kolmosen ottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia. Salomaa toteaa eron Kakkosen ja Kolmosen välillä olevan suuri.
 
- Jokaisella osa-alueella tämän eron huomaa. Taitoa lukuunottamatta muut pelaamisen osa-alueet ovat selvästi Kolmosessa heikommat kuin Kakkosessa. Kakkosessa eli tässä tapauksessa TPV:n miesten edustuksessa kaikki tehdään nopeammin. 
 
Nöyryyttä, nöyryyttä ja vielä kerran nöyryyttä
 
Ei ole vaikeaa päätellä, mihin tämänkin TPV:n pelaajan haastattelussa päädytään. 
 
- Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin vaikka seitsemännessä ottelussa tulikin ensimmäinen tappio. Ottelujen päättyminen meidän voitoksi ei ole tullut yllätyksenä, koska jo viime talven harjoitusottelut ja harjoitukset antoivat viitteitä hyvästä kaudesta, Salomaa sanoo.
 
Revittelyihin ja voitonjuhliin ei tässä vaiheessa kautta ole vielä varaa. Sen tietää Salomaakin ja koko joukkue. Takki auki otteluihin lähteminen tarkoittaa Salomaan mukaan varmoja häviöitä. Nöyryyttä, nöyryyttä ja nöyryyttä, kuuluu keskikenttämiehen ohje.
 
Salomaa kehottaa katsomaan sarjataulukkoa tehtyjen ja päästettyjen maalien kohdalla. Tehtyjä 15, päästettyjä vain kaksi. Tilanteesta saa hyvän käsityksen katsomalla muiden kärkijoukkueiden maalisaraketta, joka osoittaa TPV:n alapuolella olevien joukkueiden päästettyjen maalien määräksi 10-11.
 
- Ei kai tarvitse sanoakaan, että meidän puolustuspelaamisemme on sujunut tosi hyvin. Hyvä puolustaminen ja vähäinen päästettyjen maalien määrä on kaiken perusta, Salomaa sanoo.
 
Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
 
Valtteri Salomaa 6
 
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #19 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.