Tuomas Karjanlahti haluaa olla moderni maalivahti

Tuomas Karjanlahti 1
 
Maalivahti Tuomas Karjanlahti ei kuulu heihin, jotka pitävät TPV:n kärkipaikkaa miesten Kakkosessa yllättävänä. Torstaiseen Tampereen derbyyn valmistautuvan Karjalahden mukaan joukkue toteuttaa tinkimättömästi omaa pelitapaa ja palkinto on tullut pelien jälkeen.
 
- Jokainen TPV:n pelaajaa tietää kuinka toimitaan, jokainen on siellä missä pitääkin olla ja jokainen tekee sen, mitä olemme sopineet, Karjanlahti kiteyttää.
 
25-vuotias Tuomas Karjanlahti pitää itseään edelleen tuoreena TPV:n pelaajana. Maaliskuussa joukkueeseen liittynyt nuorukainen mieltyi harjoituksissa maalivahtivalmennuksen laatuun ja siihen, että maalivahdeille joukkueessa oli oma valmentaja. Tässä tapauksessa peräti kaksi eli Kalle Heltonen ja Juha Seppälä.
 
- TPV:n harjoitukset, panostaminen omaan pelitapaan, pelaajien sitoutuminen ja maalivahtien oma valmennus vakuuttivat minut hyvästä joukkueesta. Halusin tehdä sopimuksen, Karjalahti sanoo Tampereen keskustan kahvilan pöydässä.
 
Miehelle ei ole yllätys joukkueen piikkipaikka C-lohkossa. Kaikki ottelut on voitettu ja maalisuhde on peräti 13-1. Siis vain yksi takaiskumaali viidessä ottelussa. 
 
- Maaliskuun harjoituspeli Hakaa vastaan oli meille tärkeä. Ottelun päättyminen tasatulokseen kertoi minulle, että voimme menestyä sarjassa ja tämän huomion seurauksena minulle tuli luottavainen olo. Pelitavan toteuttaminen on ollut hyvää ja jokainen pelaaja on sitoutunut tähän, Karjanlahti sanoo.
 
Puolustaminen koskee kaikkia pelaajia
 
Päävalmentaja Anssi Ylisen pelitavassa tai pelikirjassa voisi lukea vain kolme sanaa: "koko joukkueen puolustuspelaaminen". Kaikki pelaajat jakavat Karjanlahden näkemyksen siitä, että joukkueella on selkeä tapa ja "nuotit" siitä kuinka puolustetaan. Mikä tärkeintä: kaikki ovat myös sitoutuneet noudattamaan tätä ja tulokset on luettavissa sarjataulukosta.
 
- Meidän puolustuspelaamisemme alkaa heti, kun vastustaja saa pallon. Tämä koskee kaikkia pelaajia, ei vain puolustajia. Talvella keskustelimme koko joukkueena puolustamisesta ja sarjassa olemme tehneet sovitulla tavalla. Jokainen pelaaja on ja on ollut juuri siellä missä pitääkin olla, Karjanlahti sanoo.
 
Harjoituksissa on Ylisen ja valmentaja Mikko Innasen valvovien silmien alla toisto toiston jälkeen harjoiteltu puolustamisen ja pallonhallinnan merkitystä. Pelisuunnitelmaa on toteutettu ja tämä näkyy myös hyökkäyksissä. Karjanlahden sanoin "kaikki tietävät, kuinka toimitaan mutta koko ajan on oltava tikissä".
 
- Meillä on mahdollisuus voittaa sarja. Jos jatkossakin pelaamme, kuten on yhdessä sovittu ja harjoiteltu sekä jatkamme oman pelimme kehittämistä, niin tästä tulee hyvä.
 
Karjanlahti tietää TPV:n kokemuksen perusteella, mikä on ero valmentamisen ja "valmentamisen" välillä. Liian usein näkee joukkueita, jotka harjoituksissa keskittyvät pelaamiseen, kun pitäisi harjoitella itselle sopivaa pelitapaa.
 
- TPV:ssä on mukava pelata, kun meillä on selkeä pelitapa, jotka jatkuvasti harjoitellaan ja kehitetään. Minun kokemukseni mukaan tämä on oikea tapa kehittää joukkueen pelaamista, Karjanlahti sanoo.
 
Derbyssä kuullaan taas pelinohjausta
 
Torstaina TPV:n edustus pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella oikealle kotikentälleen Tammelan stadionille. Kaksi edellistä kotiottelu on pelattu Kaupin tekonurmella. 
 
Torstaina voidaan isoin kirjaimin puhua Tampereen derbystä, sillä vastaan asettuu TamU. Joukkue on sarjassa seitsemäntenä seitsemällä pisteellä, jotka ovat tulleet kahdesta voitosta, tasapelistä ja kolmesta häviöstä. TPV on sarjakärkenä pelannut yhden ottelun vähemmän. Karjanlahti odottaa derbyyn paljon yleisöä, koska paikallispeli on aina paikallispeli. Tammelan yleisö pääsee myös kuuntelemaan miehen pelinohjausta, jonka tarkoitus on auttaa omia pelaajia sijoittumaan kentällä oikein.
 
- Pelin ohjaaminen on minun vahvuuteni. Maalivahdillahan on kaiken aikaa hyvä näkyvyys ja näkemys pelaajien sijoittumisesta, Karjanlahti sanoo.
 
Sarjataulukosta huolimatta derbyissä voi aina tapahtua mitä vain. Siitä huolimatta Karjanlahti on yhdestä asiasta varma: TamU lähtee altavastaajana peliin. 
 
-Tamulla on kuitenkin pelaajia , jotka voivat tehdä tuhoja niin sallittaessa. Etenkin Radwan Moussaa meidän puolustuksemme on pidettävä tarkoin silmällä koko ajan, Karjanlahti sanoo.
 
Tampereen derby pelataan torstaina 31.5. klo 18.30 alkaen Tammelan stadionilla.

Teksti ja kuvat: Ismo Alhoniemi
Tuomas Karjanlahti 6
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.