TPV haki pitkän matkan takaa pisteet

3
 
Ei ollut oululaisesta JS Herculeksesta TPV:een voittamiseen miesten Kakkosen ottelussa. Tamperelaiset pakkasivat linja-autoon mukaan kolme pistettä maalein 0-3 (0-2).  TPV johtaa C-lohkoa viiden kierroksen jälkeen 15 pisteellä, toisena olevalla SJK 2:lla on 12 pistettä.
 
Tampereen olosuhteisiin nähden poikkeuksellisen iso kenttä kenttä arvelutti, mutta ei lopulta tuottanut ongelmia TPV:lle. Ensimmäisen jakson tapahtumia hallitsi TPV ja vastaavasti Herculeksen pelinrakentaminen tyrehtyi tamperelaisten jälleen kerran hyvään koko joukkueen puolustamiseen.
 
Pelin ilmentymän pystyi kiteyttämään jo ensimmäisen puoliajan tilanteisiin ja pallonhallintaan. Alkukierroksilla TPV:n tavaramerkiksi vahvasti noussut kaikkien pelaajien uhrautuva puolustaminen oli Oulussa parasta mahdollista laatua. Turhaan ei päävalmentaja Anssi Ylinen ottanutkaan kuvainnollista hattua päästään joukkueensa edessä.
 
- Koko joukkue ja jokainen pelaaja teki sovitun työn alkuvihellyksestä päätösvihellykseen saakka. Tämä voitto oli nimenomaan koko joukkueen voitto, Ylinen sanoi.
 
TPV:n ensimmäisen maali teki kapteeni Paavo Näykki rangaistuspotkusta. Herculeksen puolustaja joutui omalla maalialueellaan käyttämään laittomia keinoja, joten erotuomari Atte Räinä nosti pillin huulilleen ja puhalsi.
 
TPV:n toisen maalin tehnyt Eetu Räisänen murtautui 28. peliminuutilla jälleen kotijoukkueen boksin sisään ja vei topparin sille kuuluisalle kioskille. Räisäsen maalia muistellaan oululaisten harjoituksissa vielä pitkään. 
 
Toinen jaksoi alkoi tamperelaisten kannalta yllättävän kankeasti, mutta TPV istui kuskin paikalla silti tukevasti. Pienen hämmingin jälkeen pelirytmistä saatiin ensimmäisen jakson malliin uudelleen kiinni ja viimeistään 0-3 -maali varmisti voiton ja tärkeät kolme pistettä.
Ylinen ja valmentaja Mikko Innanen osoittivat hyvää taktista ajattelukykyä peluuttamalla vasenjalkaista puolustajaa Joonas Rantalaa laidassa. Hyviä keskityksiä jaellut Rantala nousi ottelun lopulliseksi ratkaisijaksi  68. peliminuutilla. Suoraan vapaapotkusta etukulmaa kohti, eikä siinä muuta sitten tarvittukaan.
 
Joonas Rantala onnistui laidalla
 
Rantalalle maali oli hyvin tärkeä ja tietyllä tavalla taatusti ikimuistoinen. Viime kaudella maalisarakkeeseen jäin nolla. 
 
- Sovin Näykin Paavon kanssa yrittäväni etukulmaan ja sinnehän se meni. Urani aikana olen puolustajana enemmänkin kunnostautunut maalien syöttäjänä kuin niiden tekijänä, joten tuntuuhan tämä maali hienolta, Rantala sanoi.
 
Laidalle siirretty 22-vuotias Rantala pitää myös tästä pelipaikasta. Nuorukainen ei laita vastaan, jos jatkossakin käsky käy tälle pelipaikalle puolustajan sijaan. Ylisen mukaan Rantala hyvänä vasurina pystyy tasapainottamaan peliä.
 
Päävalmentaja Anssi Ylinen on harjoitus harjoituksen jälkeen ja peli peliltä painottanut koko joukkueena puolustamisen tärkeyttä. Ajatus "yhden maalin päästämisellä voi vielä voittaa, mutta ei päästämällä kaksi maalia" on iskostunut kaikkiaan pelaajiin. Maalisuhde 13-1 kertoo aivan kaiken olennaisen.
 
- Onnistumiset ruokkivat uusia onnistumisia ja vahvistavat itseluottamusta. Pelaajat ovat kasvaneet henkisesti ja tällaisella puolustamisella pärjäämme ketä vastaan tahansa.
 
Loukkaantumisensa jälkeen pitkän kuntoutuksen tarvinnut Waltteri Riihimäki palasi viheriölle 61. minuutilla, kun hän tuli Eric Bullockin tilalle.
 
TPV:n seuraava ottelu on torstaina, jolloin ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkue pääsee kotikentälleen Tammelan stadionille. Vastaan tulee TamU eli kyseessä on Tampereen derby.
 
Sarjataulukkoon pääset tästä linkistä: www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3
 
TPV:n kokoonpano
3 Kovaqi Ardian
4 Ek Eino-Veikko
8 Koroma Mohamed--> 17 Oksanen Jesse 46. minuutti
9 Bullock Eric--> 10 Riihimäki Waltteri 61. minuutti 
11 Näykki Paavo
14 Räisänen Eetu
22 Karjanlahti Tuomas
23 Rantala Joonas--> 20 Kolu Eetu 81. minuutti 
25 Mattila Juho
28 Karimäki Iiro
56 Ylinen Tomi
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Lauri Leinonen
10
 
1
 
5