Iso kenttä ja hyvä vastustaja odottavat

Ennakko Hercules TPV 1
 
Lauantaina aamutuimaan matkaan lähtenyttä TPV:n edustusta odottivat 500 kilometrin linja-automatka Ouluun, kotijoukkue JS Hercules ja poikkeuksellisen iso kenttä. Ottelun kuva on yksinkertainen: voitolla TPV pysyy lohkon kärkijoukkueena, mutta häviöllä tilanne kärjessä tasoittuu. Voittaessaan Hercules saattaa nousta sarjan piikkipaikalle.
 
Kakkosen C-lohkon neljäntenä ennen TPV-ottelua ollut JS Hercules omaa aseen, joka sarjassa on ainutlaatuinen. Castrenin urheilukeskuksen kentällä on kokoa peräti 110 x 78 metriä. Tammelan stadionin ja Ratinan stadionin kentät ovat mitoiltaan 105 x 66 metriä. 
 
TPV:n päävalmentaja Anssi Ylinen ei ole ainoa, joka pitää Herculeksen kotikentän kokoa vastustajille ongelmallisena. Ylinen kuvaa kenttää "ihan älyttömän isoksi".
 
- Meidän on koko pelin ajan otettava huomioon selusta niin omassa puolustuspäässä kuin hyökkäyspäässäkin. Ihan varmasti maaleja syntyy, jos ja kun pallo pelataan selustaan, koska pelaajien väliset erot ovat totuttua suuremmat. Kentän leveys 78 metriä tuo pallonhallintaan uuden merkityksen, Ylinen sanoo.
 
Kentän koko näkyy myös taktiikassa. Ylisen mukaan on hyvin tärkeää, että yltiöpäiseen juoksemiseen ei lähdetä, eikä korkealta prässätä turhaan ja kaiken aikaa. 
 
- Jos pelaajien väliset erot ovat liian suuret, niin mahdollisen pallonmenetysten jälkeen vastustaja saattaa pystyä vastahyökkäykseen liian helposti. Tietysti sama koskee myös Herculestakin eli meillekin avautuu maalintekopaikkoja virheiden seurauksena, Ylinen sanoo.
 
Nikkilä ja Riihimäki mukana kokoonpanossa
 
Hercules ei ole vaikea voitettava pelkästään kotikenttänsä tarjoaman edun turvin. Joukkue on Ylisen sanoin hyvä ja sillä on nopeita hyökkääjiä. Ottelusta tulee päävalmentajan arvion mukaan tiukka.
 
- Herculeksella on kolme voittoa viidestä pelistä ja se on tehnyt yhtä monta maalia kuin me. Tosin omiin on mennyt viisi kun meille on tehty vain yksi maali.
 
TPV lähtee peliin tutulla kenttäryhmityksellä 4-4-2. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokoonpanossa ovat mukana puolustaja Jari Nikkilä ja hyökkääjä Waltteri Riihimäki, joilla kummallakin on takanaan pitkä toipumisjakso. Puolustaja Juho Saarinen on edelleen loukkaantunut. Nikkilä ja Riihimäki ovat pelikunnossa, sillä Ylinen ei omien sanojensa mukaan ota puolikuntoisia kokoonpanoon.
 
20-vuotias Hercules Kakkosessa kolmatta kautta
 
Kotijoukkue JS Hercules perustettiin vuonna 1998 eli tänä vuonna tulee 20 vuotta "ikämittariin". Miesten edustusjoukkue pelasi kaudella 2015 Pohjois-Suomen Kolmosessa ja nousi kaudeksi 2016 Kakkoseen.  
 
Kun joukkue pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa vuonna 1998, ei osa pelaajista ollut pelannut missään joukkueessa aiemmin. Muutamilla oli hieman jalkapallotaustaa paikallisissa junioirijoukkueissa tai puulaakissa. Joukkueen ydinryhmä muodostui pääasiassa Oulun yliopiston tekniikan opiskelijoista, jotka olivat yhdessä perustaneet seuran. Näistä pelaajista suurin osa on jo lopettanut ja muuttanut töiden perässä ympäri maata, mutta muutama jatkaa vielä pelaamista seuran reservijoukkueessa, Herkku-Papoissa tai on mukana seuran toimihenkilöinä.
 
Lohkon sarjatilanne luettavissa tästä: www.palloliitto.fi/kakkonen?group=3
Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi
Mikko Innanen 19.11.19
19.11.2019

Mikko Innasesta TPV:n uusi päävalmentaja

in Edustus uutiset
14.11.2019

Seuran syyskokous 28.11.

in Seuratiedotteet
52849503 2244053835857581 2598982932416692224 o
30.10.2019

SPT-jalkapallon 2. SM-turnaus lauantaina 9.11.

in Seuratiedotteet
Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.