400 katselijaa näki Kaupissa kotivoiton

TPV PK 1
 
Tampereen kaupungin päätös sulkea Ratinan stadion tuotti yllättävän tuloksen. Kaupin harjoituskentälle siirretty TPV:n kotiavaus kiinnosti yleisöä ja aurinkoiseen katsomoon saapui peräti 400 ihmistä.
 
Aurinkoa enemmän katselijoita lämmitti TPV:n 3-0 -voitto iisalmelaisesta PK-37:stä. Kahden kierroksen jälkeen tamperelaisilla on täysi pistepotti.
 
Ensimmäisessä vierasottelussa Kuopiossa voitto maalein 0-2, torstaina Kaupissa voitto maalein 3-0 (1-0).  Kummassakin pelin luonne oli samankaltainen: TPV:n puolustuslinja toimii ja koko joukkue on sisäistänyt puolustamisen merkityksen. Sen sijaan niin sanottu pallollinen pelaaminen eli pelivälineen kuljettaminen vastustajan maalia kohti ja hyvien maalintekotilanteiden järjestäminen ontui Kaupissakin.
 
Ei pidä heittäytyä ahneeksi, mutta toivotunlaisella pelin rakentelulla ja maalitilanteiden luomisella iisalmelaiset olisivat joutuneet viemään pallon aloitukseen enemmän kuin kolme kertaa.
 
- Pallollinen pelaaminen vaatii edelleen harjoittelemista ja työstämistä. Meitä huonompia joukkueita vastaan on kyettävä sunnuntaista peliä enemmän yhden ja kahden kosketuksen pelin rakentamiseen ja maalitilanteiden luomiseen, sanoi loukkaantumisesta kuntoutuva kapteeni Jari Nikkilä
 
Peli pysyi pitkään tasaisena, joskaan ei mairittelevan korkeatasoisena. Kotijoukkueen voitto ei ollut vielä 1-0 -tilanteessa takuuvarma; vasta toisen maalin jälkeen iisalmelaisten pelaaminen muuttui minuutti minuutilta toivottomammaksi ja riskien ottamisen lisääntyessä puolustamiseen tuli paniikkia. Ottelun vanhetessa TPV sai entistä paremmin pelin hallinnan itselleen ja viimeistään Paavo Näykin onnistunut rangaistuspotku 60. minuutilla (TPV:n kolmas maali) sinetöi kotiavauksen voiton. 
 
Viimeinen puolituntinen ei nyt aivan pelailua ollut, mutta niin vahvasti pallo pysyi punapaidoilla, ettei maalivahti Tuomas Karjanlahden tarvinnut koskea palloon PK-37:n harvoissa hyökkäystilanteissa.
 
Mohamed Koromalta maalintekijän maali
 
Tamperelaisten sankariksi nousi vasta ensimmäisen pelinsä pelannut Mohamed Koroma kahdella maalillaan, joiden syntyajoiksi merkittiin viisi ja 55 minuuttia. Hattutemppukin oli pirteältä hyökääjältä lähellä. Kolmannen maalin sijoitti tarkkaan "pilkulta" siis Näykki.
 
- Myönnän, että minulla oli hyvä alku tähän kauteen. Toivottavasti pystyn samanlaisiin suorituksiin koko kauden ajan, Koroma sanoi.
 
Koroman toisessa maalissa oli onnea, mutta ennen kaikkea hyvän maalintekijän oivallusta. Mies voitti keskiympyrän tienoilla kaksinkamppailun, pääsi muutamalla juoksuaskeleella irti iisalmelaisesta ja kasvokkain maalivahdin kanssa. Nosto vastaan juosseen maalivahdin yli vei pallon tyhjään maaliin. Niin sanottu maalintekijän maali.
 
- Näin tilanteen syntyvän ja päätin käyttää sitä hyväkseni. Näissä hetkissä ei auta jäädä ajattelemaan, Koroma sanoi.
 
Koroma pelasi ensiminuutista alkaen turboahdin päällä ja teki jatkuvasti vaarallisen nopeita nousuja laidalta. Jos Eric Bullock olisi ollut Koroman kaltaisessa nosteessa, olisi kaksikon yhteispelin tuloksena nähty vähintään pari maalia. Syystä ei Bullock tehnyt puoliajalla tilaa Joonas Rantalalle.
 
Koroman ohella pelaamiseensa saavat olla tyytyväisiä Näykki, Jesse Oksanen ja Giorgi Ositashvili, joka torstaina jatkoi hyvää puolustuspelaamistaan. Harjoituspelit mukaan lukien ei 33-vuotias georgialainen vasen laitapuolustaja ole pettänyt odotuksia. Kun fyysistä kokoa riittää (186 cm) ja taidot ovat edelleen tallessa, ei ole vaikea ennustaa miehen tuottavan vielä paljon iloa joukkueelle sekä kannattajille.
 
Siirto Kauppiin oli urheilullinen tapahtumamenestys
 
Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden maanantainen ilmoitus Ratinan stadionin nurmen rauhoittamisesta toi paljon ylimääräistä työtä, kustannuksia ja vaivaa TPV:lle. Vaikka TamU suostuikin pelaamaan kaksi ottelua Pyynikillä, ei TPV suostunut, joten Kaupin harjoituskenttä jäi ainoaksi vaihtoehdoksi. Tammelan stadionin kauttahan ei vielä ole avattu.
 
400 katselijan saapuminen kauden kotiavaukseen on itse asiassa huippukova saavutus. TPV:n kannattajat eivät Kauppia vierastaneet. Valtaisa työmäärä, joka vaadittiin ottelun järjestämiseksi edes kutakuinkin normaaleissa puitteissa kannatti.
 
TamU:n joukoissa TPV:n päätöstä pelata Kaupissa ei sulatettu. TPV rakensi täysin tyhjästä parissa päivässä ottelutapahtuman, joka ei kalpene Tammelan tai Ratinan otteluista. Omalla tv-kanavallaan TamU kritisoi TPV:tä päätöksestä katsoa pelipaikkaa puhtaasti vain urheilullisesta näkökulmasta.
 
400 katselijan määrä, täydellisesti toimineet oheispalvelut, riittävät pysäköintitilat ja hyvä kenttä kertovat onnistuneesta tapahtumasta. Torstaina Kaupissa oli enemmän yleisöä, kuin naapuriseuran kahdessa kotiottelussa yhteensä.
 
Sunnuntaina TPV kohtaa TP-47:n Ruotsin Haaparannassa. Tästä sarjataulukkoon: www.tpv.fi/index.php/miehet/ottelut-ja-tilastot/sarjataulukko-edustus
 
Kokoonpano
2 Saarinen Juho--> 19 Syrjänen Teemu 11. min
3 Kovaqi Ardian
8 Koroma Mohamed
9 Bullock Eric--> 23 Rantala Joonas 46. min
11 Näykki Paavo
13 Ositashvili Giorgi--> 18 Salonen Ville 67.min
14 Räisänen Eetu
17 Oksanen Jesse
22 Karjanlahti Tuomas
25 Mattila Juho
56 Ylinen Tomi
 
Teksti: Ismo Alhoniemi
Kuvat: Tapio Kalliomäki
TPV PK 7
TPV PK 2
 
TPV PK 3
 TPV PK 4
Haka TPV 1
15.08.2019

TPV tuotti Hakalle pettymyksen

in Edustus uutiset
Ennakko Haka TPV 1
14.08.2019

”Pelaajien sooloilu saatava loppumaan”

in Edustus uutiset
KTP TPV 1
12.08.2019

KTP:n nopea peli myrkkyä TPV:lle

in Edustus uutiset
Ennakko KTP TPV 1
11.08.2019

Viikon loma oli kuin vesi kesäkukille

in Edustus uutiset
Riku Huhtala lainasopimus 9
09.08.2019

Roope Huhtala pelaa loppukauden TPV:ssä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.