"Harjoitusottelu on osa prosessia"

Ensi lauantain harjoituspeli, jossa TPV kohtaa FC Viikingit ei ole vain yksittäinen ottelu, vaan osa pitkää prosessia. Kauppi kakkosella kello 18 alkavassa ottelussa päävalmentaja Anssi Ylinen toivoo näkevänsä niitä asioita, joita viikolla on harjoiteltu.

- Kyse on pitkäjänteisestä työstä, jonka yhtenä osana ovat viikottaiset teemat ja niiden vieminen käytäntöön ottelutilanteissa. Minulle oppiminen tarkoittaa muutakin kuin tiedollista oppimista. Kyse on pitkälinjan oppimisesta, joka alkaa jo juniorijoukkueissa ja jatkuu ikäluokka ikäluokalta aikuisten joukkueisiin, Ylinen sanoo. 
 
Viime viikolla harjoitusten pääteemana oli laitapelaaminen, jota ei kuitenkaan odotetulla tavalla nähty Musan Salamaan vastaan pelatussa ottelussa. Jalkapallo on maalintekourheilua, mutta viime lauantaina tässä teemassa ei onnistuttu. TPV hävisi ottelun 0-2.
 
- Meillä ei ollut riittävästi maalintekopaikkoja. Viimeiselle kolmannekselle on päästävä pallon kanssa ja luotava siellä ne maalitilanteet. Maalit tehdään enimmäkseen "vitosen viivalta", ei 30 metristä, sanoo Ylinen.
 
Ylisen mukaan joukkue on ollut "aika isojen muutosten keskellä" edelliskauteen verrattuna. 
 
- Pelaajien kehittyminen kauden aikana on edellytys joukkueen menestymiseen sarjassa. Kaiken harjoittelemisen tarkoituksena on jatkuva kehittyminen myös varsinaisen pelikauden aikana.
 
Kolmosessa pelaava TPV 2 mahdollistaa edustusjoukkueen pelaajien peluuttamisen ja harjoittelemisen joukkueessa. Kakkosjoukkueesta haetaan esimerkiksi loukkaantumisen jälkeen pelituntumaa ja pelikokemusta.
 
Lauantain harjoituspelin kokoonpano päivitetään jutun yhteyteen. Ottelu TPV-FC Viikingit pelataan lauantaina klo 18 Kauppi 2:lla.
Teksti ja kuva: Ismo Alhoniemi
Kokoonpano
1 Miika Kalliomäki 
2 Juho Saarinen
3 Ardian Kovaqi
4 Eino-Veikko Ek
11 Paavo Näykki
13 Giorgi Ositashvili
14 Eetu Räisänen
17 Jesse Oksanen
18 Ville Salonen
19 Teemu Syrjänen
20 Eetu Kolu
23 Joonas Rantala
25 Juho Mattila
26 Valtteri Salomaa
28 Iiro Karimäki
29 Henri Savolainen
  
TPV reenit 1 rajattu
 
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.