Lauantaina TPV kohtaa Pirkkahallissa FC Hakan

Lauantaina Pirkkahallissa mitellään TPV:n ja FC Hakan välillä harjoitusottelu, joka on jo muodostumassa perinteeksi. TPV ja Haka ovat kohdanneet talvikauden harjoitusotteluissa viime vuosina vuorottain Pirkkahallissa ja Valkeakoskella. Viime vuonna Tehtaan kentällä Haka oli parempi tasaisessa ottelussa 2-0 maalein. Ensimmäinen osuma tuli jo ottelun 6 minuutilla Emeniken iskiessä pallon verkkoon. Lopullinen niitti tuli ottelun 86 minuutilla Niilo Mäenpään tehdessä ratkaisevan maalin. Toissa kaudella Pirkkahallissa Haka oli parempi 0-3 lukemin. Tuolloin maalintekijöiksi merkittiin Juho Pirttijoki, Jesse Ahonen ja Farzad Sharifi.

 

Haka TPV2017
Viime vuonna Jesse Oksasen vapaapotku ei tuottanut toivottua tulosta Tehtaan kentällä

 

FC Haka pelannut ison määrän otteluita jo ennen lauantain ottelua

FC Haka on pelannut ison kasan otteluita jo kuluvan talven aikana. Harjoitusotteluita on takana 5 ja Suomen Cupin pelejä 6 ottelua. Harjoitusottelut Haka aloitti jo viime vuoden puolella TPV:n tapaan. Ensin Haka kävi Veikkausliigajoukkue FC Interin vieraana Turussa. Tuossa ottelussa FC inter oli vahvempi maalein 5-2. Hakan molemmat maalit merkittiin Samuel Chidille. Tämän jälkeen Haka jatkoi liigajoukkueen vieraana ja tällä kertaa Seinäjoella Wallsport areenalla SJK oli parempi 3-0 maalein.

Tämän vuoden puolella Veikkausliigaan noussut TPS isännöi FC Hakaa tammikuussa Kupittaalla. Ottelu päättyi tasalukemiin 2-2 ja Hakan osumista vastasivat TPV:stäkin tutut miehet Henri Malundama ja Salomo Ojala.

Seuraavaksi Haka käväisi Hämeenlinnassa HJS:n vieraana ja osoitti ykkösen ja kakkosen erot selvin numeroin 0-4. Tällä kertaa Hakan maalintekijät olivat Tuomas Lähdesmäki, Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Jonni Thusberg ja Salomo Ojala.

Vielä harjoitusotteluissa Cup otteluiden välissä FC Haka vieraili Pirkkahallissa paikallisen TamUn vieraana. Tuolloin ei TamU kyennyt haastamaan kunnolla ykkösen kärkipäähän hamuavaa Hakaa vaan Haka vei ottelun nimiinsä 0-3 lukemin. Hakan maalit Erkka Helminen, Jonni Thusberg sekä testissä ollut Antonis Kyriazis.

Cupissa FC Haka on selvittänyt tiensä jo puolivälieräkarsinnan kautta varsinaiseen puolivälierään EIF:n vieraaksi pudottamalla jatkosta Veikkausliigajoukkue FC Lahden. TPV:tä vastaan pelattava ottelu toimineekin Hakalle valmistautumisena seuraavaan Cupin otteluun.

 

Hakan ottelut Cupissa:

FC Lahti  FC Haka  2 – 1
7" Xhevdet Gela
 
71” Erkka Helminen
 
39" Pavel Osipov      
       
GrIFK FC Haka 2 – 3
15" Daniel Langhoff   31” Antto Hilska  
27" Frans-Emil Leppänen   57” John Fagerström  
   
80” Jaakko Rantanen
 
       
FC Haka FC Viikingit 5 – 1
21” Erkka Helminen   85" Ville Varila  
41” Jean Fridolin
Nganbe Nganbe
     
57”, 86”, 88” Salomo Ojala      
       
FC Haka Ilves 0 – 0
       
JJK FC Haka 1 – 2
35" Honar Abdi  
77” Gerald Ben
 
    90” Salomo Ojala  
       
FC Haka FC Lahti 3 – 1
51” Jonni Thusberg   80" Henri Anier  
95” Anton Popovitch      
120” Jean Fridolin
Nganbe Nganbe
     

 

TPV:n valmistautuminen kauteen mennyt otteluiden muodossa lähes suunnitellusti

TPV aloitti myös harjoitusottelut jo viime vuoden puolella. Ennen joulua TPV ja paikalliskilpailija TamU testailivat miehiä molempien testijakson päätteeksi. Ottelussa TPV:n miehitys oli paremmalla jalalla liikkeellä ja vei ottelun 3-1. Ilves puolestaan kohdattiin loppiaisena ja 1-1 päättyneessä ottelussa TPV taisteli hieman liukkaampaa Ilvestä vastaan mallikkaasti. Harjoitusottelu Hämeenlinnassa HJS:n vieraana jouduttiin perumaan talvisten olosuhteiden vuoksi.

Viime viikonloppuna TPV ja FCV kohtasivat ja tuolloin kotijoukkue oli valmiimpi ja hoiti ottelun 4-1 lukemin. TPV:n maalintekijät olivat: Eetu Kolu, Eric Bullock, Mohamed Koroma ja Eetu Räisänen.

Suomen Cupin ottelut TPV:ltä sujuivat ensimmäistä ja viimeistä ottelua lukuun ottamatta mollivoittoisesti. Pitkät sairastelujaksot joukkueessa verottivat pelaajia kokoonpanoista, eivätkä kaikki loputkaan olleet täydessä iskussa vaikka jo kokoonpanoon sairastelujen jälkeen pääsivätkin.

Lauantain ottelusta TPV:ltä on sivussa ainakin Mika Ahonen. Viime sunnuntaina loukkaantumisen vuoksi kentältä pois vaihdetun Waltteri Riihimäen tilanteesta ei vielä ole tarkempaa tietoa. TPV saa joka tapauksessa kilpailukykyisen joukkueen kasaan lauantaiksi ja kentällä nähtäneen taisteleva joukkue ylempisarjalaista vastaan. FC Haka on oiva mittari tässä kohtaa valmistautumisessa tulevaan Kakkosen sarjaan. Vierasjoukkueen riveissä on useita TPV: ssäkin nähtyjä pelaajia, mm Antto Hilska, Valtteri Hiilloskorpi, Henri Malundama ja Salomo Ojala. Valkeakoskelta FC Hakan organisaatiosta Tampereelle vastaavasti ovat siirtyneet Tuomas Karjanlahti, Juho Saarinen ja Eric Bullock. Eetu Kolu ja Jesse Oksanen omaavat myös Haka taustaa aiemmilta vuosilta.

 

Eric Bullock odottaa lauantain kasvattajaseuran kohtaamista

” Ollaan kyllä treenattu hyvin, vaikka Cupin päättymisen jälkeen hiukan rennommin. Tekeminen näyttää hyvältä tässä sarjapelien lähestyessä.

Meillä oli Cupissa aika kova lohko, mutta oli hienoa päästä pelaamaan Liigan ja Ykkösen jengejä vastaan sekä samalla vähän nähdä missä meidän taso kulkee. Samassa lohkossa olleet joukkueet, etenkin Liigasta oli juuri niin kovia kuin osasi odottaa. Otteluista oli varmasti hyötyä, kun pääsimme pelaamaan juurikin korkeammalla sarjatasolla pelaavia joukkueita vastaan ja pystyttiin toteuttamaan ihan hyvin treeneissä harjoiteltuja asioita ja pärjättiinkin ihan hyvin vaikkei tulokset kovin mairittelevia olleet. Peleissä oli kovempi tempo ja jätkään tullaan kovempaa, näitä asioita pyritään varmasti itse myös lisäämään. Hyviä otteluita nyt alla ennen sarjakauden alkua.

Lauantaina on kiva päästä pelaamaan kasvattajaseuraa ja tuttuja pelaajia vastaan ensimmäistä kertaa toisessa seurassa. Olisi myös nastaa päästä maalin makuun tässäkin ottelussa ja saada jatkumoa viime pelissä tehdylle maalille. Hakassa on ehtinyt taustat ja pelaajatkin jo jonkun verran vaihtumaan enkä ole niin aktiivisesti heidän tekemisiään seurannut, että tietäisin löytyykö heidän pelitavastaan suurempia heikkouksia. Karkki (Tuomas Karjanlahti) tai Sakke (Juho Saarinen) pystysi varmaan parempaa infoa tästä antamaan! Mutta varmasti kun pelataan omaa peliä ja keskitytään omaan tekemiseen niin kantaa työn tulos myös hedelmää ”.

 

Päävalmentaja Anssi Ylinen uskoo tempon nousevan viime viikonlopusta

” Hienot ottelut sarjaa ylempänä pelaavia joukkueita vastaan jatkuu. Tempo tulee olemaan jälleen astetta kovempi kuin kakkosen joukkueita vastaan ja uskon että tämä vie joukkuetta taas askeleen eteenpäin. Haka on pelannut Cupissa erinomaisesti ja heillä on takuulla hyvä draivi päällä niiden otteiden vuoksi ”.

 

TPV – FC Haka lauantaina klo 16:30 Pirkkahallissa. Otteluun vapaa pääsy, tervetuloa.

 TPV Haka

Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.