Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussa perjantaina PK K-U vierailee Pirkkahallilla

Molemmilla joukkueilla Cup-urakka päättyy perjantaiseen otteluun joka alkaa klo 19:00 Pirkkahallissa.

Ottelun isoimpana panoksena on lähinnä se, että kumpi joukkueista on valmiimpi ja kumpi jää B-lohkossa viimeiseksi. Kakkosen kauteen valmistautuvien TPV:n ja PK K-U:n taival cupissa on molemmilla ollut vauhtiin ja puolustamiseen totuttelua Ykkösen ja Veikkausliigajoukkueiden kyydissä. Perjantaina kohtaavat siis kaksi joukkuetta joilla molemmilla on varmasti kova halu näyttää olevansa parempi joukkue kuin mitä lohkon sarjataulukko näyttää.

SC Lohko B
Lohko B:n sarjataulukko ennen viimeisiä otteluita

 

 

Kausikorttitarjous päättyy perjantaina, joten pidä kiirettä jos kortti ei vielä lompakostasi löydy.
Cupin ottelun yhteydessä on viimeinen mahdollisuus hyödyntää SUPERHYPERTARJOUS ja hankkia kausikortti jo valmiiksi sarjaotteluitakin silmällä pitäen.
Cupin ottelukin sisältyy kausikorttiin joten 30€:n hinnalla näkee ison määrän otteluita.

Lohkovaihe TPV PKKU2

 

 

PK K-U ollut nuorella joukkueella liikkeellä Cupissa

Perjantainen vastustaja Pallokerho Keski-Uusimaa on liikkeellä ollut todella nuorella joukkueella. Joukkueen mukana on ollut kokoonpanossa useita vuonna 2000 syntyneitä pelaajia.

PK K-U aloitti lohkovaiheen SJK:n vieraana ja ottelussa vierasjoukkue pysyi kyydissä mukana hyvin ensimmäisen puoliajan, kun vain kertaalleen SJK:n Anders Bååth onnistui ohittamaan PK K-U:n maalia vartioineen Kaapo Sinervon. Toisella jaksolla kuitenkin SJK juoksutti joukkueelta jalat alta ja iski ottelulle sinetin viidessä minuutissa. Musta viisiminuuttinen PK K-U:lle ja kolme maalia omiin joista vastasivat Aristote Mboma, Jesse Sarajärvi ja Vahid Hambo.

 

SJK PKKU
Vahid Hambo onnistui maalinteossa myös SJK-PK K-U ottelussa (Kuva: SJK:n verkkosivut)

 

Toisella kierroksella PK K-U sai vieraita Vaasasta, kun VPS saapui Myyrmäki halliin taistelemaan pisteistä. Ottelussa ei kauaa tarvinnut voittajaa miettiä, kun VPS meni menojaan ja voitti kamppailun lopulta 0-5 lukemilla. Maaleista vastasivat tällä kertaa Steven Morrissey, Juha Hakola ja Douglas Cae kolmesti.

 

Kolmannen kierroksen otteluun PK K-U oli arvottu Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Jaro ei myöskään antanut kovinkaan paljon mahdollisuuksia vieraille, kun ottelu oli käytännössä ohi kahdessakymmenessä minuutissa. Lukemat 4-0 Jarolle eikä PK K-U ollut vielä onnistunut maalinteossa kertaakaan. Jaron maaleista vastasivat Samba Sillah kahdesti sekä Seth Paintsil ja Sasa Jovovic kertaalleen.

 

Neljäs kierros toi PK K-U:lle vieraita Kokkolasta, kun KPV saapui testaamaan kotijoukkueen kuntoa. Ottelun jälkeen 1-5 lukemat taululla ei paljon selittelyille antanut varaa. Vierasjoukkueen Kalle Multanen aloitti maalinteon ottelun 4:llä minuutilla ja muut KPV:n maalinteossa onnistuneet olivat Aram Hasanzada sekä Henri Myntti kahteen otteeseen. Yksi maaleista merkattiin omaksi maaliksi. Tässä ottelussa myös PK K-U onnistui maalinteossa, kun Matti Saari onnistui rikkomaan kuparisen Joonas Myllymäen selän takana ja toi joukkueen vielä tasalukemiin, kun ottelua oli takana 26 minuuttia.

PK K-U:n maalisuhde ennen perjantain matsia on pakkasella -17 maalia kun tehdyt näyttää yhtä maalia ja päästetyt 18 osumaa neljään otteluun. Sijoitus lohkossa kuudes eli viimeinen.

 

TPV:n pitkä sairastelujakso Cupin aikana osasyy epätasaisuuteen

TPV:n taisto Cupissa ei ole ollut juurikaan helpompi, kun perjantaisella vastustajalla. Odotuksissa oli monilla, että joukkue olisi siinä iskussa, jotta ainakin Ykkösen joukkueiden kanssa kyettäisiin tasaisesti taistelemaan pisteistä.

Cupin lohkovaihe alkoikin hyvällä esityksellä vieraskentällä, kun taistelevasti esiintynyt TPV kävi Kokkolassa paikallisten Pallo-Veikkojen vieraana. Ottelun jälkeen lukemat 0-0 antoi hyvän kuvan joukkueen tilanteesta. KPV ei todella vaarallisille paikoille päässyt kuin kertaalleen tilanteessa jossa Kalle Multasen pusku painui ohi maalin. TPV:llä oli paikkansa ottelunsa mennä johtoonkin mutta viimeistely oli vielä pienessä talvihorroksessa. Taustatukea joukkueelle antoi kymmenkunta Tampereelta saapunutta kannattajaa. Ensimmäinen piste Cupista oli ottelun jälkeen hankittuna ja suurin odotuksin ensimmäiseen kotiotteluun lähdettiin Kokkolasta.

 

KPV TPVKokkolassa päädyttiin tasaisten tilanteiden jälkeen 0-0 lukemiin (Kuva: KPV:n verkkosivut) 

 

Ensimmäiseen lohkovaiheen kotiotteluun saapui vieraita Pietarsaaresta, kun Ykkösen FF Jaro oli ottelun vastustajana. Ennakkoon moni odotteli, että Jaro kyettäisiin haastamaan tosissaan ja jopa kotona voisi voittaminenkin olla mahdollista. No näinpä ei ottelussa päässyt käymään vaan Jaro vei kotijoukkuetta mielin määrin eikä ottelun jälkeen näkynyt yhtään tyytyväistä Tamperelaista. Juuri kyseisellä viikolla TPV:tä alkoi kiusaamaan rankka flunssajakso joka oli pudottanut miehiä matkasta.

Ottelu alkoi kuitenkin todella positiivisesti, kun Waltteri Riihimäki iski kotijoukkueen 1-0 johtoon kun ottelua oli takana vartin verran. Tässä kohtaa vielä näytti hyvältä, kun vain hetki kului maalin jälkeen ja Ville Salonen pääsi laukomaan kovaa kohti Jaron maalia mutta veskari onnistui kudin torjumaan. Tämän jälkeen Jaro nostikin jalan jarrulta ja paineli menojaan ottelussa. TPV:n toisen osuman onnistui maalinedushässäkästä iskemään Juho Saarinen. Vierasjoukkueen maaliruiskuna toimi Sasa Jovovic joka iski pallon 4 kertaa TPV maaliin ja hyvää taustatukea antoi Seth Paintsil kahdella osumalla. Lukemat 2-6 ei miellyttänyt kotijoukkuetta eikä pelin jälkeen koppiin astellut yhtään tyytyväistä kasvoa.

 

Kolmas Cupin lohkovaiheen ottelu lähetti TPV:n matkalle Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. Edellisen ottelun alla alkanut flunssajakso levisi joukkueen sisällä vielä vatsatautiepidemiaksi joka verotti pelaajia edelleen. Ottelu alkoikin Wallsport areenalla pahimmalla mahdollisella tavalla, kun vain vaivaiset 15 sekuntia oli peli vanhentunut ja pallo kaivettiin jo ensimmäisen kerran TPV maalista. Vahid Hambo katkaisi TPV puolustuksen löysän poikittaissyötön ja käytti paikkansa varmasti. Muutoin ensimmäinen jakso oli vielä hyvää taistelua vaikka TPV ei paikoille juurikaan päässyt. Toisella jaksolla SJK sitten näytti osaamistaan ja löi loppulukemat 4-0 taululle. Lopuista SJK:n osumista vastasivat Maximo Tolonen, Reuben Ayarna ja Obed Malolo.

 

Toiseksi viimeiseen otteluun TPV matkusti vuorostaan Vaasaan VPS:n vieraaksi. Toinen Liigajoukkue perään ja ottelusta odotettiin ennakkoonkin vaikeaa, vaikka jo muutama sairastupalainen saatiin riveihin mukaan. Toipuminen oli sairastelujen jälkeen kuitenkin monella vielä kesken eikä joukkue kyennyt parastaan Vaasassa esittämään. 6-0 lukemat ottelun päätyttyä ei jättänyt selittelyille mitään mahdollisuutta vaan liigajoukkueen vauhti oli vain kerta kaikkiaan liian kova. VPS:n maaleista vastasivat Douglas Cae 4 kertaa ja Aatu Kujanpää sekä Juho Lähde kertaalleen.

 

VPS TPV2Vaasassa kyyti oli kylmää ja liigajoukkueen vauhti oli TPV:lle liikaa (Kuva: Ruutu+ videoleike) 

 

TPV:llä on kasassa ennen perjantaita 1 piste ja sijoitus taulukossa viides. Maalisuhde on melkoisen ikävää katseltavaa, kun tehtyjä osumia on 2 ja päästettyjä 16.

 

TPV on valmistautunut otteluun viikon mittaisen hiihtoloman jälkeen täydellä tohinalla ja aikookin kotona paikkansa käyttää hyväkseen.

Valmentaja Mikko Innasen mietteissä ennen perjantaita jo tuleva kausikin: 

 

”Joukkue vietti ansaitun hiihtolomaviikon kukin itselleen sopivalla tavalla. Sitä ennen oli tiivis harjoitusrupeama, joten uskon että lomaviikko teki kaikille hyvää. Hyvillä mielin päästettiin joukkue tauolle, kun hyvällä sykkeellä oli painettu viikko hommia eikä kenellekään tarvinnut antaa harjoitusohjelmaa lomaviikoksi mukaan. Kerrankin sai sanoa, että levätkää ja latailkaa akkuja, kun ennen sarjakauden alkua ei montaa taukoa enää ole. Pikkasen rypistettiin kovempaa taas lomalta paluun kunniaksi, joten uskon siinä mielessä hyvään tulokseen perjantaina. Cupissa ehkä suurin anti on joukkueelle ollut, että nähdään tarvitseeko vielä harjoitella kovempaa vai ollaanko jo liigapelaajia. Ne luulot on varmaan saatu hyvin karistettua kaikilta, kun on hiukan nuha tullut aika ajoin. Vaikka tulosten valossa näyttää huonolta niin sitä ei käy kiistäminen, että ollaan saatu paljon hyvää informaatiota ja kokemuksia oman pelin kehittämiseen mikä tulee varmasti näkymään meidän omassa pelaamisessa kesällä ja kauden aikana.

Nyt on ensimmäinen mittari oman sarjatason joukkuetta vastaan eli varmasti nyt nähdään paremmin missä vaiheessa me mennään oman pelin suhteen. Tässä kohtaa on juostu 3-4 matsia toisten perässä niin toiveissa olisi, että nyt me istuttaisiin kuskin paikalla ja meillä olisi matkustaja kyydissä. Kotipeli kyseessä niin voitto on ainut asia mikä on tästä pelistä tavoitteena. Tästä pelistä pitää kaivaa tulos esiin ja avausvoitto virallisessa pelissä missä on pisteitä jaossa.

Toivottavasti pitkään jatkuneet sairastelut ovat nyt takana ja ensin pitkään kiusannut flunssakausi on ohi ja sen perään iskenyt vatsatautiepidemia myös pelkkä ikävä muisto.

Näillä näkymin Mika Ahonen on ainoa sivussa olija ja sen mukaan päästäisiin valitsemaan pelaajat isommasta ryhmästä, kun kertaakaan aikaisemmin Cupin otteluissa. Nyt katsotaan kenellä on vire kohdillaan ja tekeminen sillä tasolla että on paikan kokoonpanossa ansainnut. Tosiaan nyt alkaa katseet jo kääntymään kesään ja tulevaan sarjaan, jotta nähdään ketkä on mahdollisesti ne pelaajat, jotka sarja-avauksessa on kentällä avauksessa. Nyt varmaankin jo tasaisempi peluuttaminen jää vähäisemmäksi ja pelejä viedään silmällä pitäen sarjaotteluita. Isolla osalla joukkueesta on jo pelattuna kovissa peleissä vähintäänkin 90 minuuttia ja osalla enemmänkin, joten lähes kaikki on saanut esittää osaamistaan tiukassa paikassa.”   

 

Pelaajista Eetu Räisänen näkee, että Cupin matseista on iso apu tulevaa kautta ajatellen:

”Hiihtoloma viikon jälkeen oli mukava päästä taas maanantaina joukkueharjoitusten pariin. Perjantaisesta vastustajasta PK K-U:sta en tiedä oikeastaan mitään, uusi tuttavuus itselleni. Kuitenkin varmasti pallo on nyt enemmän myös meillä kuin aikaisemmissa Cupin peleissä, näin pääsemme kehittämään pallollista pelaamista joukkueena. Cupissa saatiin pelata kovia ja opettavia pelejä. Näistä saatiin oppia esimerkiksi, kuinka kovaa pelin tempo voi olla ja sitä lähdettiin myös kehittämään harjoituksissa. Se varmaan näkyy viimeistään kesällä sarjapeleissä. Treenien perusteella joukkue on täydessä iskussa ja lähdetään uuteen peliin hyvin mielin. Perjantaina siis korjataan maalieroa parempaan suuntaan.”

 

Suomen Cupin lohkovaiheen viimeinen ottelu TPV – PK K-U perjantaina 9.3. klo 19.00 Pirkkahallissa.
Ja muistakaahan hankkia ne kausikortit siis viimeistään perjantaina.
Tervetuloa !
 
Kausikortitsuperhyper2
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #7 JESSE OKSANEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.