Tuomas Karjanlahti TPV:n maalivahtiosastolle

Tuomas Karjanlahti (-93) täydentää TPV:n maalivahtiosaston ja liittyy Henri Savolaisen sekä Miika Kalliomäen aisapariksi edustusjoukkueen maalinsuulle.

Karjanlahti soppari
TPV täydensi maalivahtiosastoaan Tuomas Karjanlahdella: (kuva: FC Haka/ Valkeakosken Näppäri)

 

Karjanlahti on jalkapallo-oppinsa opetellut Seinäjoella, josta siirtyi kaudelle 2014 Tampereelle Ilves-Kissojen maalin suulle. Seuraava osoite löytyi kaudelle 2016 Valkeakoskelta, jolloin Tuomas pääsi ensin FC Hakan harjoitusrinkiin. Karjanlahden otteet vakuuttivat Hakan valmennusjohdon, joten ”Karkki” siirtyi Hakan maalivahtiosastoa täydentämään.

Pelattuja otteluita kertyi Ykkösessä Hakan riveissä 16 sekä 1 Suomen cupin ottelu. Näissä otteluissa tilille kertyi 2 nollapeliä ja 1,5 päästettyä maalia / ottelu. Ykkösessä pelejä on tilille kertynyt myös SJK:n alaisuudessa kaudella 2012, jolloin kertaalleen torjuntavuoroon päässyt Karjanlahti piti maalinsa puhtaana FC KooTeePee:tä vastaan. Yhteensä 1469 minuuttia on palloliiton tilastojen mukaan pelattuna Ykkösessä. Ensimmäinen kausi Hakassa meni suoraan sanottuna pipariksi kun koko kausi meni piloille heti ensimmäisessä sarjapelissä tulleeseen polvivammaan.

 

Karjanlahti Inter Haka
Karjanlahti maalin suulla torjuntatöissä 15.12.2017 FC Inter – FC Haka ottelussa (kuva: FC Haka facebook / Jussi Rämä)

 

Ykkösessä ja kakkosessa meritoitunut pelaaja omaa rutkasti kokemusta kovista peleistä ja pelejä on kertynyt miesten kakkosessa jo komeat 63 ottelua. Seuroina miesten kakkosessa on ollut Ilves-Kissat (2014-2015), Kerho 07 (SJK:n farmi 2013), Närpes Kraft (lainalla SJK:sta 2012) sekä SJK (2011). Minuutteja on kertynyt hulppeat 5670 kakkosessa.

 

”Karkki” haluaa edelleen nostetta uralleen ja uskoo TPV:n mahdollisuuksiin kakkosessa sekä antaa TPV:n maalivahtivalmennukselle arvostusta:

”Kun Hakassa ei ollut enää jatkoa tiedossa, ensisijainen tavoitteeni oli pelata ykkösessä tälläkin kaudella. Treenailtuani TPV:n mukana tammi-helmikuussa, alkoi kuitenkin käydä selväksi, että mikään potentiaalisista ykkösen organisaatioista ei pysty tarjoamaan maalivahtivalmennuksellisesti samanlaista pakettia kun TPV. Niinpä Juhiksen ja Kallen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen oli helppo päätös jäädä Tampereelle.

Niin hassulta kuin se saattaa kuulostaa, jo se että maalivahtivalmentaja on paikalla joka treeneissä, ei ole ollut ainakaan aiemmin urallani itsestäänselvyys. Usein kenttäpelaajilla saattaa olla kaksikin valmentajaa, mutta maalivahdeilla ei yhtään. Juhis ja Kalle ovat osoittaneet ammatitaitonsa ja halun kehittyä koutseina, mikä on tärkeää myös pelaajan motivaatiolle. Lisäksi on hienoa, että TPV on ymmärtänyt maalivahdin tärkeyden osana joukkuepeliä ja sovin mielestäni koulutukseltani TPV:n pelityyliin, vaikka viime kaudella pelattiin hieman erilaista futista.

Olen tosiaan TP-Seinäjoen, nykyisen SJK:n kasvatti, ja sain olla mukana nousuhuumassa niin kakkosesta ykköseen, kuin ykkösestä liigaan. Vaikka nyt on tavoitteena nousu ykköseen, ei meillä samanlaisia resursseja ole, mitä silloin kun pelattiin Seinäjoella kakkosen pohjoislohkoa. Meillä on kuitenkin aika nuoresta joukkueesta huolimatta paljon kakkosen kokemusta omaavia pelaajia ja muutamia korkeammalla pelanneita. Lisäksi meillä on selkeästi oma pelitapa olemassa ja sitä kehitetään jatkuvasti eteenpäin. Näin ollen olen vakuuttunut, että pystytään kamppailemaan tosissaan noususta tällä jengillä. ”.

 

Tuomas toimii myös UTASPORTin eli Tampereen yliopiston urheiluseuran puheenjohtajana. UTASPORTISSA hommiin on kuulunut vuodesta 2015 kaikenlaista hommaa:

Karjanlahti utasport
Vapaa-ajalla aikaa saa kulutettua myös UTASPORTin toiminnassa (kuva: utasport.fi)

 

Vapaa-ajalla opiskelen yliopistolla maisterivaiheessa organisaatioiden tietojärjestelmiä sekä toimin yliopistolla toimivan urheiluseuran UtaSportin puheenjohtajana. Tällä hetkellä on työnhaku päällä ja katsotaan tärppääkö.. UtaSportin puolella meillä on iso vuosi käynnissä, koska ollaan yhtenäistämässä seuran brändiä. Tällä hetkellä yleisseuran jokaisella jaostolla on oma brändinsä ja nimensä, joka aiheuttaa sekaannusta niin seuran sisäisissä kuin ulkoisissa toimijoissa. Tämän muutoksen johtaminen on mielenkiintoinen ja haastava prosessi”. Linkki UTASPORTIN sivuilla olevaan uutiseen TÄSSÄ.

 

TPV:llä on tämän sopimuksen myötä sopimukset 3:n maalivahdin ja 18 kenttäpelaajan kanssa.

Sopimuspelaajat 2018: Koroma Mohamed, Riihimäki Waltteri, Kalliomäki Miika, Mattila Juho, Rantala Joonas, Savolainen Henri, Salonen Ville, Ylinen Tomi, Salomaa Valtteri, Näykki Paavo, Oksanen Jesse, Ek Eino-Veikko, Räisänen Eetu, Nikkilä Jari, Saarinen Juho, Karimäki Iiro, Bullock Eric, Ahonen Mika, Kolu Eetu, Syrjänen Teemu sekä Karjanlahti Tuomas.

 

Aanssi Ylinen 1 23.10.19
23.10.2019

Anssi Ylinen: talvi antoi väärän signaalin

in Edustus uutiset
TPV KTP 1
20.10.2019

TPV teki töitä Tammelassa

in Edustus uutiset
Ennakko TPV KTP 19.10. 1
19.10.2019

Tammelassa ei nähdä höntsypeliä

in Edustus uutiset
MYPA TPV 1
04.10.2019

Häviö jätti tyhjän olon

in Edustus uutiset
Ennakko MYPA TPV 1 3
03.10.2019

Anssi Ylinen: pelkäämällä ei tulosta synny

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  
     
     
  Buffet sisu  
     
  #21 Mika Ahonen  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.