TPV Vaasaan VPS:n vieraaksi viimeiseen cupin vierasotteluun

Pallo-Veikot kohtaa Suomen cupin viimeisessä vierasottelussa Veikkausliigajoukkue VPS:n Vaasan Fennia-Areenalla lauantaina 17.2. Ottelu alkaa klo 17.45.

Lohkovaihe VPS TPV1

 

TPV:n ja VPS:n kohtaamisia ei ole nähty aikoihin. Edellinen kohtaaminen virallisessa ottelussa taitaa olla niinkin kaukaa kun veikkausliiga kaudelta 1999. Tuolloin kauden viimeisin keskinäinen kohtaaminen oli  VPS:n vieraana Hietalahden kentällä 3. lokakuuta. Ottelu päättyi VPS:n 3-1 voittoon. Ottelun avauskokoonpanossa nähtiin tuolloin TPV:llä ensimmäistä kertaa 17-v nuori poika Mikko Innanen, joka tätä nykyä toimii TPV:n toisena valmentajana. Tuon ottelun tilastoja voi katsella Veikkausliigan sivuilta ja Palloliiton vanhasta tulospalvelusta.

 

Suomen cupissa VPS pelannut vahvasti

VPS on kohdannut aiemmissa otteluissa ensin FF Jaron, jonka VPS voitti 2-0 lukemin. Maaleista tuossa ottelussa vastasivat Juho Lähde (61’) sekä Sebastian Strandvall (85’).

Seuraavaksi VPS pelasi vierasottelussa kakkosessa pelaavan PK K-U:n vieraana ja murskasi kotijoukkueen lukemin 0-5. Tässä ottelussa PK K-U:n verkkoon maalit iskivät Steven Morrissey (13’) ja Juha Hakola (14’) sekä hattutempun iskenyt de Almeida Cae da Conceicao Douglas (52' + 60’ + 88').

Viimeisimmässä cupin ottelussaan VPS isännöi Ykkösen KPV:tä. Ottelu olikin melkoinen maalijuhla, kun molemmat joukkueet latoivat 3 maalia mieheen. Ottelussa KPV paineli alle puolessa tunnissa 0-2 johtoon, mutta VPS ehti tasoittamaan ottelun 2-2 lukemiin vielä ennen ottelun puoliaikaa. Toisella jaksolla VPS onnistui tekemään nopeasti 3-2 maalin, mutta KPV ei tästä lannistunut vaan tasoitti vielä ottelun 3-3:en. Ottelu päättyi lopulta näihin 3-3 lukemiin. VPS:n maalit tekivät Steven Morrissey (31') ja Juha Hakola (45’ + 64’).

 

VPS KPV
VPS – KPV päättyi 3-3 lukemiin (kuva: Harri Bragge).

 

VPS:n sisäisessä maalipörssissä cupissa korkeimmalla ovat Douglas Cae (3), Juha Hakola (3) sekä Steven Morrissey (2).

VPS on vielä viime metreillä ennen lauantaita julkistanut sopineensa yhteistyöstä sveitsiläisen FC Sionin kanssa, jonka avulla joukkue saa lainapelaajia omaan vahvuuteensa. Kaksi pelaajaa on jo tällä viikolla saapunut, kun hyökkääjä Ibrahima Gueye ja toppari Elhadji Ciss ovat Vaasaan rantautuneet. Vielä ei ole tiedossa ovatko pelaajat mukana tulevalla Suomen cupin kierroksella.

 

TPV:n viime peleissä runsaasti poissaoloja flunssan ja vatsataudin vuoksi

TPV:n kaksi viimeisintä ottelua on päättynyt suurinumeroisiin tappioihin. Ensin FF Jaro myllytti 2-6 tuloksen kotiottelussa, eikä SJK antanut mahdollisuutta vaan iski 4-0 lukemat taululle. SJK ottelu oli kuitenkin jo selvästi parempaa taistelua, vaikka lukemat repesivätkin suuriksi. Vahva ensimmäisen jakson taistelu ei riittänyt vaan suursuosikki hoiteli ottelun nimiinsä toisella jaksolla.

 

SJK TPVSeinäjoella taistelu oli parempaa, SJK silti liian kova. ( kuva SJK:n facebook : Antti Huhtamäki )

 

TPV:n kokoonpanosta on pudonnut ukkoja reilulla kädellä, eikä yhteenkään cupin otteluun ole saatu vielä täyttä kokoonpanoa jalkeille. Otteluiden kokoonpanoista on flunssan, vatsataudin ja pikkuvammojen vuoksi ollut sivussa useita pelaajia. Myöskään harjoituksia ei ole kyetty vetämään aivan parhaalla mahdollisella tavalla runsaiden poissaolojen takia. Tietenkään valmennus ei ota minkäänlaisia riskejä pelaajien toipumisen kannalta cupin otteluihin, kun selkeät tavoitteet ovat kuitenkin vasta sarjapeleissä. Vaasaan jo toivottavasti saadaan kokoonpanoon muutama sairauksista toipunut pelaaja. TPV:n maaleista toistaiseksi cupin otteluissa on vastannut Waltteri Riihimäki ja Juho Saarinen.

 

Joukkue lähtee haastajana Vaasaan, mutta silti kiusaamaan Veikkausliigajoukkuetta

Pelaajien mielestä otteita voidaan edelleen parantaa ja ennenkin on joukkueena osoitettu, että koviakin haasteita vastaan pystytään venymään:

 

Eino-Veikko Ek näkee yhtenäisellä joukkuepelaamisella tilanteen hyvänä:

”Alkuviikosta oli vielä paljon ukkoja poissa sairastelun takia, mutta nyt on parit treenit saatu vetää laajalla miehityksellä eli sen taakse ei mennä. VPS on totta kai iso ennakkosuosikki, mutta olemme osoittaneet aiemminkin, että yhtenäisellä joukkuepelillä pystymme haastamaan minkä joukkueen tahansa. Silti sanomattakin on selvää, että hyvän puolustuspelaamisen kautta tulemme otteluun lähtemään. Olo on luottavainen, että pystymme Vepsun lauantaina ahtaalle laittamaan”.

 MG 1169 IIEino-Veikko Ek aiheuttamassa hämmennystä FC Viikinkien maalilla (kuva: Tapio Kalliomäki) 

 

Joonas Rantala huomioi lisäksi, että varaa on otteita vielä parantaa:

”Kova matsi on tulossa, mutta on kiva taas päästä mittaamaan meidän tasoa liigajoukkuetta vastaan. Lähdetään parantamaan meidän pelaamista viime viikosta ja voittamaan tietysti. Viime viikonloppuna ja nyt alkuviikosta on ollut paljon sairastelua joukkueen sisällä, mutta nyt on saatu äijiä takaisin treeneihin. Hyvä treeniviikko on nyt alla ja uskonkin, että meiltä nähdään hyvä esitys Vaasassa ”.

Joonas RantalaJoonas Rantala urakoi viime kaudella kaikissa sarjaotteluissa. (kuva: Vihdin uutiset / Nina Paloheimo) 

 

Ruututarjous2

 

Jos olet matkaamassa Vaasaan matsia seuraamaan paikanpäältä niin otteluun ennakkoliput ovat saatavilla TÄSTÄ LINKISTÄ

Jos et paikan päälle pääse lähtemään niin ottelu on nähtävissä ruutu+ palvelusta TÄSTÄ LINKISTÄ

Ottelun tulospalvelu löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ

Lohkon sarjataulukkoon pääset TÄSTÄ LINKISTÄ