TPV murskavoitolla Cupin lohkovaiheeseen

Suomen cupin 4. kierroksen ottelusta odotettiin hieman haastavampaa ja vaikeampaa peliä jo pelkästään ottelun alkamisajan vuoksi. Monella pelaajalla ja taustalla oli hankaluuksia saada työ ja koulukuvioita sopimaan yhteen arkiottelun kanssa.

Matkaan saatiin kuitenkin todella hyvä nippu ja kaikki pelaajat olivat halukkaita näyttämään osaamistaan.

 

Ottelusta muodostui kuitenkin alun lyhyen kyttäilyn jälkeen melko yksipuolinen näytös Paavo Näykin touhutessa kentällä mielinmäärin.

Muutaman minuutin pelin jälkeen TPV pääsee jo ensimmäiseen todella hyvään paikkaan kun Rudi Dieter pääsee täräyttämään kovan kudin vasemmalta ja pallo paukahtaa yläputkesta takaisin pelattavaksi ja suoraan Waltteri Riihimäen jalkaan, veto kuitenkin taivaalle. Samalla nousi myös avustavan lippu joten Riihimäen tilanne olisi lipun ollessa ylhäällä tuomittu paitsioksi.

Hetki jälleen pientä kyttäilyä ja molemmille kulmapotkut joista ei mitään tulosta synny. Vielä ennen ottelun avausmaalia TPV pääsee erikoistilanteeseen kun TPV:lle tuomitaan epäsuora vapaapotku rankkarialueen sisältä, syynä maalivahdille palautus käsiin. Pieni siirto ja veto mutta laukaus painuu jälleen yli maalin.

 

Pelikello näyttää 15 minuuttia pelatuksi kun 0-1 muuttuu tilanteeksi. Tommi Smeets alustaa tilanteen ja Paavo Näykki painaa pallon verkkoon ensimmäisen kerran. Heti maalin jälkeen tulee seuraava tilanne kun vastustajan avaus keskipisteellä on heikko ja pallo ryövätään helposti. Tilanteessa Dieter irtoaa vasemmalla puolella kenttää ja yhdellä kosketuksella olisi karannut puolustukselta mutta puolustajan jalka ehtii eteen ja Rudi tästä nurin. Vastustaja selviää tilanteesta keltaisella kortilla ja TPV saa hyvästä paikasta vaparin. Vapari on kuitenkin melko heikko eikä tilannetta saada hyödynnettyä.

Seuraava merkintä tilastoon tulee kun Risto Vihistä rikotaan laidalla ja tuomarin pillin vihellys viipyy ja Vihinen ehtii liukumaan jo seuraavaan tilanteeseen jalat hieman edellä. Tästä siis varoitus Vihiselle ja vapari TPV:lle. Vähän ennen tätä Mika Ahonen loukkaantuu jäädessään Pato-puolustajan ja maalivahdin väliin ja joutuu paikattavaksi kentän laidalle. Nyt TPV siis hetken aikaa kentällä alivoimaisena kun vaihtoa ei pystytä suorittamaan pallon ollessa pelissä. Kuitenkaan Pato ei saa tilannetta hyödynnettyä millään muotoa vaan TPV iskee toistamiseen maalin muodossa. Valtteri Hiilloskorpi tekee pitkän nousun ja pääsee jo itse hyvään paikkaan mutta pistääkin komean syötön ja Waltteri Riihimäki viimeistelee lukemiksi 0-2. Nyt maalin jälkeen vaihtokin saadaan suoritettua ja Ahonen siis sivuun ja Valtteri Salomaa painelee kentälle.

 

Muutama minuutti edellisestä ja taas tapahtuu, Riihimäki saa pallon keskellä haltuun ja kaunis pystysyöttö vapauttaa Paavo Näykin läpiajoon eikä Paavo tästä erehdy vaan iskee lukemat 0-3 tilanteeksi. Pelikellossa 31 minuuttia ja peli kokolailla selvää pässinlihaa…

Tämä ei kuitenkaan tyydytä TPV:n pelaajia vaan täysi höyry päälle ja uutta sisään. Seuraavaksi onnistuu pilkulta Rudi Dieter, tilanteessa oli selvä käsivirhe Pato puolustajalla jonka erotuomarikin havaitsi selvästi. Tilanne siis jo 0-4 ja näissä lukemissa mentiin ottelun tauolle.

 

Tauon jälkeen 4 lisämaalia

Tauolla TPV ei suorittanut vaihtoja vaan samoilla kokoonpanoilla jatkettiin. Seuraavaksi nähdäänkin melkoinen tolpparumba. Ensin Paavo Näykillä jo edessään tyhjä maali mutta Paavo paukuttaa tolppaan, heti perään seuraavasta tilanteesta tolppa kolisee kun Valtteri Salomaa kokeilee tolpan kestävyyttä, pallo kääntyy tolpan sisäpinnasta vielä Waltteri Riihimäelle mutta kova kuti ei painu verkkoon vaan Pato puolustajan torjunnasta pallo yli maalin.

 

Tästä pari minuuttia ja kellossa 54 minuuttia kun Rudi Dieter nousee vasemmalta vauhdilla jättäen kaikki puolustajat seisomaan varpailleen. Rudin nousu lähes päätyviivalle saakka jossa käännös ja syöttö vapaana olleelle Paavo Näykille ja pallo varmasti maaliin ja Paavon päivän kolmas osuma näkee päivänvalon. Tilanne jo 0-5 tässä vaiheessa ottelua.

TPV suorittaa loput vaihdot 0-5 maalin jälkeen ja pois tulevat Dieter ja Riihimäki ja sisään Mohamed Koroma ja Jesse Oksanen.

 

Lähes heti vaihdon jälkeen Jesse Oksanen pelataan laidalta yksin läpi mutta veto jää vielä Pato-veskarin syliin. Minuutti tästä ja nyt Oksanen osuu, ensin Valtteri Salomaa kokeilee toistamiseen tolpan kestävyyttä mutta ei katkea tolppa vieläkään. Pallo kuitenkin tolpasta Oksasen ulottuville ja pallo maaliin. Nyt jo tilanne 0-6 eikä kentällä ole kuin yksi joukkue.

Välissä TPV:lle jälleen vapari, tosin melko kaukaa. Tommi Smeets koittaa suoraan mutta yli painuu tällä kertaa. Ottelu vanhenee taas muutaman minuutin ja kellossa nyt 73 minuuttia. Valtteri Salomaa tällä kertaa onnistuu syötön saamaan ilman tolpan avustusta omille ja  Mohamed Koroma kerkiää syöttöön ensimmäisenä ja pallo varmasti maaliin. 0-7 tilanne eikä TPV lopeta vielä tähänkään vaan myllytys jatkuu vahvana.

 

Muutaman TPV erikoistilanteen jälkeen lopulliset lukemat iskee Valtteri Salomaa. 80 minuuttia pelattuna kun Paavo Näykki järjestää päivän komeimman läpiajon. Näykki kauniisti pallo haltuun, kevyt nosto yli pakin ja Salomaa irti linjasta ja Valtterin chippi yli veskarin painuu verkkoon. Ei riittänyt enää puolustuksella paukkuja ottaa Salomaata tilanteessa kiinni.

Vielä ottelun loppuhetkillä TPV:n maalivahti Savolainen joutuu ottamaan kaksi ainoata torjuntaa ottelussa. Ensin lähes puolesta kentästä lähtenyt veto joka kuitenkin suoraan Henkan syliin. Vielä tämän perään parin oman pään virheen jälkeen pääsee Pato hyökkääjä pääsee oikealta laukomaan mutta Savolaisen torjunnasta pallo toiselta puolelta sivurajasta yli.

Vielä loppuun TPV:lle pari kulmaa mutta näistä ei enää viimeistely onnistu joten lopputulokseksi kirjataan 0-8 (0-4).

 

Ottelun tilastot ja kokoonpanot: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/929410

 

Näin TPV selvittää tiensä 2018 Suomen Cupin lohkovaiheeseen. 

 

IMG 6157

IMG 2302

IMG 3017

IMG 9501

IMG 1686

IMG 1150

IMG 3841

IMG 2371

IMG 4511

IMG 8105

IMG 8968

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.