tule yhteistykumppaniksi 1200

Lauantaina TPV kohtaa FC Espoon vierasottelussa

Joukkueet lähtevät lauantaiseen otteluun melko erilaisista lähtökohdista. FC Espoo yrittää kääntää kurssiaan ja välttää putoamisviivan alapuolen kun TPV taas koittaa parantaa entisestään ja kivuta takaisin lohkon kärkeen askel kerrallaan.

Kevätkierroksen ottelussa FC Espoo piti TPV:n tiukilla aivan ottelun loppuhetkille saakka. Tällöin Janne Paukkonen vei vierasjoukkueen johtoon ottelun 64 minuutilla. TPV kiristi tahtia ottelun loppua kohden ja tasoitusmaali syntyi Waltteri Riihimäen toimesta kun kello oli ehtinyt jo 88 minuutille. Voittomaali syntyi ottelun lisäajalla kun FC Espoon kipparina toiminut Linus Salminen joutui rikkomaan TPV:n kapteeni Tommi Smeetsiä rankkarialueen sisällä pilkun arvoisesti. Pilkulle asteli Jari Nikkilä joka pisti numerot taululla uusiksi onnistuneella laukauksella oikeaan ylänurkkaan.

  MG 0890 ii
   Tommi Smeets vedetään nurin pilkun arvoisesti

 

 MG 0901 ii
   Jari Nikkilä painaa pilkusta voittomaalin lisäajalla

 

Tästä ottelusta on jo aikaa kulunut lähes 2,5 kuukautta ja otteluitakin takana jo kymmenen lisää eikä kummankaan joukkueen kausi ole sujunut aivan ennakkoasetelmien mukaisesti. FC Espoo on valahtanut jo putoamisviivan alapuolelle ja juuri kuluneella viikolla tehty valmentajan vaihdos näki päivänvalon kun Kalle Vasse sai siirtyä sivuun ja loppukaudeksi vetovastuun otti Ilir Zeneli. Lauantaina nähtäneenkin taisteleva joukkue Leppävaaran Stadionilla.

FC Espoon maalitykkinä on kunnostautunut Samuli Heiska joka on jo iskenyt 8 maalia sarjassa. Viimeisimmät osumat Heiska iski FC Viikinkien verkkoon pari viikkoa sitten kun hän onnistui maalinteossa kahdesti tehden molemmat osumat espoolaisille 2-2 päättyneessä ottelussa.

Tammelan Stadionilla pelatussa edellisessä kohtaamisessa maalinteossa onnistunut Janne Paukkonen on seuraavana joukkueen keskinäisessä maalipörssissä viidellä osumallaan.

Viimeiset viisi ottelua espoolaisilla on mennyt edelleen hiukan alakanttiin kun voittoja on kertynyt vain yksi ja tasureita on kaksi samoin kuin tappioita.

 

Myöskään TPV:n otteet otteluissa eivät ole olleet aivan tasaisia vaan ailahteluita kenttätasapainossa on ollut liikaa. Tähän on toki syynsä kun vieläkään TPV:llä ei ole esim puolustuslinja pysynyt samana ottelusta toiseen kuten ei myöskään keskikenttä. Kahta perättäistä ottelua ei ole pystytty pelaamaan samalla kokoonpanolla loukkaantumisten vuoksi. Näiden taakse on silti turha mennä vaan nousukarsintapaikkaa hakevan joukkueen on onnistuttava tekemisessään kentällä tasaisemmin vaikka miehet vierellä vaihtuisikin.

TPV:n viisi viimeisintä ottelua on tuottanut kymmenen pistettä (3 voittoa ja 1 tasuri ja 1 tappio). Kolme voittoa saavutettiin ehkä kauden parhailla esityksillä mutta sen jälkeen mm FC Jazzille kärsitty 2-1 tappio oli aika heikko esitys. Maalipaikkoja oli toki tässäkin ottelussa voittoonkin saakka mutta kokonaisuutena FC Jazz vei pisteet jopa ansaitusti.

Viime viikonloppuna vastassa oli Tammelan Stadionille vierailulle saapunut KäPa joka onnistui nollaamaan TPV:n yritykset maalipaikoissa. Vierasjoukkue KäPa loi hitusen enemmän maalipaikkoja avausjaksolla. Henri Savolainen TPV maalilla pelasi kuitenkin onnistuneen ottelun ja hoiteli KäPan ahdistelut mallikkaasti.

 

 MG 3407 II
   Henri Savolainen nollasi KäPan yritykset

 

TPV tuli peliin paremmin mukaan pelin edetessä ja vaihtomiesten tuodessa lisää voimaa ja jalkoja kotijoukkueen hyökkäyksiin.

Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen tuulettamaan maalia mutta molemmilla kerroilla avustavat tuomarit pilasivat maalijuhlat. Ensin TPV:n Jesse Oksanen siirsi Waltteri Riihimäen laukauksen paluupallon verkkoon ja kädet kohti taivasta mutta turhaan. Ottelun lisäajalla KäPa meinasi kaapata pisteet mukaansa kulmapotkun jälkitilanteesta kun pallo puskettiin takatolpalta verkkoon, mutta kuten TPV:n kohdalla aiemmin, avustavan erotuomarin lippu hiljensi tuuletukset.

Näin pisteet meni jakoon 0 – 0 tuloksella.

Leppävaarassa ensi lauantaina on onnistuttava maalipaikoissa paremmin ja tilanteet on vietävä paremmalla prosentilla paremmille maalipaikoille. Muutoin on jälleen tiukka vääntö edessä pisteistä ja kärki karkaa muutoin liian kauaksi. Vielä on kuitenkin kaikki sarjassa auki ja kirvestä ei heitetä kaivoon vaan taistelua jatketaan loppuun saakka.

 

Päävalmentaja Anssi Ylisen sanoin ”tilanne on tukala mutta periksi ei anneta”.

 

Ottelu FC Espoo – TPV lauantaina 26.8 klo 17.00 Leppävaaran stadionilla. 

20.05.2020

Kevätkokous to 4.6.20 klo 18:00

in Seuratiedotteet
16.04.2020

TPV kaupassa uusia tuotteita

in Seuratiedotteet
06.04.2020

Tiedote Korona-tilanteen vaikutuksesta Futisklubiin

in Futisklubi uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  MP yhtymä3  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #7 JESSE OKSANEN   
     
     
  TV400x400    
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.