Huikea nousu Ahosen johdolla päätti TPV:n tappioputken

Kahden maalin tappiolla sarjajumboa vastaan ollut TPV näytti jo romahtavan viidenteen peräkkäistappioon. Vahva yritys palkittiin ja Mika Ahosen upeat maalit nostivat viime hetkillä TPV:n riemukkaaseen ja helpottavaan voittoon.

Pallo-Veikkojen tuskaiselle menolle Kakkosessa ei näyttänyt olevan päätöstä, kun selvästä hallinnasta huolimatta puolustuspään virheet ja vastustajan huipputehokas viimeistely oman tehottomuuden rinnalla oli kostautua. Kotitappio vain neljä pistettä saalistanutta sarjajumbo Etelä-Espoon Palloa vastaan häämötti, mutta TPV järjesti lopusta huikean shown. Ahonen iski hattutempun EsPan verkkoon - samoin kuin vuotta aiemmin vastaavassa kohtaamisessa.

EsPa pelaa erittäin kunninahimoista jalkapalloa rakentaen peliä kontrolloidusti omasta päästä lähtien. Akilleen kantapäänä ovat lukuisat pallonmenetykset omassa päässä, joista joukkuetta on tällä kaudella rankaistu. Samaa mahdollisuutta tarjottiin myös TPV:lle, mutta joukkueen vastahyökkäyspeli oli liian hidasta ja lukuisat pallonriistot toivat vain painetta vaan ei hyviä paikkoja EsPan maalille.

Vieraat puolestaan pääsivät hyökkäämään harvoin, mutta tekivät sen sitäkin tehokkaammin. Pelikellossa oli 16 minuuttia, kun joukkue sai sivuvaparin suhteellisen kaukaa. Keskitys löysi kuitenkin hyökkääjä Markus Appelqvistin, joka jatkoi pallon ohi voimattoman Henri Savolaisen.

Maali antoi silminnähden uskoa keltavihreiden tekemiseen, mutta TPV nousi silti tasoihin. Paavo Näykki alusti, Tommi Smeets syötti ja vielä avausjaksolla parasta virettään etsinyt Mika Ahonen viimeisteli 1-1.

Lisää maaleja TPV ei saanut aikaiseksi ensimmäisellä 45-minuuttisella. Siten toiselle jaksolle lähdettiin odotuksella, saako TPV hyökättyä tehokkaammin. Sen sijaan tarjolla oli keltavihreää shokkihoitoa. Palloa kaivettiin välittömästi aloituksen jälkeen Henri Savolaisen selän takaa. Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä EsPa lähetti pallon maalille, nyt Saloum Faal oli vapaana ja jatkoi päällään pallon hienosti takakulmaan. Täydellistä tehokkuutta.

Tämän jälkeen TPV:lla oli pari loistopaikkaa tasoitukseen, mutta myös toisessa päässä TPV säästyi kerran hieman onnellakin, kun palloa siivottiin hässäkän aikana maalin edustalta useampaan otteeseen. Onnea sen sijaan ei ollut 66. minuutilla, kun kesken TPV:n täyden hallinnan EsPa sai puolittaisen paikan ja hyödynsi sen jälleen. Leo Rautiaisen laukaus vastapalloon muutti suuntaa punapaitaisesta pelaajasta ja painui verkkoon ohi väärään suuntaan lähteneen Savolaisen. 1-3.

Tilanne näytti jo hyvin vaikealta, mutta joukkue nousi vielä. Mohamed Koroma hyödynsi paluupallon, kun avopaikassa olleen Jesse Oksasen yritys vielä pelastettiin ja toi TPV:n maalin päähän 77. minuutilla.

Aika näytti kuluvan vääjämättömästi loppuun, vaikka TPV painoi päälle. Sitten Mika Ahonen näytti osaamistaan. Ensin Koroma pelasi Ahoselle vetopaikan rankkarialueelle. Armoton viimeistely maalin kattoon ja TPV tasoihin vain minuutti ennen täyttä aikaa.

Ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Ahonen lähetti rankkarialueen ulkopuolelta vedon, joka näytti karkaavan yli, mutta tippui viime hetkellä täydellisesti yläkulmaan. 4-3.

Pitkän lisäajan kärsittyään TPV saattoi aloittaa juhlat. Kotivoitto sarjajumbosta ei aina ole suurien tunteiden paikka, mutta tappioputken katkeaminen nähdyllä tavalla oli toinen juttu.

- Pojille tämä voitto oli tärkeä. Ei voi sanoa, että tilanteisiin nähden se olisi ollut epäoikeudenmukainen. Kun saatiin 2-3 maali, tiesin että tästä tulee älytön taistelu. Tämä joukkue ei luovuta, valmentaja Anssi Ylinen iloitsi.

Toki TPV:n esitys jättää paljon kysymysmerkkejä jatkoon. Vaikka peliä hallitaan, on hyökkääminen saatava tehokkaammaksi, mutta etenkin puolustuspelin jatkuvat virheet kuriin.

- Kolmella päästetyllä maalilla harvoin voittaa. Ensimmäinen vajaat 20 minuuttia pelattiin hyvin. Saatiin koko ajan riistettyä palloa ja hyökkäyksiä. Sitten sivuvapari ja merkkausvirhe. Tauolla kopissakin oltiin luottavaisia, mutta heti ensimmäisestä hyökkäyksestä päästettiin vastustaja maalintekoon.

Viikon päästä TPV kohtaa Peimari Unitedin vieraissa ja torstaina 3. elokuuta on paikallisottelun vuoro. Silloin TPV toimii vahvasti kurssiaan nostaneen Tampere Unitedin isäntänä.

 MG 2554 Ahonen 1

 MG 2561 Ahonen 2

 MG 2612 Ahonen 3

 MG 2655 II Ahonen 4

 MG 2682 II Ahonen 5 4 3

 MG 2683 II Ahonen 6 4 3 kuva 2

 MG 2686 II Ahonen 7 kuva 3

 MG 2695 II Pitkästä aikaa  

 

IMG 3038 kopio
23.10.2021

TPV valmiina kauden päätökseen

in Edustus uutiset
IMG 8546
17.10.2021

Taukojohto ei pitänyt Grania vastaan

in Edustus uutiset
IMG 7605
15.10.2021

TPV kauden viimeiselle vierasreissulle

in Edustus uutiset
IMG 7859
11.10.2021

TPV seurasi nousujuhlia vierestä

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
     
     
     
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #9 ANTTI KUJALA  
     
     
   ABS1  
     
   #15 ROOPE TUOMI  
     
     
  PHILIKIVI  
     
   #23 FARHAD RAHIMI  
     
     
  Jussi Kuitunen  
     
  #25 JUHO MATTILA  
     
     
  Pispalan pulteri 01 2020 kopio  
     
  TPV:N NÄLKÄISIMMÄN PELAAJAN PALKITSEE  
     

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.