TPV järjesti komean viime hetkien nousun voittoon

TPV järjesti kotiyleisölleen komean loppuhetkien nousun ja kaatoi FC Espoon 2-1. Tasoitus nähtiin pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä ja voittomaali lisäajalla.

FC Espoo laittoi Pallo-Veikot tiukoille ja oli ryöstää kaikki pisteet pääkaupunkiseudulle. Jälleen heikosti aloittanut TPV hallitsi selvästi pelin toista jaksoa, mutta vieraiden johtohahmo Janne Paukkonen paukautti vastahyökkäyksestä joukkueensa johtoon. TPV kuitenkin vyöryi lopussa vahvasti ja vastustamattomasti espoolaisten yli.

 MG 0905 ii


Vieraat tulivat peliin vahvasti ja TPV oli edellisen kotiottelun tapaan hetken helisemässä. Ei yhtä pahasti, mutta jo toisella minuutilla Miika Kalliomäki joutui venymään loistopelastukseen vieraiden päästyä vapaasti puskemaan muutamasta metristä. Kauden ensimmäisen komennuksensa Kakkosessa tolppien väliin saanut Kalliomäki osoittautui paikkansa arvoiseksi myös toistamiseen avausjaksolla. TPV:n heikon purun jälkeen joukkueensa parhaana palkittu veräjänvartija joutui venymään pallon kiinni alakulmasta.

 MG 0746 iii

Myös toisessa päässä maalivahti oli mies paikallaan. Heikki Louhivaara nosti pelissä sekä Sergei Korsunovin että Tommi Smeetsin yritykset riman alta yli, ja esiintyi myös muuten vakuuttavasti.

 MG 0764 ii
Avausjaksolla peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, mutta toisella punapaidat hallitsivat tapahtumia. FC Espoo onnistui kuitenkin jakson ainoasta paikastaan. Jo avausjaksolla vaikeuksia TPV:n puolustukselle aiheuttanut Janne Paukkonen pääsi laidalta aivan paitsion rajamailta karkuun, leikkasi sisään ja tykitti takaylänurkkaan niin vastustamattoman kudin, että Kalliomäellä maalilla ei ollut mitään sanomista.

Takaa-ajoasemasta muodostui kuitenkin todellinen ajojahti. TPV teki hyökkääviä vaihtoja, ja espoolaisten väsyessä ja vetäytyessä otti pelitapahtumista täyden kontrollin. Sitkeä yritys palkittiin lopulta kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Espoolaisten puolustus murtui lopulta, kun Waltteri Riihimäki pääsi painamaan pallon maaliin melkoisen painostuksen päätteeksi.

Sekä pelaajat että kotiyleisö haistoivat tilaisuuden tulleen ja TPV jatkoi vahvasti voittomaalin hakemista. Vyörytys päättyi rangaistuspotkuun, kun espoolaisten kapteeni Linus Salminen repi ja piti liian selvästi ja liian pitkään kiinni rangaistusalueella vahvasti haastanutta TPV-kippari Tommi Smeetsiä. Smeetsin mennessä nurin tuomari Oskari Tuomi ei voinut kuin määrätä pallon pilkulle pelattaessa jo lisäaikaa.

 MG 0890 ii
Viime kotipelissä komean vaparimaalin ampunut toppari Jari Nikkilä sai luottoa 11-metrisessä. Nikkilä ampui pallon vastustamattomasti ylös oikeaan suuntaan aavistaneen Louhivaaran tavoittamattomiin. Punapaitojen juhlat olivat valmiit alkamaan.

 MG 0901 ii
Voitto pitää TPV:n lohkon kärkipaikalla, vaikka vieläkään peliesitykset eivät ole joukkueen parhaalla osaamistasolla.

- Meillä oli avaamisessa vaikeuksia ensimmäisellä jaksolla. Alku oli huono, mutta sen jälkeen meillä ei varsinaisesti ollut hätää. Toisella jaksollakin pelaaminen oli silti liian hidasta vaikka hallittiin peliä, joukkueen päävalmentaja Anssi Ylinen luotasi.

- Jouduttiin kuitenkin ensimmäistä kertaa häviölle tällä kaudella ja tehtiin hyökkääviä vaihtoja. Meillä alkoi loppua bensa, mutta naapurilla se loppui paljon pahemmin, Ylinen näki.

- Vähän meitä koetellaan, mutta joukkueen rutiinitaso on kehittynyt.

Pöytäkirja ja tilastot

 MG 0916 III

 MG 0922 ii

 MG 0947 ii

 MG 0798 iii

 MG 0813 ii

 MG 0836 ii

 MG 0883 ii

 

Teemu Leväsen kuvat ottelusta nähtävissä : https://teemulevanen.kuvat.fi/kuvat/10.06.2017+TPV+Vs.+FC+Espoo/

 

Maalikooste ottelusta : 

 

Sopimusuutinen Jari Nikkila
22.07.2019

Jari Nikkilä TamU:n harjoitusvahvuuteen

in Edustus uutiset
TPV Jaro 1
18.07.2019

Puolustaminen ei ole kohdillaan

in Edustus uutiset
Ennakko 1 TPV Jaro 17
17.07.2019

Jesse Oksanen: kaikki laitettava peliin

in Edustus uutiset
EIF TPV KANSI
13.07.2019

TPV pelasi laiskoilla jaloilla

in Edustus uutiset
Mauro Severino sopimusuutinen 12
12.07.2019

Mauro Severino palasi TPV:hen

in Edustus uutiset
PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

           

     

     
     
  Keskiö logo2  
     
  #1 TUOMAS KARJANLAHTI  
     
     
  Tammelan voima vector  
     
  #5 TOMMI SMEETS  
     
     
  MP yhtymä  
     
  #6 JARI NIKKILÄ   
     
     
  koulutettu hieroja P Koivunen  
     
                       #7 TUOMAS LÄHDESMÄKI  
     
     
  tullin sauna logo  
     
  #9 ARJAN GOLJAHANPOOR  
     
     
  Satakunnankadun hammaslaakarit2  
     
  #10 PAAVO NÄYKKI   
     
     
  vimarak 1  
     
  #12 ANTTI KUUSINEN  
     
     
  Turva  
     
  #14 EETU RÄISÄNEN  
     
     
  pohjolarakennus  
     
  #17 JESSE OKSANEN   
     
     
  Vilkaslogo  
     
  #19 HAKIM BELBACHIR  
     
     
  Teraselementtilogo  
     
  #20 EETU KOLU  

 

 

Please publish modules in offcanvas position.

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.